Téma: Vybratie amalgám. plomb
Dobrý den,
tak už tu "čarujem". Pred chvíľou som odoslala príspevok, no neprešiel. Snad to nerobím 2. krát. Sorry.
Prosím poradiť:
Na budúci týžden sa chystám vybrať amalgámové výplne. Netušila som, že amalgám môže mať za následok toľko ťažkostí. Ziaľ, moje problémy sú identické so symptomamy pri otrave ortuťou. Tažkosti mám dlhé roky, desaťročia. Zhoršili sa cca pred 4 rokmi, ked mi zubár odporučil vybrať staré 30 ročné amalgámy a nahradiť ich novými. Dala som si poradiť "erudovaným" a naslovovzatým odborníkom.
Teda k veci:
ako si pomôcť? Na cheláciu s DMPS, DMSA, EDTA si netrúfam. Asi je to nebezpečné ak s tým nemáme skúsenosti.
Nakúpila som chlorellu, aktívne uhlie a posadila koriander. To by som hádam zvládla. Hoci neviem presne aké dávkovanie, akú dobu.
Kyselinu lipoovú (ALA) si časom môžem zabezpečiť. Tuším je to prírodný produkt. Avšak taktiež neviem koľko, ako často...
Nevie niekto poradiť odborníka na Slovensku, ktorý sa cheláciou zaoberá? Radšej by som tieto pokusy realizovala pod supervíziou. Prípadne, ak viete nasmerovať ku konkrétnym jasným inštrukciám ako sa detoxikovať a prežiť :-), budem rada.
A ešte: ak začnem hovoriť zubárovi o koferdamovom rúšku, chladení vrtanej plomby, o dôkladnom odsatí zvyškov amalgámu, o vetraní miestnosti... asi odpadne. A potom odpadnem ja, hned ako sa raz zas dobre nakrmim ortuťou.
Vdaka za všetky odporúčania