Aspon orientacne si vyskusat ucinnost akehokolvek sirokospektralneho prirodneho antibiotika vobec nie je problem. Myslim, ze tu uz niekto popisoval svoj jednoduchy kuchynsky experiment s kvasnicami apod... A o tom to presne je!
Vytvorte si pozadovanu ppm koncentraciu Vasich "Citricidalov" (idealne ak mate povodny ako referenciu + napr. nove GSE) v urcitom mnozstve vody. Tuto vodu zmiesajte s cerstvym mliekom (pozor na pomer, opat sa Vam zmensi ppm koncentracia). Mlieko bez citricidalu v podobnom mnozstve a podobnej nadobe postavte vedla seba a po case uvidite, ci jedno skyslo a druhe nie - takymto sposobom si aspon overite ucinnost na bakterie mliecneho kvasenia.
Dalsi pokus zamerany na plesne. Vami pripravenu vodu s citricidalom dajte do rozprasovaca. 2 kusky cerstveho chleba dajte do dvoch poharov od detskej vyzivy (ale sackov), jeden postriekate Citricid-roztokom a druhy obycajnou vodou a odlozte na par dni bokom. Po case skontrolujte ako jeden chlieb postupne plesnivie a druhy nie (v pripade ucinneho antibiotika)... a pod...
Viem, ze taketo testy nam nam nedaju informaciu, ci dany Citricidal spolahlivo znici Staphyloccus aurerus uz v koncentracii 2ppm, ale aspon vieme rozdelit produkty na absolutne neucinne a pravdepodobne ucinne. Este dolezitejsiu informaciu vieme ziskat ak mame referencnu vzorku t.j. vieme ze stary citricidal v teste obstal a novy nie = nie je to ten isty produkt a novy je menej ucinny alebo neucinny !!!
Takymto sposobom si testujem stabilitu Koloidneho striebra, ktore si doma sam vyrabam. Striebro vyrobene pred pol rokom je zatial stale rovnako ucinne ako to nove a pod....
Ja este cakam na svoje prve GSE od NutriBiotics, ked dorazi, dam vediet, ale som presvedceny, ked nieco chutilo 20 rokov neznesitelne horko, tak asi nebolo take jednoduche tu horkost odstranit. Ak nove GSE chuti citronovo, tak je to uz urcite o niecom inom. Len ma prekvapuje situaci, do ktorej sa NutriBiotics sam dostal. Ked zacal vyrabat nove mozno neucinne GSE, preco jednoducho nenapodobil aspon povodnu horku chut, aby nevznikali podozrenia. Dnes sa predsa da napodobnit chut hocicoho... hmmm...