tie sáčky vyzerajú na pohľad ako obyčajné igelitové sáčky, v popise je, že odstraňujú ethylen a iné plyny, ktoré zelenina uvolňuje, je na nich nejaká tenká vrstva zeolitov (zeolity sa používajú napr. na čistenie vody v akvaristike, všeobecne na čistenie, aj ako doplnok výživy pri chelácii kovov napr. ):
" This low-density polyethylene film is impregnated with a natural occurring mineral that significantly increases gas permeability, allowing small amounts of ethylene to be removed. The increased permeability allows for the discharge of other gases such as carbon dioxide and ammonia. The mineral also has good deodorizing properties. The bag also has an anti-fog additive in the film that reduces the formation of water drops, and thus reducing the potential development of damaging bacteria."
Bola som skeptik, ale fakt fungujú dobre, lepšie než vákuum, to ma pri zelenine sklamalo (na pohľad zelenina vyzerá dobre, nie je zoxidovaná, ale páchne a chutí skazeno - preto nikdy nekupovať v obchode vákuovo balenú zeleninu), že zelenina uvolňuje plyny, tak to som sa presvedčila, keď som ju zabalila do vákuových sáčkov a tie boli po pár dňoch nafúknuté. Len netreba tie sáčky na zeleninu veľmi tesne uzatvárať kvôli vlhkosti, vložiť pokrčenú papierovú utierku. Používam ich hlavne na kapustu, koreňovú zeleninu, rajčiny - ale tie mám vonku, uhorky a pod., byliny, pór a všetko, čo má koreňový systém a je zelené, dávam do vody, niečo podobné ako toto, oni tam znovu rastú a tým pádom sa nekazia a ešte aj ožijú:
http://www.amazon.com/Cuisipro-747134-H … amp;sr=1-1
len ja používam na to obyčajnú plastovú nádobu, tá na bylinky je malá a dávam do toho aj špargľu, stonkový zeler, pór, cibuľku a navrch upevním gumičkou ten "fresh sáčok"...
Naposledy upravil: bludicka (2012-01-31 19:31:40)