1. netvrdim ze zensen lieci depresiu!
Len moja osobna skusenost. A sorry asi tom to prehnal s tym Jamiesonom, nechcem nic tlacit ani reklamovat, len preto som ho spomenul lebo JEDINE!! co mi pomohlo sa ukludnit, a neabsolvovat "panicky atak" je zensen. A to som si kupil len ten "nekvalitny" prave od tejto firmy. Clovek co ma akutny problem pride do lekarne a ma. Kym si nieco objedna tak to potrva nejaky ten den a moze to obdobie zatial preklenut. Ked prisiel prvy atak, bol som dost v soku, nikdy som nic nezazil podobne, srdce bilo ako pri maratone, telo stuhute, moj zrak sa zastrel, ako keby som pozeral z takej posunutej reality na svet tazko sa to opisuje, tras svalov, ekzem, a dalsich x problemov, zastavene travenie (nevedel som poriadne poriesit velku potrebu).. no nic prijemne. Nezmyselna uzkost iracionalna, stres... hadzal som do seba vsetky tie oblbovaky z lekarne valerian a vit B atd.. nic, utlmilo to mierne, avsak nezlepsovalo. Presli asi 4 mesiace som sa trapil ako chodil ako matoha po svete. Cital som ze stres ovplyvnuje produkciu hormonova (rozbite totalne, ziadna chut na sex) a vobec procesov v tele. Vsetko na ruby v tom mojom, neskutocna unava len som lezal po praci a spal. Energia na NULE. Celkom sa viem vzit do koze toho typka z druheho topicu vo fore. Potom som jedneho dna vyfasoval na neurologii MSM a daval kedze ma bolel chrbat. To som este netusil ze vlastne panic attack problem so sebou prinasa depresie, alebo opacne? kto vie. Kazdopadne v tom obdobi som narazil v lekarni na Zensen sibirsky (udajne menej kvalitny ako korejsky) a nejaky ten tyzden daval popri MSM aj zensen. Po tyzdni dvoch sa stalo nieco neuveritelne.. pocitil som ako sa mi uvolnil chrbat, ako uz poslednych 5 rokov nie. Z nicoho nic ako som sedel v praci. Rozmyslal som ci sa mi to nezda potom som skocil na wcko, absolvoval taku stolicu ze som myslel ze som ju neabsolvoval asi tyzden a vratil som sa do reality. BUM.. vsetko bolo jasne, zrak ostry ako orol, zmysly fungujuce na 100% a po 5 rokoch ma nebolel chrbat, bol som ako z gumy, zmizli mi vsetky ekzemy!!! Co som si roky myslel ze mam znicene platnicky, slachy klby... zrazu ma nic nebolelo. Neskutocna lahkost a pocit zdravia ktory treba zazit. Ocividne moje telo nakoplo MSM ... a zensen spracoval mozog ktory sa rozbehol. Dokonala kombinacia!
Vsetky moje symptomy sposobuje depresia = panic attack. Od ekzemu, bolesi chrbta, spomalene myslenie, pocity rozne...
Problem tohto riesenia je ale ze nie je trvacne, ocividne moje telo ma problem, pretoze ked som nad sebou tak spatne rozmyslal tak k tomu stavu, prvemu ataku to smerovalo, moje telo vycerpalo vsetko co mu pomahalo bojovat zo stresom, nadoblicky vyslahane atd.. no proste bolo toho na neho dost.
Nebol som u psychiatra a priebezne hadzem do seba zensen a ten ma drzi v stave OK. Samozrejme rad by som bol keby sa mi podarilo vratit telo vlastne tam kde nikdy nebolo za tie roky, lebo som nepoznal moc pohodu
Zatial stale bojujem a skusam co sa da, NIC opakujem NIC lepsie na panicku poruchu a "spomaleny" mozog a vobec procesy v tele ako zensen som nenasiel.