Neviem podľa čoho colnici vyberajú tie balíky, ale mám podozrenie, že zadržiavajú už podľa mena osoby, oni vedia presne, koľko komu balíkov zadržali, raz mi to povedala colnička v telefóne, keď mi zase dačo zadržali. Mne zadržiavajú už úplne všetko nad 22 Eur, teraz všetky posledné štyri balíky a tým pádom už sa mi iherb nevypláca, keď je tam doprava 6 USD. Buď si zmením meno alebo začnem viac objednávať z UK, príp. Healthdesigns, aj keď je to trochu drahšie z UK, ale mám to doma za 4-5 dní. Už aj ceny v UK sú veľmi priaznivé a nízke poštovné okolo 2 libier.
Príp. použiť shipito, kde si colnú deklaráciu vyplňujem sama a môžem tam uviesť buď ako gift alebo menšie sumy.
"Zásielky z krajín mimo EÚ predkladá Slovenská pošta pred ich dodaním na colné konanie." - takže to pošta je tak snaživá a všetko mi zadržiava.
Dobré info o colnom konaní:
http://www.colnica.sk/dokumenty/pobocky … ternet.pdf
By ma zaujímalo, keď odmietniem prevziať balík, či ho colnica posiela na svoje náklady naspäť do Ameriky, alebo ja musím zaplatiť dopravu, alebo balík neposiela naspäť. Možno keby som pár krát odmietla, už by som nebola taká atraktívna na platenie DPH, na DPH som už zaplatila pomaly do 200 Eur zo všetkých tých zadržaných zásielok. Lebo pravdupovediac nemám už najmenšiu chuť platiť DPH z mojich liekov tomuto štátu.
Naposledy upravil: bludicka (2012-04-26 12:54:52)