2 krat v minulosti(asi pred 10 rokmi) som kupil destilovanu vodu v lekarni na Slovensku. Predavali ju v tmavych flasiach, na posmech, ved ked je cista, nema sa v nej co kazit. Ked som ju ale odmeral, tak mi ukazala az 2 ppm mineralov na mojom velmi presnom, meraci(citlivost0.01 ppm) tj je to velmi slaba "destilovana" voda. Na mojej domacej destilacke s casovym spinacom, aby to vyplo ked je 2/3 dodestilovane dosahujem 0.4 ppm bez problemov. To bol aj dovod, preco som v mojich obchodoch neskor nainstaloval cisticku vody, RO/DI, kde bezne voda vychadza pod 0.5 ppm, dokonca po nainstalovani noveho DI filtra len 0.1 ppm. Bikarbonat draselny dodavam do destilovanej vody len v poslednom case a to celkom malicko, trochu to vylepsi chut.Chuti akosi"hladsie" pre nedostatok ineho vyjadrenia.
Ako som zdoraznil mnohokrat, nie voda ale jedlo je podstatnym zdrojom mineralov. Voda vchadza do tela skoro cista, max 150 ppm=150 mg mineralov na liter, a odchadza ako moc s koncentraciami mnohotisic ppm roznych mineralov a inych latok, co sa v tele nespotrebovali.
Ale nazyvat ich splodiny je nespravne, aj ked sa v nich nachadzaju aj splodiny. Ladviny totiz po case prepustia aj rozne uzitocne latky z tela, ked maju dostatocne malu molekulu.