Prave po vybrati vajecnikov nastanu znacne hormonalne problemy. A telo , ktore nema vybalancovane hormonalne hladiny ma obvykle zle hospodarenie s mineralmi tj zeny po menopauze aj pocas menopauzy maju cast osteopeniu a vedie to k osteoporoze.
Z krvi sa moze zistovat cokolvek aj hladiny roznych vitaminov
Ak sa jednalo o nizku hladinu B-9 tak to nie je problem doplnit
B-6, B-9 a B-12 su potrebne pri tvorbe krviniek, tiez pri metylacii a na rozne nervove funkcie.
Inac starsi ludia maju casto zle travenie, lebo casom vsetkeho ubuda, tj ak kyselin , aj enzymov. Ja napriklad si ich musim s kazdym vacsim jedlom doplnovat, najma teraz, ked som pred par tyzdnami vybojoval kratku viralnu nakazu("zaludocna chripka"), ktoru som potlacil hravo za 2 dni, ale aj tak virus stacil napadnut parietalne bunky, co vyrabaju v hornej casto zaludka kyseliny a odvtedy musim brat aj s mensim jedlom doplnok kyselin a enzymov, inac mam pokazeny zaludok a hnacku. Podobne plati aj pre moju zenu, ktora presla cez ten isty virus (pravdepodobne norovirus, co tu momentalne obieha) a tak isto musi brat doplnok kyselin a enzymov odvtedy.
U mna je to uz problem davnejsie, kedze som mal uz od styridsiatky dost casto paly, na ktore mi lekari predpisali potlacanie kyselin, dobra hlupost, kedze pala je sposobena kvasenim v zaludku a kvasenie moze prebiehat len pri nedostatku kyselin, lebo silne kyseliny zabiju skoro vsetky mikroby tj aj kvasinky a hnilobne mikroby.
Odkedy si doplnujem podla potreby kyseliny, palu nepoznam.
Naposledy upravil: RNG (2014-02-28 03:11:22)