ahoj rng,
chcela by som tu napisat cosi okolo mojho problemu so zapchou, je to moc zammotane a neviem prist dost dobre na povod.
pokusim sa strucne....:
pred asi polrokom som presla na surovu stravu, z velkej casti 100%, no dam si zriedkavo aj maso, vajce, kefir z tibetskej huby som pijavala denne, teraz uz pomenej.
obcas priserny ulet v podobe sladkosti.
zapchu mam od malicka, casom sa to upravilo, po tom, ako som zacala rano na lacno jest olivy. odvtedy stolica denne, po porodoch a pocas tehotenstiev nejake kolisanie bolo.
zmenu stravivania nastartovala sankhapraksalana, tam bola stolica az po troch dnoch, no stale lepsie, ako po mojom druhom porode ( v den porodu ma prehnalo a stolica bola po porode az na 5. den).
to k tomu, ze zrejme to crievko pracuje velmi pomaly, kym sa nastartuje a povytkaca to von.
no ale k veci. po zmene stravvania som sa pustila aj doklystirov a caso sa vyprazdnovanie znormalizovalo, stolica bola hned na druhy den po klystire. mam pocti, ze tomuto zrychleniu cinnosti mozem vdacit uzivaniu lugolu.
potom so vsak chcela dat telo trochu do pohybu a kedze pri dvoch malych detoch nemam casu na napr. behani ci dlhsie prechadzky, co som povodne chcela, pustila som sa cvicit (islo mi opohyb) doma. lenze osm to poriadne prenala a vypestovala som si na nohach krcove zily, v tom obdobi sa mi opat zasekavalo vyprazdnovanie, az tak, ze ked chcem bryt vysoke davky cecka, nemozem sa spolahnut na signal tela, ze cecka je dost, pretoze ma vobec neprezenie!! nafuknute brucho mam, ale z creva to von nejde. len zblnoce.
a tu neviem, v com je problem. beriem asi 2 tyzdne lepicol. stolicu mam, ano ln ide to tazko a po klystire vzdy trvatak 2-3 dni, nez je to ako tak, medzitm vsak brucho nafuknute a nejake opuchnute.
dolezity udaj, velmi som schudla + zataz organizmu cvicenim + krcove zily (aj hemoroidy - no tu to suvysi s vyplavovanim kyselin zrejme, co riesim). moje laicke domnienky su, ze to suvisi nejako s tymi krcovymi zilami - hemoroidmi - je to mozne, ze by bol aj opuch brucha z tohoto? totizto, ked bolo to obdobie, co som to mala celkom ok, brucho bolo uplne ploche, v pohode. teraz nie je ploche ani po klystire.
co sa tyka mojej stitnej zlazy, mam zniznu hypofunkciu, ale vysledky nejake nie velmi zle, lugol beriem dalej.
nakoniec som toho dost popisala, no neviem sa z toho vymotat. co este riesim - kandidu - tu som sa snazila brat mms2, no nejako mi to pravidelne nevychadza, moc ho moj zaludok nemusi. dalej nejaku fungicidy. tiez travenie, zatial doplnam HCl a pankreaticke enzymy.
tot asi vsetko.
budem rada, ak by si mal nejaky tip, co s tym, co moze byt proble.
aha!! dolezita vec, dlhodoby stres, dost velky, teraz som si to dost uvedomila a riesim to, je to ovela lepsie.
dakujem !!!