Specialna forma zinku, protimhelikobakteru a na hojenie/regeneraciu zaludka je PepZin GI co je zinok viazany na aminokyselinu L-carnosine. Hojeniu tiez pomaha brat DGL, 2 tabletky rozzut pred kazdym jedlom.
Pala ma dovod v NEDOSTATKU kyselin, ked sa uzaver na zaludku neuzavrie pevne(signal na uzavretie je koncentracia kyselin v zaludku) a v nedostatocne kyslom zaludku kvasi a hnije, tiez sa rozmnozuju rozne ine mikroby, vcitane H.p.
Neutralizovanie kyselin sice pocit paly potlaci(nema co palit) ale zaroven znici aj travenie a zaludocnu kyselinovu barieru proti rozmnozovaniu a zabranovaniu prioeniku mikrobov do tela cez zaludok.
Na vyssiu koncentraciu kyselin na lepsie travenie niekomu staci s velkym jedlom nepit, aby si nerozriedil prilis kyseliny a pit hojne az 3 hodiny neskor, aby si si dobre stravene jedlo so zabitymi mikrobami splachol do criev.
Zlozvyk, ako jest najprv polievku a pit vela s jedlom natolko rozriedi kyseliny, ze nevedia jedlo rozlozit ani zabit mikroby na nom a tak toto sedi v zaludku, kvasi a hnije a kvasne plyny nasilne otvoria uzaver medzi zaludkom a pazerakom a obsah zaludka sa natlaci do pazeraku, ktory nema ochranu ani proti velmi rozriedenym zaludocnym kyselinam.
Znova pripominam, mam to osobne oskusane, dlhorocne paly, ktore som nevedel odstranit dnes nemam, s velky jedlo sa snazim nepit a beriem extra kyseliny(betain HCl, pepsin HCl, l-lysin HCL, berberine HCl...), najma s vela masom. A beriem aj enzymy, lebo v mojom pokrocilom veku telo nevyraba ani dostatok kyselin , ani enzymov a rozhodne sa nechcem scvrkavat, ako je to bezne u strsich ludi, ktori si nenapravia travenie.