OK. Uvedena literatura uvadza, ze na komercne pokryvanie pouzivaju lecitin rozpusteny v rozpustidle, ktore sa odparuje a tym prinutia lecitin sa usadzavat na inych latkach pritomnych v roztoku.
Kedze lecitin sa dobre rozpusta v alkohole, skusim to s etylalkoholom
Inac na tu domacku metodu hovorie, ze pokryje len asi 70% vitaminu C po hodine ultrazvukovania, tj samozrejme to nie je tak kvalitne, ako komercne, ale to neznamena, ze je to bezcenne. Inac sa totiz vitamin C vo forme kyseliny askorbovej dostane do obehu krvi s ucinnostou len 10-15%.
Ja mam v praci cisticku obsahu 3 litre s vykonom 600 Watov , co je dost slusne, ale nie spickove.
Ak si najdem cas, tak to tam vyskusam. Zmes dam do plastoveho vrecka a ponorim otvorene na to, aby sa mohol alkohol odparovat do cisticky naplnenej vodou, pripadne tam dam aj lad do vody, aby sa to neprehrialo nad 50 stupnov, co by mohlo znicit vitamin C.
A na to, ze kyslost nezmizla nestaci to len ochutnat, treba merat presne PH, co ti povie, nakolko ucinne si ten vitamin C obalil.
Nie ze by som chcel konkurovat profesionalom, ale kedze alkohol, lecitin vitamin C v roznych formach a ultrazvukovu cisticku mam, nevidim dovod, aby som sa s tym trochu aspon zo zvedavosti nepohral. Pripadne mozem si spravit aj ine liposomy, najma z latok, co sa uboho absorbuju, ako napr cuircuminoidy a podobne. A kedze liposomy ochranuju pred zaludocnymi kyselinami, je to mozno pouzit aj na ucinnejsiu alkalizaciu, kde alkalizator sa nespotrebuje na zaludocne kyseliny, cim skodlivo odkysly zaludok. Takze mozno to bude dobre aj na rozne mineraly na kosti.
Naposledy upravil: RNG (2014-01-28 09:59:04)