Ahoj RNG,
uz vyse tyzdna ma trapia problemy s prieduskami, opat u nas prebehla virusova epidemia, uspesne som sa jej branil, no po absolvovani oslavy s alkoholovym dodatkom si za obet tato mrcha vybrala aj mna
Zacalo to ako suchy, drazdivy kasel s palivou bolestou na prieduskach, upchatym nosom a vytokom z neho. Horucky neboli ziadne. Potom asi o tri - styri dni sa to preklenulo do vlhkeho hlienoviteho kasla s chrapcanim na prieduskach.
Prve styri az pat dni som sa snazil bojovat proti tomu ako som len vedel. Cibulove caje, cesnak, zazvorove caje, prieduskove caje, velke davky lesneho medu, L - Glutamin v davkach okolo 10 g. denne spolu s 3 g. vit. C denne, VapoRub na hrudnik. Chcel som sa za kazdu cenu vyhnut ATB u lekara, ale nic nezaberalo, tak som ho bol nuteny (bohuzial) navstivit skor nez by mi to sadlo na pluca.
Bral som najskor BIOPAROX 4x denne do ust aj nosa a potom uz len ATB Fromilid uno 500 mg. (klaritromycin), 1x á 24 hod. ATB som nemal uz asi vyse rok aj pol mozno aj dva a chcel som sa im za kazdu cenu vyhnut. Sem tam mam bolesti brucha, zobral som tretiu tabletu zo siedmych ale rozmyslam ze ich vysadim skor nez zabijem vacsinu probiotik v crevach.
Kasel ustupil, hlieny zmizli, no chrapcanie na prieduskach neustupilo nadalej. Myslis si ze je vhodne teraz prerusit ATB a na doliecenie zacat uzivat NAC? Popr. sa vratit k BIOPAROX-u ktore posobi ako ATB ale len lokalne?
Dakujem pekne za radu a zelam vsetko dobre.
B.