Ak môžem doporučiť výťažky na nadobličky, tak jednoznačne od firmy Thorne Research - adrenal cortex a aj keď by sa zdalo, že jedna kapsuľa obsahuje len 50 mg, sú silnejšie ako od firmy Nutricology, kde má jedna kapsuľa 250 mg.
http://www.iherb.com/Thorne-Research-Ad … Caps/18706
Neviem prečo, ale u týchto zvieracích výťažkov, to bolo jedno, či adrenálne, thyroidné sú dosť veľké rozdiely a vôbec sa nedá orientovať podľa množstva mg v jednej kapsuli, záleži od toho ako firma tie výťažky asi získava. Skúšala som od veľa firiem a zostala som u tých od firmy Thorne, už ich beriem len občas, ak cítim, že chelácia mi dáva zase zabrať - ono sa mi vždy objavia bolesti v obličkovej oblasti. Napr. firma Biotics Research ponúka adrenálne výťažky z novonarodených teliat - menej toxínov, menej tuku, kvalitnejšie tkanivo ako u dospelých jedincov, ale sú aj drahšie, ale takisto veľmi dobré a ešte od firmy Standard Process Drenamin mi dobre fungovali, ale to je firma, ktorá sa špecializuje hlavne na takéto produkty a orgánové výťažky.
A brať kôru nadobličiek, nie celé adrenálne tkanivo, ktoré môže obsahovať zvyšky adrenalínu a spôsobovať problémy ako sa to stalo mne práve u produktu Nutricology - oni majú dva produkty, celé tkanivo a len kôru nadobličiek.
U tých adrenálnych výťažkov som na rozdiel iných doplnkov výživy, cítila prakticky okamžite, že mi zaberajú, lebo hormóny človek cíti hneď - v prípade, že ich má deficit, takže sa to dá aj dosť objektívne posúdiť, kvalita jednotlivých výťažkov. Zdravý človek inak necíti pri týchto výťažkoch nič - takže je to aj akýsi test na to, či má reálne problémy s nadobličkami.
Naposledy upravil: bludicka (2012-09-10 12:18:21)