Téma: Dychacie problemy, tetania, alergia, psychika,... ???
Dufam, ze som moju otazku zaradila do spravnej temy, pretoze netusime celkom v com je problem. Chcela by som Vas poprosit o radu ohladom mojej sestry. Asi pred polrokom mala dost hekticke a stresujuce obdobie (problemy v rodine, vycerpanie), ktore skoncilo z nicoho nic tym, ze raz, ked bola vonku a rozculila sa, prestalo sa jej dat dychat a prehltat a bola v takom krci, az jej usta vykrucalo. Bola odvezena do nemocnice. Tam (sestra zije v zahranici) to bez nejakych extra vysetreni diagnostikovali ako panicku poruchu, dali jej nejake kvapky na upokojenie a diazepam, ktore sestra urcity cas brala, ale potom ich kvoli navykovosti vysadila. Takyto atak sa jej potom stal este 1x. Potom nejaky cas brala bachove kvapky na upokojenie a naucila sa pri prichadzajucom ataku dychat do sacku, co niekedy pomaha, niekedy nie az tak velmi. Mala obdobia, ked sa kvoli tomu bala aj chodit von, potom to prekonala, ale momentalne ma problemy s dychanim aj ked je doma, v podstate su na dennom poriadku. Prejavy su ale podobne ako pri tetanii, vysetrenia jej ale ziadne nerobili, pretoze vsade kam pride, hned to "zvalia" na panicku poruchu, odporucia jej diazepam, navstevu psychiatra a dovi dopo. Momentalne prejavy su bolest noh, krce jej idu do chodidel, lytok aj do stehien, najnovsie velka celkova slabost, picha ju v hlave, ma opuchnute podnebie v ustach, tvori sa jej zaba v ustach, ktora sem tam zmizne a potom sa zas vytvoriu, zle sa jej prehlta,akoby jej hore v ustach na podnebi daco vadilo. Po kazdom jedle sa jej zacne tazko dychat, zacne ju skrabat v hrdle a ma pocit dusenia. Od augusta, kedy to zacalo, schudla 10 kil. Prednedavnom si dala urobit testy na alergiu, lebo sa o tom vsetkom rozpravala s jednou doktorkou a ta jej naznacila, ci nema alergiu na nikel, tak jej vysli nasledovne vysledky: nikel je napisane classe 1, bielok 0,76 IU/ml, psenicna muka 0,21IU/ml, jablko 0,12 IU/ml, orechy 0,15 IU/ml, banan 0,47 IU/ml, zemiak o,30 IU/ml. Ostatne mala 0. Inac, u nich je hranica 0,34, neviem ci to je vsade rovnake. Berie toto magnezium: http://www.solgar.it/prodotto.php?id_prodotto=104 , kvapka GSE 3x denne do nosa a pije momentalne 40 kvapiek, pomalicky zvysuje, pretoze mala na to reakciu (zhorsenie stavu, krce, slabost, ...). Stery z hrdla mala negativne. Hlavne ma ale strach z tej alergie na nikel, pretoze sa docitala, kolko potravin nikel obsahuje a teraz sa boji nieco z toho aj zjest, aby nedostala reakciu. Alebo sa alergia na nikel vztahuje len na sperky z niklu a riad a pribory? Stale sa jej blbo prehlta, ma pocit ze ma na podnebi nieco napuchnute, ale ci to je psychicka zalezitost, ze sa uz boji nieco zjest kvoli tomu niklu alebo je tam vazne nejaky problem, to sa dopatrat nevieme. Takisto ma uz dlhsi cas nizsiu telesnu teplotu, okolo 35 stupnov a brni jej akoby od stitnej az po nos. Mesiac brala aj 5htp, najprv 100mg potom presla na 50mg, pretoze nejak cudne vnimala, akoby zrychlene, tak sa toho zlakla. Ale na zaciatku jeho brania sa citila lepsie. Takisto brala l-theanin, ten tiez vysadila. Teraz posledny mesiac berie okrem GSE len horeuvedene magnezium. Take to cudne videnie mava aj teraz. Prosim poradte. Velmi pekne dakujeme.
Naposledy upravil: alica (2011-12-25 15:18:22)