Téma: Pankreatitída, zlé trávenie
Dobrý deň RNG, chcela by som Vás poprosit o radu ohladom mojich tráviacich problémov. Mám 48 rokov a pred rokom mi bola diagnostikovaná chronická pankreatitída a predpísaný Pangrol - užívat s tažkým jedlom - pri užívaní ktorého som nepocítila zmenu k lepšiemu. Už niekoľko rokov pravidelne užívam probiotiká Probiofix, posledné 2 mesiace probiotiká z iHerbu, ktoré ste odporúčali tu na fóre. K tomu užívam superenzýmy od Now Foods (3 x 1), objednala som si i Betaine HCl od NF. Mám aj Oregano Oil, ten ale neužívam, lebo je mi od neho zle. Stravujem sa striedmo, nepijem kávu, alkohol, vyhýbam sa mastným a ťažkým jedlám, no neodpustím si sladké. Napriek tomu problémy pretrvávajú, najhoršie to je (neviem prečo) v zime a začiatkom jari. Momentálne je to už vyše mesiaca, zlé trávenie a vyprázdňovanie, v noci zimnica, ráno sa budím celá spotená. Dokonca držím diétu, dávam si pozor na jedlo, mám ľahký obed a posledné jedlo o 17.00 (ovocie).
Chcela by som Vás touto cestou poprosiť o Vašu radu, a takisto Váš názor, ktoré doplnky by som si mala objednať z iHerbu a ich dávkovanie pre čo najlepší účinok. Mám ešte jednu otázku - bola som na preventívke a zistila sa zvýšená sedimentácia -FW po 1.hod 17 po 2.ho. 41, podla lekárky to nie je vela, tak sa to nerieši. Ten zápal mám už podla preventívok asi 3 roky. Taktiež už vyše roka mám stále v moči krv na jeden krížik, aj napriek užívaniu trimetoprimu. Prosím Vás o radu, čo by som mala užívat na tieto problémy.
Vopred ďakujem,
s pozdravom Atka