1

Téma: Pankreatitída, zlé trávenie

Dobrý deň RNG, chcela by som Vás poprosit o radu ohladom mojich tráviacich problémov. Mám 48 rokov a pred rokom mi bola diagnostikovaná chronická pankreatitída a predpísaný Pangrol - užívat s tažkým jedlom - pri užívaní ktorého som nepocítila zmenu k lepšiemu. Už niekoľko rokov pravidelne užívam probiotiká Probiofix, posledné 2 mesiace probiotiká z iHerbu, ktoré ste odporúčali tu na fóre. K tomu užívam superenzýmy od Now Foods (3 x 1), objednala som si i Betaine HCl od NF. Mám aj Oregano Oil, ten ale neužívam, lebo je mi od neho zle. Stravujem sa striedmo, nepijem kávu, alkohol, vyhýbam sa mastným a ťažkým jedlám, no neodpustím si sladké. Napriek tomu problémy pretrvávajú, najhoršie to je (neviem prečo) v zime a začiatkom jari. Momentálne je to už vyše mesiaca, zlé trávenie a vyprázdňovanie, v noci zimnica, ráno sa budím celá spotená. Dokonca držím diétu, dávam si pozor na jedlo, mám ľahký obed a posledné jedlo o 17.00 (ovocie).
Chcela by som Vás touto cestou poprosiť o Vašu radu, a takisto Váš názor, ktoré doplnky by som si mala objednať z iHerbu a ich dávkovanie pre čo najlepší účinok. Mám ešte jednu otázku - bola som na  preventívke a zistila sa zvýšená sedimentácia -FW po 1.hod 17 po 2.ho. 41, podla lekárky to nie je vela, tak sa to nerieši. Ten zápal mám už podla preventívok asi 3 roky. Taktiež už vyše roka mám stále v moči krv na jeden krížik, aj napriek užívaniu trimetoprimu. Prosím Vás o radu, čo by som mala užívat na tieto problémy.

Vopred ďakujem,
s pozdravom Atka



2

Re: Pankreatitída, zlé trávenie

Pancreatiti je zapal pankreasu, za ktorym su mikroby, ktore je dobre adresovat. Odporucam najma roztok citricidalu, NAC, serrapaptazu oreganovy olej berberine, extrakt z olivovych listov a
v pripade ze sa jedna o virusy, dnes kazdemu odporucam si zvysovat viraslnu imunitu.
Ked je pankreas nakazeny, museli sa don dostat mikroby a to najskor cez nedostatocne kysly zaludok. Dokaz nedostatocne kysleho zaludka je napr naduvanie zo zaludka a paly.
Kto nema dost kyselin nemoze rozlozit jedlo ani zabit mikroby co sa do zaludka dostanu so surovymi jedlami a tam sposobuju kvasenie, hnitie a podobne a rozmnozene sa presunu do criev, kde sa pokracuju rozmnozovat, hnit a vytlacia nase uzitocne probiotika.
Hnilobne a ine neziaduce mikroby nam otravuju telo svojimi toxinami .
Chory pankreas a napadnute crevne steny nevydavaju dost enzymov, tj nedostanes do tela dostatok zivin a telo je znacne oslabene.
Takze na napravu travenia, zlepsenie absorbcie a ozdravenie criev a ja pankreasu musis brat extra kyseliny enzymy, mikrovlakniny a probiotika, pripadne aj antimikrobialne latky, pokial si nevyliecis tu nakazu v pankrease.
Pangrol samotny zialbohu nestaci, je to farmaciou upraveny(pobabrany) pancreatin kde enzymi na travenie bielkovin(proteolyticke) a sacharidov (amylaza) je znacne znicena na ukor lipazy, tj enzymu na travenie tukov.
Takze opdporucam aspon 4 gramy pancreatinu spolu s extra  s kyselinou(600 az 1200 mg betain HCl s pepsinom) s kazdym vacsim jedlom
Dobry pancreatin je napr
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … l&ic=6
kde 2 kapsule obsahuju 4 gramy ekvivalent pankreatinu, prirodneho a nedobabraneho.
Inac je tu viacero tem na travenie atd.



3

Re: Pankreatitída, zlé trávenie

Ďakujem za odpoveď, pankretín si určite objednám, len Vás chcem poprosiť o odkaz na iHerb, ktorú Serrapeptázu a v akej sile si mám objednat. Môže sa užívat s betainom a superenzýmami? A čo sa týka antimikrobiálnych prípravkov - ktoré odporúčate?

Mohli by ste mi niečo poradit aj na nižšie uvedené problémy ohladom zápalu, zvýšenej FW?

Ešte raz veľmi pekne ďakujem a prajem pekný deň!

Atka



4

Re: Pankreatitída, zlé trávenie

Na serrapeptazu odporucam intenzivnu davku 3 x 120 000 IU pozri napr na
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=4
Samozrejme sa moze pouzivat s betainom aj inymi enzymami.
Zvysena sedimentacia sa da zlepsit mnohymi protizapalovymi, hoci aj len obycajnym vitaminom C, samozrejme roznymi enzymami, tj aj protizapalovou  serrapeptazou.



5

Re: Pankreatitída, zlé trávenie

Ešte raz ďakujem za skorú odpoveď.

Želám všetko dobré


  Atka



6

Re: Pankreatitída, zlé trávenie

OK



7

Re: Pankreatitída, zlé trávenie

Dobrý deň RNG,
znova sa na Vás obraciam so svojim problémom. Už 4 týždne mávam každý deň zimnicu, prevažne večer a v noci, ale stáva sa aj počas dňa. Trvá to 2-3 hodiny a hneď na to som celá spotená. Bola som na krvné testy, všetko OK. Zvýšená sedimentácia ako už pár rokov, podľa lekárky netreba lieky. Užívam všetko, čo ste mi odporúčal: super enzýmy 3x1, po jedle betaín HCL+ pancreatín 2x1, serrapeptáza 120000 3x1 a večer probiotiká 1 kapsula. Stravu som obmedzila nakoľko sa obávam že to spôsobuje pankreas - raňajky len čaj, ľahký obed, večera čaj. Je možné, aby tú zimnicu a náväzne nato potenie, spôsobovala pankreatitída, alebo myslíte, že sa jedná o infekciu v tele? Prosím, poraďte mi, čo urobiť, aby sa tento môj nepríjemný stav zlepšil, prípadne, o aké vyšetrenie by som mala moju lekárku požiadať?
Mám ešte jednu otázku týkajúcu sa Serrapeptázy - mám chronickú sinusitídu a odkedy užívať Serr., cítim tlak v spánkovej oblasti. Myslíte, že to môže mať s tým niečo spoločné?

Vopred ďakujem!
Atka



8

Re: Pankreatitída, zlé trávenie

Chronicka sinusitida znamerna infekciu v prinosnycyh dutinach A tam ju aj treba liecit kvapkami roztoku citricidalu.
Problem s pankreasom je iny problem a aj to potenie moze byt iny problem, moze to byt ciste hormonalne. Zvysena sedimentacia jasne poukazuje na zapal niekde v tele, co ho sposobuje neviem, ale moze to byt z mikrobov v prinosnych dutinach, v pankrease alebo inde v tele.
Takze mas presd sebou boj ako vojak v noci v zakope, musis "strielat" na rozne smery,. hoci nic nevidis  s nadejou, ze po case nieco len [predsa trafis.