Téma: Anorexia
Zdravím.
Okrem problémov ucha (tému o zápale a tinnite som založil do sekcie choroby ucha) už asi rok trpím ťažkou depresiou, ktorá mi spôsobuje rôzne bolesti po celom tele, úzkosť a paniku, zlú koncentráciu, krátkodobú pamäť a pod. Absolútne mi nič nechutí jesť, jem len nasilu a aj tak dosť málo, horko-ťažko do seba aj počas 35 st. horúčav nalejem čo i len 2 deci vody. Celkovo za deň vypijem asi len pol litra vody počas leta. V zime ešte menej. Po celý deň ma napína na zvracanie a keď jem nasilu, pri prehĺtaní sa občas začnem dusiť kvôli napínaniu, no nikdy nezvracám. Doma mi hovoria, že je to anorexia, ale nad tým visí otáznik, pretože anorektici síce nechcú jesť, ale stále si vyčítajú, že sú tlstí, majú veľa pohybu a tieto príznaky ja už nemám. Praveže naopak, mňa to chudnutie trápi a zo seba samého mi ide strach, že som schudol za polrok 20 kíl - z 65 na 45 a za ďalší polrok som sa na tejto váhe zastavil, neviem sa pohnúť hore + pohybu mám veľmi málo.
Všetci lekári a aj ja sme sa zhodli, že tieto všetky bolesti, nechutenstvo, strata hmotnosti sú nervového pôvodu, pretože všetky výsledky (MR hlavy, vyšetrenia so srdcom, žalúdkom a pod.) mám dobré - veď ma vyšetrili skoro od hlavy po päty. Psychiatričkou predpísaný Xanax a Serlift som odmietol brať po 2 týždňoch, keďže mi robili horšie než zle.
Ďakujem za rady.
Naposledy upravil: graupel (2013-08-13 08:06:49)