Téma: Traviace tazkosti
Dobry den!
Nedavno som bola na vysetreni u gastroenterologa a zistila mi ze mam vela kyseliny v zaludku .
Nalez vyzera takto:
Pazerak: sliznica bez zmien,kardia volna,nedoviera,bez GER
Zaludok: sliznica tela i antra nehomogenna,skvrnita,kongestivna s erytemom, z antra beriem biopsiu na hp lx, riasy autoplasticke, zaludocne jazierko vacsie, s primesom zlce, inverzia na subkardiu inkompetencia kardie
Pylorus:okruhly
Bulbus. bez lezie
D2,D3 : bez lezie
Zaver: Inkompetencia kardie
Kongestivna aktivna antrumgastropatia, spolupodiel refluxnej zlozky a funkcnej stravy
Duodenogastricky bibiozny reflux
Hypomomotilita zaludka
Odporucana terapia: setriaca dieta, v liecbe prbiotika, Helicid 20,,cps 28x20mg,1-0-0 nalacno.
1,uc.latka"omeprazol plus costi 10mg, tbl 30x10 mg,1-1-1 pred jedlom 10 min.
Doktorka mi dala aj papier kde boli napisane vhodne a nevhodne potraviny ,musim to dodrziavat aby som nemala vela kyseliny.
Ja si zas myslim ze nemam vela kyseliny ale naopak malo. Uz dlhsie sa snazim zdravo stravovat-ale stale to neni ono.
Ked sa najem mam tazobu v zaludku akoby zaludok vobec nepracovalo-nafukuje ma.Ci jem len zeleninu a ovocie,stale je to to iste.Nafukuje ma. predtym som mavala aj plyny z toho uz je to lepsie. Obvodna dr. mi predpisala pancreolant a espumisan.Stolicu mam kazde rano-na lacny zaludok pijem teplu vodu s citronom potom idem na velku potrebu, potom sa naranajkujem a o 15 minut idem zas na velku potrebu. vacsinou mam stolicu redsiu,skor vodnatu,mavalo som aj vtedy taku ked som rano nepila teplu vodu. tazoby zaludocne nemam,nic ma neboli. len to travenie neni dobre.
Citala som ze na travenie su dobre kyseliny,vlaknina,enzymy.probiotika
Beriem aj probiotika,pancreolant. psyllium, vit c, chlorellu, B-komplex--
Co by ste mi odporucili. Ked mam malo kyselin, na sr nezozeniem ten betain Hcl-budem musiet stale objednavat zo zahranicia?- inak si nemozem pomoct bez tohto doplnku..
Tie problemy mam uz dlhsie nejake 2 roky.
Vy co si o tom myslite
Dopredu vam dakujem za odpoved
Naposledy upravil: gucciok85 (2012-01-24 21:13:11)