Možno by ti pomohol vinpocetin (na ORL predpisovaný ako Cavinton proti tinnitu), je to ako alkohol (neviem, či v tom pravom slova zmysle), ale ak by si si na to vypil, zdvojnásobil by sa účinok, ale radšej pitie neodporúčam. Sám môžeš vyskúšať na deň asi 20 mg vinpocetinu, ale nespoliehaj sa na to, lebo rieši to len symptóm, nie príčinu a po vysadení by sa ti tinnitus asi vrátil.
Čo som študoval na nete, tak niektorým pomohol práve vinpocetin, alebo aj ginko či huperzin A, ale je to len 5-10% ľudí. Dokonca som niekde v diskusii čítal jeden prípad, že sa dievča "vyliečilo" z tinnitu vinpocetinom za pár mesiacov - po liečbe prešiel 1 mesiac, druhý mesiac, tretí mesiac a tinnitus nikde, nevrátil sa - hovorila, že akí sú naši (slovenskí) lekári úžasní a pod. No lenže nakoniec sa T predsa vrátil po polroku a potom sklamaná začala brať znova vinpocetin (Cavinton), berie ho už ďalší rok, ale už bez výsledku, bez úľavy. A podľa mňa jej to zrejme už ani nepomôže, môže to rovno vysadiť. Vinpocetin síce prekrví vnútorné ucho, ale nič viac.
Alkohol a tvoje zníženie T je podľa mňa v psychike. To je individuálne. Niekomu sa T zníži po alkohole, po fyzickej záťaži, po spánku - niekomu sa práve vtedy naopak, T zvýši.
Naposledy upravil: graupel (2013-02-26 21:58:07)