Mikrovlakniny musis brat cely zivot, lebo s nimi terlo lepsie pracuje a v dnesnej potrave je ich primalo. Probiotika treba obcas znovu nasadit, pre istotu, aby sa spravne mikroby v crevach rozmnozovali, nie len nahodne ziskane zo surovych potravin a zo vzduchu.
Ja mam silnu cukrovku DM2 uz dlhe roky a udrzujem ju len pomocou roznych doplnkov, potravy a obcas(zialbohu mam malo casu na to co je najdolezitejsie pre cukrovkarov DM2) cvicenia a dlhych prechadzok. Samozrejme neadresujem len hladinu cukru v krvi, ale aj predchadzanie roznym skodam, co cukrovkarsky skodlivy glykacny proces na tele sposobuje.
Tehotenska cukrovka je len docasna a menej nebezpecna, pri jedeni menej sacharidov a najma obmedzeni sacharidov na take, co maju nizky glycemicky index sa to da bez problemu kontrolovat. Takze sa nenechaj strasit lekarmi a neber na to ziadne skodlive chemikalie(tj dnesne "lieky" proti cukrovke)
Ja tu neodporucam ziadne lieky, len neskodne a napriek tomu ucinne potravinove doplnky.
GSE beriem velmi casto, lebo od detstva som nachylny na choroby hornych dychacich ciest a dlhe roky som bol viackrat do roka chory, lezal praceneschopny a bral atb. Ja to nazyvam "horkac" a pije ho casto aj moja zena, ked sa neciti celkom fit.
Za poslednych 17 rokov, ako som presiel na alternativne metody som nebol ani u lekara, ani som nezobral ziadny farmaceuticky liek, len potravinove doplnky. A choroby potlacim v zarodku, necakam , kym sa mikroby rozmnozia a sposobia skody.
Za cely ten cas som zostal doma len 1 den so zvysenou teplotou, lebo som zanedbal prve priznaky nastupujucej choroby z prilisnej pracovnej zaneprazdnenosti. Druhy krat taku blbost nespravim a radsej zoberiem viacero antimikrobialnych a obranu posilnujucich potravinovych doplnkov aj zbytocne, nez aby som riskoval, ze sa vo mne nejaky skodlivy mikrob premnozi.
Inac moj cukor je vzdy vyssi, nez je norma, ktoru lekari umelo vytvorili a neustale sprisnuju, aby zvysili pocet "chorych" a spotrebu farmaceutickych liekov.
Ja viem, ze to nie je idealny stav, ale za dlhe roky je vyhovujuci, tj menej nebezpecny, nez branie odporucenych cukrovkarskych liekov, ktore by mi sice znizili hladinu do lekarmi urcenej normy (povacsine, lebo pri inzuline casto kolisu hore aj dole do smrtelne nebezpecnych nizkych hodnot), ale skratili zivot celkove.
A to aj tak neadresuje vsetky skody, co so sebou cukrovka prinasa, aj keby mi znizili hladinu glukozy v krvi na "normalnu", lebo cukrovka DM2 je komplexna choroba sposobujuca skody aj ked je hladina cukru umelo potlacena do tej lekarmi dnes nazyvanej "normalnej"
Za posledne roky bolo odvolanych ako prilis skodlivych 5 roznych proticukrovkarskych liekov. Co mi dava istotu, ze za par rokov nebudu odvolane aj tie, ktore este dnes zostali na trhu?? A keby som pocuval na lekarov, tak by som uz 10 rokov bral tie, co boli odvolane ako skodlive. Alebo by som tu uz nebol pre znicenu pecen a ladviny.