Modifikované citrusové pektíny sú veľmi slabý chelátor - minimálne na ortuť určite, brala som ich asi pol roka v dávke 10 gramov ráno nalačno originál značku Pectasol, možno na nejaké iné chemikálie v tele sú účinnejšie, neviem, berú to pacienti s rakovinou často, ale na ortuť slabé. To isté platí pre zeolity, brala som dlhodobo rôzne značky, nula bodov na ortuť, možno sú účinné na iné ťažké kovy a zamorenia, parazitické toxíny. Parazitickú kúru som robila dva mesiace, používala som aj lieky Albendazol, praziquantel, na mňa to nemalo ani najmenší efekt. Ja mám problém dostať ortuť z mozgu, v tele ju už mám značne zredukovanú a na to sú práve najlepšie tie rôzne mozgové vitamíny a hlavne ALA, beriem asi rok a pol každé tri hodiny DMSA + 300 mg ALA v kuse deň a noc štyri dni v týždni a konečne prišiel výsledok, je to namáhavé, ale jedine efektívne podľa mňa na ortuť v mozgu, už ani na chlorelu nereagujem, pretože ani tá nedokáže preniknúť cez mozgovo-cievnu bariéru. Takže ak chce niekto dostať ortuť z mozgu, určite by som mu poradila, nech sa vykašle na pektíny, zeolity, kyselinu fulvovú, rôzne "nanonizované" verzie chlorely a robí poctivo Cutlerov protokol+všetky vitamny a doplnky, čo radí Cutler a to sú väčšina z nich práve tie mozgové nutrienty ako omega 3 mastné kyseliny, acetyl carnitín, ginko, podporiť štítnu žľazu, nadobličky - veľmi častý problém pri otrave ortuťou a keď nefungujú žľazy, tak nefunguje ani detox. Mne už úplne vymizla adrenálna únava behom tohto posledného roku, čo som robila Cutlera a to som mala takú silnú, že som dostávala záchvaty hypoglykémie z jednej prechádzky do mesta, väčšia fyzická námaha ma odrovnala na tri dni. Štítna žľaza ešte trochu hapruje, ale aj to sa mi výrazne polepšilo. Začínam po troch rokoch fungovať ako normálny človek.
Keď má niekto mierne zamorenie organickou ortuťou napr. z rýb a došlo k tomu nedávno - väčšina ortuti ešte nestihla prejsť z tela cez mozgovo-cievnu bariéru do mozgu, tak možno na to stačia aj tie jemnešie chelátory, ale u chronických otráv, kde k zamoreniu došlo veľmi dávno, väčšina ortuti je už v mozgu, tam sa musí telo bombardovať permanentnou hladinou chelátora v krvi - Cutlerov protokol a látkou, ktorá umožňuje prienik cez mozgovo-cievnu bariéru - ALA, aby tak umožnila ortuti v mozgu rozvíriť sa a dostať ju z mozgu do tela, nikto nič lepšieho zatiaľ nevymyslel. Ideálne by bolo brať ALA aj každú hodinu alebo dve, ale to je už naozaj nerealizovateľné, je vyčerpávajúce to brať každé tri hodiny prakticky nonstop dni, týždne, mesiace, roky.
Naposledy upravil: bludicka (2011-12-01 09:18:28)