Re: Poruchy trávenia + poruchy s tým súvisiace ?
Ahoj RNG,
mam ulceroznu kolitidu, na co uzivam Salofalk 3x1000mg. Pri 37rokoch mam silnu osteoporozu, mala som aj zlomeni bederny klb. Na zaklade Tvojich rad som sa asi za rok zbavila candidy
Mam aj ine traviacie tazkosti ako aj kopu alergii, drzim prisnu dietu a uzivam Betain HCL s pepsinom, aj traviacie enzymy. Miesam rozne enzymy na zaklade toho, ake jedlo akurat zjem. Citala som, ze na precistenie pecene aj
organizmu,criev a na zrychlenie metabolizmu je dobre uzivat enzymy s Lipazou aj medzi jedlami - daju sa takto na lacno uzivat aj pankreaticke enzymy - alebo aj hociktore ine?
Neuskodia?
2. Ak niektory skodi na lacno - ktory to je?/Uzivam TriEnza od HoustonEnzymes alebo ProEnzymes od GIProhealth-su podobne, LypoGold od Enzimedica alebo Pancreatin - no a kombinujem ich - je to tak dobre?/
3.Nie je uzivanie betainu a enzymov navykove? Nemozem sa "predavkovat" alebo nevhodne si vybrat?
4.Ked uzivam Salofalk/mesalazin/ - ma sucasne uzivanie enzymov na to vplyv? /oboje uzivam pri jedle/
5.A je na zapaly criev a zaludka dobry Lyprinol alebo serrapeptaza? Ak nie, co by si odporucil?
Dakujem dopredu za odpovede!