Ked zoberies silne antimikrobialnu latku(to graviola je) a mas plno mikrobov v tele, mozes dostat herxheimerovu(uhynovu) reakciu, kde sa mikroby rozpadnu a uvolnia naraz privela toxinov a telu trva nejaky cas, kym ich odstrani. Priznaky su bolest zaludla, brucha, zvysena teplota a priznaky tiez podobne chripke.
Preto treba kazdu novu latku,hlavne tie velmi silne,ale tyka sa to vsetkych vcitane neznamych pre telo potravin , brat najprv v malych mnozstvavh a postupne stupnovat, aby si nedostal nejaku prudku reakciu na to a dal telu moznost sa pripadne prisposobit.
Inac ako som poverdal ja som si robil caj z praskovej gravioly, cistej, bez tabletovacich primesi(www.rain-tree.com, bulk herbs). 1 lyzica do 1 litra vody, povarit 5 minut, odstst 2-3 hodiny prikryte a, potom pit aj s usadeninou,
a zacal som s pol sialkou, a par hodin znova pol sialkou, lebo som nevedel, ci to nahodov v jednej velkej davke nevyhubi hned aj probioticku crevnu floru.(to iste odporucam aj na horkac/citricidal, takze sledoval som podobnu techniku)
Tym ze som zacal postupne a pil rozdelene na cely den som si neznicil crevnu floru, ani som nemal Herxheimerovu reakciu.
Inac viaceri lekari upozornuju, ze ked beries vacsie davky gravioly treba po tyzdni =dvoch brat aj probiotika, lebo graviola je tak silne antimikrobialna, ze moze potlacit aj probioticku floru v crevach
Inac ja ju velmi neodporucam na mikrobialne choroby prave z dovodu, ze je tak silna a zatial nie je dost dat, co a ako z mikrobov v tele nici
.Ine antimikrobialne prostriedky su lepsie zname, tak sa radsej sustredim na ne
.Graviolu doporucim, ked vsetky ostatne bezne nezabrali
Odporucal som ju hlavne pre jej znacnu citotoxicitu na rozne rakoviny. Snad je to do znacnej miery aj jej antimikrobialna cinnost, lebo dnes su uz viacere rakoviny spojene s roznymi mikrobami a zrejme mnohe dosial nezistene spojenia rakovin s mikrobami v blizkej buducnostii objavia.
Pri rakovine nebolo co spekulovat, lebo prostriedky organizovanej mediciny a onkologie su radove skodlivejsie a menej ucinne a vyckavat sa rozhodne nevyplaca.
Moja osobna preferencia vyskusana s uspechom na rakoviny je graviola/betaglukany/enzymi, chelacia a absorbenty na detoxifikaciu a samozrejme hromada roznych antioxidantov(vitaminy C, E D-3, anto a proantokyanidy a ine polyfenoly, elagitanin atd. a velke davky z kazdeho, nielen naznaky alebo doplnkove odporucene kvantity vyrobcov)
Naposledy upravil: RNG (2010-09-18 12:09:02)