Téma: Dlhorocny vred
Zdravim RNG.
Moje problemy sa zacali uz pocas puberty. Uzkost, psych.tlak, nervozita a nespravne stravovanie prepukli do dlhorocnych problemov s travenim.
Zo zaciatku som mal typicke priznaky: bolest pod hrudnikom, palenie, nauzea, tazke travenie pred prijmom potravy, ale priznaky sa nezmenili ani po prijme potravy.
Obratil som sa na gastro.. Lekar mi urcil dvanastnikovy vred. Helicobacter neg. a ostatne vsetky mozne choroby vylucil tiez (nepamatam si uz nazvy). Naordinoval mi helicid, inhibitory protonovej pumpy a ostatne typicke chemikalie. Moj stav sa nezlepsil. Vymenil mi helicid za nieco ine, nefungovalo. Opat mi naordinoval nieco ine, opat nic. Po 1r. som lekara vymenil Opat som absolvoval vys. helycobacter neg, zahojeny vred, symptomy rovnake. Naordinoval mi lieky na znizenie zal. kys. tie iste, ake som uz mal aj ine, ale nic. Opat som vymenil lekara a takto to islo dalej pocas 4r. az kym som sa nevzdal a povedal som si, ze koniec, budem zit s tymito problemami.
Moj momentalny stav:
Rano ked sa prebudim citim palenie pod hrudnikom (typicke miesto) a hlad. Vypijem zeleny caj a palenie vymizne, ale stale citim tu oblast kde ma zvykava palit. Necitim palenie, ale.. neviem opisat ten pocit. Nie je to neprijemne, len citim, ze tam nieco je. Doobeda si dam jogurt alebo nieco lahke. Vsetko je ok. Po obede zacnu typicke problemy. Bolest pod hrudnikom, nie vzdy paliva, ale mam pocit ako by sa potrava zasekla na jednom bode, nauzea, tazky zaludok, nafuknutie. Po case cca. 1 ci 2h. pride velke grgnutie a stav sa mi zlepsi. Nasledne velmi casto a bez priciny grgam. Na vecer som bez priznakov. Viem spat bez problemov. Niekedy ma zaboli to "typicke miesto" pod hrudnikom, ale dokazem zaspat a spanok mam kvalitny - neprebudzam sa. Na druhy den zacina vsetko odznova uz 7r.. Neberiem ziadne lieky, hmotnost nezmenena, stolica presna ako Svajciarske hodiny, mocenie bezproblemove, chut do jedla mam, krvny tlak normalny. Ziadne ine tazkosti okrem popisanych nemam. Mam 25r., nesportujem (nemam nadvahu), nefajcim, nepouzivam drogy a nepijem alkohol. Vyskusane mam aloe vera a Uvitamin, ale ziadna zmena. Bojim sa toho, ze ta bolest pod hrudnikom je sposobena chronickym zapalom tej danej casti, kde to citim (mierim na Barettov pazerak) alebo sa priklanam aj tomu, ze horny zvierac mam oslabeny a prave kvoli tomu mam aj tieto problemy?! Som laik, ale za tych 7r. si clovek precita velmi vela. Som otvoreny na akukolvek formu liecby okrem lekarov. Nemienim absolvovat gastroskopiu. Mam za sebou uz 12 prehltnuti a uz vazne.. nikdy viac. Pre mna hrozne skusenosti.
Necakam od vas riesenie, len vas nazor popripadne rady.
Dakujem.