Téma: Betain HCL-zaludocna kyselina
ahoj RNG prosim ta o radu ohladom palenia zahy ci je tento postup dobry na samozistenie ,ci mam dost kyseliny a ci to mozem urobit aj s tabletamy kyseliny od Firmy CANTRY LIFE co si mi doporucil,v tej sklenenej flaske je to hcl aj s pepsinom vsak vies .Pisem preto lebo uz som palenie zahy skoro odstranil branim tychto tabliet ale niekedy ma aj tak pali.a uzim ich spolu aj s tabletamy ,vlastne enzymami od NOW SUPER ENZYMES.vdaka a ahoj Samovyšetrenie žalúdočnej kyseliny (HCL)
Keďže Heidelbergov test je nedostupný a finančne náročný, v metabolickej medicíne sa odporúča test na základe užitia tablety Betaínu HCL. Postup je následovný:
* Deň 1. Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije 650 mg tabletu Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, znamená to, že v žalúdku sa už pred testom nachádzalo dostatok kyseliny a nie sú potrebné žiadne jej dopĺňanie. Ak pacient pálenie alebo ťažobu nepociťuje, znamená to nedostatok kyseliny a test pokračuje dňom 2.
* Deň 2. Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije dve 650 mg tablety Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, potom potrebná dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla je 650 mg. To je dávka, pri ktorej pacient pálenie nepociťoval. Ak však ani pri dávke 2 x 650 mg pacient nepociťuje pálenie (čo znamená značný nedostatok žalúdočnej kyseliny, čo môže byť vysvetlením mnohých doterajších ochorení pacienta), test pokračuje dňom 3.
* Deň 3. Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije tri 650 mg tablety Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, potom potrebná dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla sú dve 650 mg tablety. To je dávka, pri ktorej pacient pálenie nepociťoval. Ak ani pri dávke 3 x 650 mg Betaínu HCL pacient nepociťuje pálenie, znamená to vážny nedostatok alebo aj celkovú absenciu žalúdočnej kyseliny, čo môže byť vysvetlením mnohých doterajších ochorení pacienta. Preto, dlhodobá dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla je 3 x 625 mg.