dakujem, ten GSE riedim aj na pitie. Mozes mi prosim ta nizsie poradit, ktore doplnky brat spolu a ktore nie?
Dg:
-seronegativna oligoartritida, HLA B27 pozit.
-Ileitida, kolitida chronicka proktitida, atrumgastritida, s iniciovanim na Crohn (ojedinele vredy a fistuly),
helicobakter pozit.
-Scheuermann zmeny na chrbtici
-Predtym prekonane - chlamidie, mykoplazmy, EBV a CMV...
Beriem 0,5h hodiny pred kazdym jedlom QUERCITIN-BROMELAIN, PROBIOTIKA (pred vecerou nie, az na noc s jablkom), ESTER C PRASOK S VODOU, PSYLIUM 1TSP, LAURICIDIN.
Lauricidin-monolaurin som pridal teraz 3 den co drzim bezsacharidovu dietu a od vcera ma pocas stolice dost pali konecnik. Pikatne nejem, moze to byt z lauricidinu?
Stolicu mavam tuhu 3-4 x denne, skor zapchu, hnacky nie.
Medzi jedlom mam K. LISTOVU 1G, B12 METHYLCOBALAMINE, VIT E 200, KALDYUM , CALTRATE 600MG/400 IU D3 (vsetko 1x za den)
Cakam tiez GSE-NUTRI... KAPSULA/25KVAP, TRIPHALLA, DGL, ENZYMY DIGEST PLATINUM, REJUVEN ZYME, OREGANOVY OLEJ A EXTRAKT Z OLIVOVYCH LISTOV. Ako to k tomu doplnit?
tiez 10MG PREDNIZON 1-0-0 A SULFASALAZIN 600MG 2-2-2 po jedle. Lieky a doplnky mam uz 3 mesiace. S liekmy mam pokracovat dalsich 6mes. s postupnym vysadzovanim do nuly. Je lepsie lieky nahradit a cim? Namiesto prednisonu asi curcumin?
Predtym po kolonoskopii mi dali liek PENTASA a za 5 dni ma odviezla sanitka v silnych bolestiach kolena, chrbta. 3 tyzdne som bol na voziku a dalsi mesiac s barlami doma. Niekolko punkcii... Uvazovali o biologic. liecbe, ale stav sa zlepsil, tak nie. Uz chodim, klby pobolievaju.
Myslim, ze hlavna pricina je to zle travenie. Bolest aj pod lavym rebrovym oblukom, hlavne po jedle-sono bolo ok. Klby, chrbat, hlava bolia takmer stale, vsetko vlavo.
Napis mi prosim tvoj nazor a ako to skombinovat, srdecne dakujem.