Nuz dany prostriedok je dost silny zdroj kyselin, mozno pri poskodenom zaludku je lepsie najskor si ho vyhojit, nez pouzivat silne kyseliny.
Obvykle je vystelok zaludka poskodeny infekciou helikobakteru pilori, ktory treba najprv vynicit. Mojmu bratovi sa to podarilo pitim koloidnej striebornej vody, kde bral dost velke davky, 4x2 lyzice zhruba mesiac. Predtym si to liecil antibiotikami, ale po pol roku sa mu to vratilo spat, takze to asi nebolo doliecene.
Na hojenie zaludka treba brat hojive aloe vera a najma DGL( deglycerrhyzed licorice=vytazok zo sladovky hladkoplodej) pozut 2 zuvacie tabletky pred kazdym jedlom.
http://www.iherb.com/search?kw=dgl%20chewable
odporucam alebo NOW alebo Enzymatic Therapy, ktore ma dokonca s DGL s cokoladovou prichutou, celkom prijemne.
Ked sa jej vyhoji vystelok, potom by som zacal pouzivat betain HCl, skor nie, lebo si nechraneny zaludok ochrannym zaludocnym mazom moze poskodit.
Takze dovtedy bude mat slabsie travenie....
Aby som nezabudol, pravidelne bratie zinku nedovoli, aby sa helikobakter v zaludku prilis premnozil a poskodil zaludocne steny a mazove bunky.Dokonca maju patentovanu formu zinku=zinc carnosine pod menom PepZin GI, ktory nielen potlaca helikobakter, ale pomaha pri hojeni poskodenych zaludocnych stien. Odporucam dvojnasobnu davku, ako vyrobca na lepsiu ucinnost.
A doplnok zinku, selenu, jodu, vitaminov C,E a D3, plus probiotika a lecitin obcas radim kazdemu, lebo toho v nasej potrave nie je dost.
Naposledy upravil: RNG (2010-12-09 20:38:35)