leen napísal(a):Keď pošta zadrží balík, tak dajú avízo colnici a oni posielajú doporučený list adresátovi o výzve na predloženie dokladu určujúceho hodnotu tovaru.
Balíky určite nezadržiava pošta, prichádzajú najskôr na hlavnú colnicu, buď Bratislava alebo Košice, tam sa každý balík zaregistruje, viem to, lebo raz mi dlho neprichádzal balík a dali mi tel. číslo na nejakú centrálnu registráciu došlých balíkov na SK, kde sa tá presne zistiť pohyb toho balíka - v prípade, že už dorazil na SK a kde sa práve nachádza, každý balík má svoje číslo, len mi je záhadou podľa akého systému tie balíky colnici vyberajú na preclenie alebo platbu DPH, pretože ja mám osobne takú smolu, že mi zadržia skoro všetko nad 22 Eur a niekomu skoro nič, paradoxne mi zadržiavajú všeko len z iherbu, z iných firiem nie. A aby bol systém platenia DPH a cla uľahčený a nemusela sa platba posielať na účet, tak to colnica pošle poštou na dobierku. Colnici dokonca vedia presne koľko krát ste už platili DPH alebo clo, lebo minule keď mi telefonovali z colnice kvôli obsahu zásielky, colnička mi povedala, že už som platila viac krát DPH pri balíkoch z iherbu a že musím podrobne popísať každú položku - jej obsah, na čo sa používa, keď mi zadržia balík.
Naposledy upravil: bludicka (2011-11-17 10:17:03)