Hello
Raz som mal sestku, pod ktorym bol zapal, lebo zub uz umrel (ktovie kolko krat), a tak mi ho vytiahli, potom to bolo 2 roky len tak ako bolo, v podstate (asi) bez problemov, no dal som si tam inplantat (myslim ze chirurgicka ocel zavrana do kosti a na tom porcelanova korunka, ci tak nejak neviem presne), no a po zhruba pol roku sa mi tam vytvoril zapal, ktory zozral asi dva milimetre z kosti a zubar musel odstranit aj cast samotneho dasna (toto vykonal pred 4 dnami, za 4 dni mam ist na kontrolu). Pred cca 2 mesiacmi som mal anginu a tesne po nej nejake afty (alebo pluzgiere ci ako sa tomu hovori) na dasne ale presne tam kde je ta sestka zub. To preslo a ja som si nic nevsimol, az RTG u zubara toto ukazalo.
Teraz tam vidim tu ocel, okolo ktorej je mierne cervena ciara na dasne (nie tesne, asi 1mm pod a 1mm hroba ciara dlha asi 4mm), nie je to silne cervena, ale nieco medzi dasnom a cervenou, predpokladam ze ak to nie je zapal samotny, tak mozno jeho stopy? no a medzi 5kou zub (zatial vlastny) a sestkou (ta ocel) je nieco biele, vyzera to ako nevyformovana biela bublina. kost to asi nebude, co ine by to mohlo byt? hnis? zapal? Hm a na dotyk jazykom (mierne pritlacenie) je to mierne bolestive (ktora ustupi do 10sekund a potom uz citim len velmi slabi tlak a ten ustupi do pol az jednej minuty priblizne). Este tam mam nejaky bielo-zltry cervene obaleny kruh na vnutornom lice (to je ta afta?) presne pri tej sestke.. Ako to dam prec? Asi to tiez zdrzuje pri celkovej liecbe? ozaj a predpisal mi Entizol 250mg 3x denne a vyplachovanie curaseptom.
Ako keby mi osud privial tuto temu do ruk, proste uplnou nahodou a zaroven uplnou nahodou mam doma striebornu mincu (ktora je ale dost neprakticka a velka a ma celkom ostru hranu), no ale co som sa chcel spytat je, mozem pouzit mincu zvonku na lico, aby mi nieco pomohlo v tomto probleme, alebo to bude uplne zbytocne?
Dik
Naposledy upravil: dalost (2012-06-18 09:07:09)