Téma: Problémy s nosovou sliznicou
Dobrý deň. Som rád, že som narazil na takých odborníkov, akí sú na tomto fóre., resp. je výborné, že sa snažíte takto pomáhať ľuďom. Ja by som Vás tiež chcel poprosiť o nejaké rady. Zdr. problémou mám viac, ale najskôr začnem nosom. Pokúsim sa to podrobne opísať, lebo si myslím, že každý detail môže byť dôležitý. Asi pred 12 r. som dostal úder päsťou do nosa, ktorý si v podstate ani nepamätám, lebo som bol opitý, ale následky potom nie sú pre mňa sranda. Vtedy som prvýkrát spozoroval v zrkadle napuchnuté dolné mušle, ktoré som nikdy predtým tak nevidel. Nevedel som, čo to je, vidím, ako mi napúchajú a odpúchajú ešte aj dnes a dokonca sa ich môžem aj dotknúť a keď sú napuchnuté cítim, aké sú tvrdé. Nakrátko potom sa u mňa objavila alergia na peľ, zrejme najmä trávy, keď som išiel okolo vysokej trávy ma chytila taká silná reakcia ako nikdy predtým. Svrbenie očí, napuchnutie a veľké tečenie bielej kvap. z nosa. Vtedy som bol mladý, tak som tomu nevenoval takú pozornosť, resp. som to podcenil a nešiel som s tým možno 3 r. alergológovi. Mal som také stavy, resp. tak napuchnutú sliznicu, že som nemohol nosom vôbec dýchať. Ale bol som na operácii nosnej prepážky s vraj aj mukotómiou v Bratislave. Po tej operácii sa mi určite časom o niečo zlepšilo dýchanie, ale stále to nebolo ono. Momentálne navštevujem aj alerogologičku aj nosnú doktorku a môj stav je taký, že z alergologického hľadiska mám problémy len s tou sliznicou v nose, teda, svrbenie očí a iné príznaky alergie sú minimálne. Ale trápi ma ten nos. Bol som aj na druhej operácii rfitt turbinoplastika, to je na základe rádiových vĺn, to bolo robené asi 8 r. po tej operácii prepážky. Opäť je to dýchanie len o niečo lepšie. Ale teraz, aby som opísal, čo ma na tom najviac trápi je tá suchosť tej sliznice. Okrem toho mi neustále striedavo opúcha. Osobne si myslím, že toto je dosť vážny problém a nedá sa vyriešiť. Tá suchá sliznica na mňa pôsobí zle psychicky a to doslovne. Ako by mi to dýchanie odoberalo životnú energiu. Je možné, že takto ucpaný nos bráni dobrému okysličovaniu? Podľa mňa to súvisí s tým, že tá nosová sliznica je veľmi jemná a dôležitá. Je prekrvená a cez ňu sa dostávajú do krvi rôzne látky. Naštudoval som o tom všetko možné. Bojím sa, že mi v tomto asi nič nepomôže stabilizovať na dlhšiu dobu. Môžno vývar z prasličky a preplachovanie slanou vodou. Bol som sa opýtať aj na laserovú mukotómiu, doktor mi povedal, že priechody mám voľné a doktorka ma straší, že potom môžem dostať atrofickú nádchu. Jediné, čo chcem je jednak, aby mi stále tá sliznica neopúchala a hlavne, nech nie je suchá, teda, nech mám prirodzené prostredie v nose. Neviem, či ísť alebo neísť na tú laserovú mukotómiu alebo nejakému liečiteľovi s bioenergiou? Keďže mi to ide na psychiku ( je to na mne aj vidieť a cítim to, aký som bledý, myslím, že je to kvôli tomu dýchaniu ), v čom to môže byť? Len v tej suchosti, alebo aj opuch a týmpádom tlak a ucpanie dutín, možno mám niečo nahromadené v čelnej dutine a nevie to ísť von? Robili mi aj Ct hlavy a doktorka tam nič nenašla. Ešte som nespomenul, že mne vôbec netečú sople resp. žiadne tekutiny z nosa, akurát trochu cítim semtam zatekanie do hrdla. Najlepšie som sa cítil na dovolenke v Taliansku pri mori, kde mi bolo dobre aj psychicky. Lenže problém je v tom, že doma také prostredie ťažko vytvoriť, profesionálny prístroj je drahý, určite aj odberom energie, takže je to nepraktické. Navyše sliznica je taká citlivá, že keď sa vyjde z bytu sa to opäť obnoví. Existuje niečo také, že vám to absolútne prečistí prínosové aj čelnú dutinu tak, že sa vám spustí sprcha nečistôt? ( okrem Energy prípravkov a punkcie ). Takže budem rád za akúkoľvek radu. Ďakujem pekne.
Naposledy upravil: Euro (2012-10-25 11:30:11)