Téma: Tibicos - vodny kefir
Ahoj RNG,
chcem sa spytat na tvoj nazor, skusenosti, ci informacie ohladom:
http://www.tibi-kombucha.szm.com/tibi.htm
Za seba mozem povedat ze mam osobnu skusenost, skusal som tieto krystaliky kultivovat dva krat, teraz to bude treti krat.
Prva skusenost bola velmi pozitivna, od znamej som obdrzal velmi pekne, silne a velke krystaliky produkujuce aj pomerne chutny napoj. Jeho ucinok preverila aj znama s chronickymi traviacimi tazkostami, kde tento napoj dokazal upravit travenie a zmiernit traviace problemy. No po nedodrzani rezimu sa problemy vratili spat. Chce to disciplinu a rezim, ostatne ako vo vela veciach.
Moj druhy pokus uz nebol taky uspesny, prvu kultivacnu davku som objednaval "naslepo" cez internet z neznameho zdroja, obdrzal som nekvalitne, male a krehke krystaliky, ktore sa rozpadavali ako piesok. Produkovali zapachajuci napoj (clovek intuitivne dokaze rozpoznat zdravy kvasny napoj od pokazeneho ci kontaminovaneho). Krystaliky sa pomaly mnozili, a ani po viacerych pokusoch o rekultivaciu (zmena typu vody, zmena cukru, "hibernacia" v chlade...) sa nedokazali pozviechat a produkovat dobry napoj, tak som to cele chytil a poslal rybickam odtokom z WC, nech si aj oni upravia travenie :)
Teraz ma caka pokus treti, tak dufam ze obdrzim kvalitnu davku.
RNG, mas aj ty s tymto nejaku konkretnu skusenost, alebo nejake informacie? Co si o tom myslis?
Dakujem,
B.