Téma: Jazvy
Ahoj RNG, mam na tvari, konkretne nose 5 rocnu jazvu, z cystickeho akne, je vyvysena. Pred 2,5 rokmi som s tym skocil za dermatologickou, ta ma poslala dat si spravit mikrodermabraziu. Tu som podstupil,ale sestricka zasla dalej ako mala a zanechala mi dlhsiu jazvu,teraz ma dlzku dokopy 1,5 cm cca. Skusal som na jazvu pouzivat dermatix, vitamin E, nespravili velmi rozdiel. Pred mesiacom som zacal pouzivat na jazvu Kelo Cote gel, co je cisto silikonovy, ten spravil zmenu. Pouzival som ho asi 7-8 dni dokopy, co je asi 15-16 aplikacii. Jazvu mi bohuzial zhorsil, snazil som sa ho pouzit len na samotnu jazvu,ale asi ostalo kusocek aj malinko mimo. Co mi to sposobilo? Jazva ostala viacej vyvysena nez bola, a dokonca aj miesta okolo jazvy ostali trosicka vyvysene.
Pred mesiacom a pol sa mi taktiez vytvorila vyrazka na druhej strane nosa, ta mi zmizla,ale zanechala mi maly kopcek, ten som sa snazil vypucit, slo mi z neho dost vela krvi. Tyzden na to mi oblast pod nim opuchla, pouzil som na nu aknemycin, ten velmi pomohol. Ked sa to zahojilo, pouzil som tiez na miesto kde je kopcek a kusok okolo Kelo-Cote. Neviem ci to bolo nim, alebo samotnym zlym zajohojenim, ale pod a vedla mi ostali kopcek, ale biely tentoraz. Teraz mam dokopy 3 kopceky, 1 cerveny,tj.samotna jazva,a tak este 2 biele. Viac menej to tvori trojuholnik.
Nevies prosim ako by som sa jaziev mohol zbavit? Cital som a objednal si aj enzymy Serrapeptase and Nattokinase, vraj sa zbavuju vnutorneho,a pri vyssich davkach aj vonkajsieho zjazvenia. Taktiez som si objednal Manuka Honey (active +16), collagen (typ 1&3), ze snad nejako pomozu.
Inak som cital tiez o Mikroporovej paske, ze vraj dokaze vyhladit jazvu, je najlepsia na cerstve jazvy,ale mala by vyhladit aj stare,akurat to,ze to bude trvat dlho,co mne nevadi,dolezite je ak bude aj vysledok. Silikonovu naplast nechcem prave kvoli silikonu, nereagujem nanho evidentne dobre .
Aloe Vera som skusal pouzivat,ale len par krat, pretoze som myslel ze mam alergicku reakciu. Ale tym si uz teraz taky isty nie som, pred par dnami som skusal namazat pokozku priatelke a rodicom, vsetkych,tak ako mna, to zacalo mierne svrbiet,ale len mierne. Je to normalna reakcia?
Rosehip oil je vraj tiez dobry na jazvy.
Mohol by si mi prosim poradit ako sa ich zbavit? Som velmi, velmi zufaly a prechadzam kvoli tomu obrovskymi depkami . Dakujem.