Odporucam brat curcumin, aspon 2 gramy denne, spolu s bioperinom(10 mg staci) pre zlepsenu absorbciu. Pomaha aj absorbcii inych doplnkov na klby.
Curcumin je silne protizapalovy a celkove jeho ucinok na telo je vyborny aj na ine problemy. Podstatne znizuje napr moznost Alzheimera, preto sa odporuca vsetkym starsim ludom. Ja ho beriem pravidelne.
Cistenie tela enzymami je velmi dolezite,lebo s vekom sa nam zhorsuje travenie, znizuje vyroba vlastnych telesnych enzymov a telo sa postupne zamozuje roznymi zhlukmi, co vytvara zapalove loziska a typicke "lamky" starych ludi.Wobenzyme je ale dnes uz velmi zastaraly enzym, pridrahy a prislaby v zrovnani s novsimi na trhu.
Ziadny z uvedenych doplnkov sa vzajomne neovplyvnuje negativne, prave naopak je medzi nimi synergia(spolupraca)
Dlhe roky som medzi klbove prostriedky odporucal na informacie od mojich mlekarskych zdtrojov) aj vitamin C a enzym Bromelain. Dnes uz odporucam silne enzymaticke zmesy, kde je bromelain len cast, lebo aj ine enzymi pomahaju cistit telo pri zapaloch a budovat zdrave tkaniva.
A aby som nezabudol, pri problemoch s chrbticou sa casto jedna o zhorseny prisun ci hospodarenie s mineralmi v tele, preto odporucam, a najma zenam brat doplnky mineralov, dobre zmesy ako napr Bone Essentials zo Swansonu, alebo podobne zlozenia od inych vyrobcov.
Naposledy upravil: RNG (2010-05-14 20:26:11)