88. Je možné, že glykácia nastane aj u cukrovkára, ktorý je dobre kompenzovaný? (glykémie do 10, max. 12 mmol/L)
89. Akú dennú dávku gymnemy sylvestre odporúčaš?/sám užívaš?
90. Je možné, že tá hojaca zmes cukru na rany nie je práve konkrétne na jazvy, ktorých sa chcem zbaviť?
Vysvetlím ako to myslím..
..Jazvy (po akné) sa vraj hoja 18 mesiacov. Moje najstaršie majú 3-4 mesiace (takže sa s nimi "dá" ešte niečo "robiť" - tým myslím odstrániť.; Aby sa dali dosiahnuť čo najväčšie úspechy s nimi, treba s liečbou začať čo najskôr - teda pokým sú jazvy čerstvé.) Preto sa chcem opýtať keď táto zmes cukru pomôže vyhojiť rany mnohokrát rýchlejšie, je to tak aj pri jazvách/platií to aj pre jazvy?
Myslím to tak, že ten hojací čas z 18 mesiacov sa skráti napr. na 5 mesiacov a jazvy po akné za touto cukr. zmesou akoby "zakonzervujú" - teda prestanú byť čerstvé a koža už nikdy nebude taká ako predtým?, teda ten cukor jej vlastne pomôže, ale iba tak, že sa vyhojí do jaziev a nie "do roviny" - JE TO TAK?
91. taká moja osobná konštatácia: Jazvy je prirodzená reakcia kože po nejakej rane - teda jazva = iba zahojenie kože do jazvy (nie do roviny). Zásah do kože - odstránenie jazvy - je vlastne neprirodzený, umelý(tým nemyslím chemický) zásah do "hojenie" s cieľom odstrániť jazvu. Preto sa obávam, že ten cukor "len" pomôže koži rýchlejšie sa vyhojiť do jazvy, teda dopomôže koži rýchlejšie zakonzervovať "zaceliť", spevniť jazvu, kt. potom už nebude taká "ľahko" upraviteľná do pôvodného stavu (inou účinnou metódou na odstránenie jaziev ako napr. laser, mastičky alebo iná metóda), takže táto cukr. zmes je dobrá na rany, ale nie na jazvy - je to tak?
92. To isté sa chcem spýtať aj na doplnky na podporu kožného kolagénu (vit. C, D, L-lysin, L-ornitin a pod..). Je možné že "viac" kolagénu len pomôže skrátiť hojaci čas, tj. umožní koži yyhojiť sa len do jaziev? Alebo skôr pomôže jazvám "vyrovnať sa" s kožou - vyhladiť? - teda pomôže im vyhojiť sa "do roviny" (odstráni ich)? Môžeš mi to vyvrátiť?
Môj osobný názor je taký, že cukor im z dlhodobého hľadiska ( tým myslím celé dlhé roky do budúcna) skôr pomôže koži len rýchlejšiemu vyhojeniu sa do "celistvým" silných jaziev, ktorých sa potom tak ľahko nezbavím...
Ale o tom kolagéne neviem, pri ňom si skôr myslím, že pomôže odstráneniu jaziev (skôr ako iba obyčajnému zahojeniu sa kože do tuhších jaziev). Viem nie si dermatológ, ale aký máš na toto názor? Lebo pochybujem, že by mi niekto iný vedel na toto správne odpovedať...
93. Cez leto to vyzerá tak, že pôjdeme pri more.. Chcem sa spýtať - môže mi more (morský suchý vzduch, jod, teplo, morská voda atd..) pomôcť s tými jazvami - tým nemyslím "zakonzervovať", ale pomôcť im zahojiť sa "do roviny", teda vyrovnať ich? Alebo to more bude mať len účinok, že mi kožu vyhojí len do jaziev? Hovorím hlavne o morskej vode a vzduchu, kedže tvár si asi budem chrániť iba v tieni kvôli UV žiareniu, kt. jazvám určite nepomôže..
94. Ten opalovací krém, kt. si vyrábaš je aj vodeodolný?
95. Inak na regeneráciu kože, teda novotvorbu kolagénu je vhodný ester palmitat C alebo stačí napr. aj tento ? - http://www.puritan.com/vitamin-c-025/vi … ips-000690 (tento mám, balenie má 250 tabliet.. dávkujem ho každú hodinu a pol, po 1000 mg, takže to denne vychádza približne 10 000 - 12 000 mg denne)
96. Čo je vhodnejšie na regeneráciu- novotvorbu kolagénu v koži na tvári - podávať vitamín C zvonka (tukovorozpustná forma + kokosák atd.)? - alebo podávať vitamín C vnútorne (perorálne - ústne)?
97. "Skorocel a ľubovník
Z prírodných liekov odporúčame skorocel alebo ľubovník. Oboje pomôže, ak chcete zlepšiť stav menších jazvičiek na tvári. Na skorocelovú tinktúru budete potrebovať sušený skorocel a vatový tampón. Pripravte si vývar z vysušených listov hojivej bylinky a tampónom nasiaknutým v tinktúre potierajte postihnuté miesto raz denne.
Na ľubovníkovú kúru budete potrebovať dve hrste ľubovníkových kvetov. Zalejte ich pol litrom olivového oleja, prelejte do fľaše, dobre zavrite a nechajte 21 dní odležať na tmavom mieste. Nakoniec nálev preceďte a používajte na ošetrenie pleti každý deň."
- čo si myslíš o tomto prírodnom recepte?
98. Ten contratubex má v sebe účinné látky - heparín a výťažok z cibule.. ako už bolo na jednom fore tu spomínané.. Chcel by som tieto látky pridať do svojho domáceho krému (zatiaľ kokosový olej + tekutý extrakt zo stévie - hojí jazvy ked mi príde GSE pridám aj to + chcel by som ešte pridať tieto 2 zložky a ešte aj ester vitamín C tukovo rozpustný + možno niečo z nálevu z otázky č. 97..
Ako teda získať tieto výťažky - z cibule a heparín? Niečo som čítal na google, ale nie som si istý, či by si s tým ty súhlasil, preto sa pýtam priamo...
99. "Chemical Peeling
By applying a chemical solution to the skin, mild scarring and certain types of acne may be treated. The procedure enables new, regenerated skin to appear, improving the appearance of the condition. Chemical peels are generally recommended for discoloration caused by acne, not pitted scars. Commonly used chemical peels are glycolic and lactic acid, which are also available for home use."
- neviem, či tá informácia nie je trochu "bludná", čo znamená táto veta? nerozumiem jej - "Chemical peels are generally recommended for discoloration caused by acne, not pitted scars." - také niečo ako: Chemické pílingy sú všeobecne doporučené pre zafarbenie kože spôsobené akné, nie pre 3-rozmerné (vystúpené) jazvy ... Tak nejak to je myslené? Ak hej, tak z toho vyplýva, že ak je ten chemický píling účinný, tak je účinný iba na začervenané plochy okolo jaziev, nie na konkrétne jazvy?
100. Ako by si preložil túto vetu? - "Pigmented scars (either red or brown) are marks left behind after the acne has cleared up. "
101. http://www.ourhealthcoop.com/pdf/MikeCi … theory.pdf - na 9., 10. 11.,..strane dokumentu je písané o kolagéne v súvislosti s vitamínom C aj o Paulingovi a podobne.. Súhlasíš s tým, čo je tam písané?
Je tam písané niečo o L-PROLINE - teda tuším L-ornitín je súčasťou L-PROLINU, aspoň myslím.. Ale ak nemáš čas, nečítaj to.. aj tak som sa už pýtal veľa..
Trochu komplikované otázky, je toho veľa....snád sa bude dať na ne odpovedať..
Naposledy upravil: Delux (2012-04-13 15:16:26)