Vyborny clanok, zialbohu uz starsi. Aspon vidno, ako je strasne organizovana medicina zaostala, ked este stale neprijala tieto uz davno zname fakty.
Zubne kazy su z cinnosti rozlicnych bakterii, ktore sa daju dietou podporit alebo potlacit
Mineralizacia alebo dokonca remineralizacie(to je uz trosticku priodvazne) samozrejme existuju pri urcitych podmienkach, najma alkalickych dietach dostatku vitaminu D-3 a K-2.
Nakoniec o tom som uz casto pisal v temach na kostru a specificky najnovsiu formu vysokoabsorbovatelneho vitaminu MK-7(menoquinone-7) som nedavno zacal aj tu propagovat, sice z dovodov nie zubov, ale hlavne presuvania vapnika z makkych vaziv do kosti.Vapnik a horcik sa totiz casto ukladaju pri zapaloch do makkych vaziv a tam zamoruju, prispievaju k roznym bolestiam, hlavne u starsich ludi. Kalcifikacia moze tiez znizit funkcie roznych organov a vyvolat napr nebezpecne krehnutie ciev.
Spomenul som aj novsie probiotikum, specificky pre ustnu floru, S. salivarius K12 z Noveho Zealandu, ktore vytlaci rozne skodlive kultury z ust, ochranuje tym zuby a zaroven prispieva k zvyseni imunity celkove.
Samozrejme, uvedene bolo ako riesenie proti zapachu z ust, casto sa zdravotne veci nedaju predat, tak sa na to ide z hladiska spolocenskeho styku a mody, lebo to ludia v "popularnej " forme skor prijmu.....
Naposledy upravil: RNG (2010-07-27 04:09:06)