Nuz viacere tie bioflavonoidy spruznuju steny ciev, co som cital diosmin je vraj najucinnejsie, ale pracuje aj hesperidin aj rutin aj apigenin a ine. Samozrejme aj rozne antioxidanty k tomu prispievaju, vitaminy C a E, aj niekedy pomoze chelacia krehkych nanosov kalcifikatov, aj presuvanie kalcifikatov s pomocou vitaminov D-3 a K-2 do kosti atd.
To mi nieco pripomenulo, uz davno som nembral apigenin a zacinam citit na nohach ze mi doslova chyba. Znizuje totiz tiez tvorenie kyseliny mocovej, tiez neprijemnej pre tvorenie ostrych krystalikov, ktore prispievaju najma k poraneniu nervovych obalov, mechanicky(periferalna neuropathia), prqavdepodobne aj k fibriomyalgii, tiez miestnemu okysleniu a teda zapalovym procesom, co vedu k hromadeniu tekutin miestne, tj k opuchom/edemam. Potom sa mi nohy poriadne nevmestia do topanok, obmedzuje to cirkulaciu krvi a mozu sa vytvorit zrazeniny, kde si krv poriadne nezriedim fibrinolytickymi enzymami. A moze to viest k hlbokej cievnej tromboze, co som uz raz mal a mozno mam este v niektorych drobnych cievach na nohe, najma pod clenkom, narte a v slapaji. A to moze viest k odumieraniu a strate tkaniva, co je caste u cukrovkarov, dokonca k amputaciam, co je naozaj velka a vazna hrozba.
Boze, dalsia hrst doplnkov!!! Zacinam mat z nich fobiu!
Naposledy upravil: RNG (2013-09-25 00:19:50)