Téma: Vestibulárna porucha
Zdravim,
moje problemy zacali pred dvomi rokmi, ked sa objavili zavrate, zrnenie pred ocami, piskanie v usiach. Po dlhosom case mi zistili ze mam vestibularnu poruchu(mala som urobenych milion vysetreni-magneticku rezonanciu mozgu,eeg,eng,u neurologa,u ocneho, na parazity na boreliozu som bola vysetrovana,na rehabilitacie som chodila)...nasadili mi polvertic..od neurologa som dostala magne B6...a od psychiatria seroxat. Ku psychiatrovi som zacala chodit z toho dovodu,ze som to uz nejak nezvladala,tak mi dal najprv xanax a dlhodobo seroxat. Aj ked vlastne od psychiatra som ziadnu diagnozu nemala,ale "pre istotu" mi dal lieky, ze co ak to nahodou pomoze. Takze som brala polvertic od februara 2012, od marca 2012 aj seroxat...a moje zdravotne problemy sa casom zlepsili...niekedy v juli to uz bolo celkom ok, aj ked piskanie v usiach ostalo a aj to zrnenie trosku ostalo,aj ked sa dost zlepsilo. Tento rok som sa rozhodla,ze to skusim bez liekov..kedze nie som velky priaznivec liekov, tak som vysadila v marci 2013 cize po roku seroxat a v maji 2013 polvertic. V oktobri 2013 sa mi to zvratilo....znova strasne zavrate a aj neskutocne zrnenie pred ocami. Takze od oktobra beriem znova polvertic 2x24mg...vybrala som aj infuzie(trental), chvilku som brala aj tebokan...a teraz posledne dva tyzdne som uz iba na polverticu. Zatial je to take striedave,raz trosku lepsie,inokedy dost zle...takze cakam...kedze pred dvomi rokmi mi trvalo sa zotavit skoro 7 mesiacov. Lenze predtym som brala aj ten seroxat...teraz ho uz neberiem a ani uz nikdy nechcem a myslim si,ze aj tak mi nepomahal, ale vzdy je tu taka pochybnost,ze co ak nahodou. Aky je vas nazor na to? Mohol mi ten seroxat pomohat? Ja si skor myslim,ze kedze mi zitili tu vestibularnu poruchu,tak ze som skor odkazana na ten polvertic a ze bola chyba,ze som ho vysadila. A este som sa chcela opytat, ze ako je mozne prekrvit to vnutorne ucho okrem betahistinu a infuzii a cvicenia(cvicim cviky na vestibularnu poruchu). Existuje este nieco cim by som urychlila ten proces liecenia alebo nieco namiesto liekov? Fakt nechcem brat lieky,ale bojim sa,ze uz na nich budem cely zivot odkazana. A tiez sa mi "nechce" znova cakat 7 mesiacov kym sa to da znova ako tak doporiadku. A este som sa chcela opyptat na to zrnenie pred ocami. Na toto mi nikto nevie povedat,ze co to presne je...len ze to je pravdepodobne dosledok vestibularnej poruchy. Za akukolvek reakciu na moje problemy dakujem.