Téma: Slinná žľaza
Dobry vecer,neviem,kam mam svoj problem zaradit,tak som dala novu temu podla posledneho priznaku...Uz cca 2-3 roky ma velmi svrbi koza na krku,idem sa az rozskrabat,ale ono to svrbi tak vnutri,skoncilo to v jedno rano tohto marca obrovskym opuchom pod lavou sankou velkosti pingpongovej lopricky ked som sa zobudila,velmi som sa zlakla a mala som pocit,ze sa zadusim.Utekala som k zubarovi,ku ktoremu som akurat casto chodila s velmi bolavou lavou dolnou sestkou,o ktorej tvrdil,ze jej nic nie.Zubar vylucil spojitost so zubom a poslal ma k obvodnemu,ktory skonstatoval nieco s lymfatickymi uzlinami,odobral krv,vysledok negativny a dalej nic neriesil.Opuch sa mi spravil este raz asi o mesiac.Medzitym som si vybavila stomatochirurgiu,kde mi spravili komplet rtg,nic nenasli,iba "vyheglany" sankovy klb,na ktory mi doporucili spravit nejaku dlahu na noc,lebo ze zatinam zuby.Na sone mi radiolog nasiel trocha zvacsene slinne zlazy na lavej strane,ale kedze krvny vysledok od obv. bol v poriadku,tiez dalej nic neodporucil,popritom mi ale nasiel 5-6 uzlov na stitnej zlaze a som teda objednana na endokrinologiu.So zubom-sestkou som dopadla tak,ze mi 2x cistili korenove kanaliky,ale ze su velmi zakrivene a ze aj tak ma to nemoze tak boliet a ani neustala bolest hlavy,oka a laveho ucha s tym nemoze suvisiet.Vymenila som zubara,a nova zubarka mi napriek tomu,ze dalsi rtg takisto nic neukazal a bolelo ma to stale dala ATB Dalacin s tym,ze ak nezaberu,tak mi ho vytrhne.ATB vobec nezabrali,zub sa vytrhol a po tyzdni,ked ma prestala boliet rana po vytrhnuti-aj som si vyplachovala usta Citricidalovym roztokom,prestala ma boliet hlava,oko,ucho a prestala som aj zatinat zuby-co som nakoniec uz robila aj cez den a prestal aj silny tlak v celej celusti.Pred troma tyzdnami mi ochorel mladsi syn-sople,kasel,liecila som ho homeo sirupom,ale zliezlo mu to na priedusky,tak dostal od dr sirup,ale stale,uz 3 tyzdne sa toho nevie zbavit.Neviem,ci sme to s muzom dostali od neho,ale obaja sme velmi ochoreli par dni po nom,a tiez sa nevieme toho zbavit,stale sa to zhorsuje miesto zlepsuje.Vodnaty sopel,ktory sa leje neustale,kasel,celkova slabost,zimnice,sme bez horuciek.Od predvcera mame obrovsky herpes,ja v nose,muz na ustach,a zase ma zacina boliet lave ucho.Uz neviem co s tym,stale nam je len horsie.Teraz vecer som zacitila bolest pod sankou,a mam zase zdurene uzliny a asi aj tie slinne zlazy,zase viac na lavej strane.Od zaciatku ochorenia uzivam vyssie davky Cecka (z DMky),Cecko si davam aj bezne kazdy den,Citricidalom si vyplachujem nos,kloktam ho,prehltam 3x denne v deci vody cca 7 kvapiek.Pili sme aj zazvorovy caj.Muz uz nevydrzal a isiel do lekarne,dostal B-komplex a nejaku masticku na herpes.Neviete mi poradit,ako sa toho zbavit,takto dlho a silno som este chora nebola a len je to horsie a horsie...Dakujem,Cora