Ahojte!
Pridám ku Vám moje skúsenosti s platením DPH. Nakoľko Má IHERB už dávnejšie poštovné nad 40 dol. zdarma, objednávam v tejto hodnote +- 5 dolárov. Nedá sa paušalizovať, kedy DPH zaplatíš, kedy nie. Ale podľa mojich skúseností, záleží od toho, kade zásielka ide. Niekedy mám nálepku nemecko a prelepené Cargo, vtedy mám zásielku doručenú bez DPH. Raz mi ale tri takéto zásielky odchytila colná pošta Bratislava a poslali mi tri listy, podľa ktorých som im musela poslať kopie objednávok. O tri dni mi zásielky prišli poštou, doručovateľke som zaplatila vypočítané DPH. Napriek všetkému boli zásielky otvorené a prelepené, čiže kontrolované. Nestačilo im moje doklady. Ked som objednávala zo Swansonu, to bolo do 150 eur aj s poštovným, tiež šla zásielka cez colnú poštu v Ba. Tí odo mna nechceli nič, zásielku prekontrolovali, prelepili a poslali s vypočítaným DPH UPS, kde som poplatok zaplatila. Takže táto záležitosť ohladom DPH je nevypočítateľná. Ešte čakám jednu zásielku z Iherbu, okolo 40 dolárov, dúfam, že v pondelok príde, šťastie u mňa zotrvá a DPH mi nevyrúbu.