Téma: "Oneskorene travenie"
Dobry den, RNG,
mala by som na Vas zopar otazok ohladom mojej teorie, ktorej bezni lekari nejako nechcu rozumiet... :-/
Vzdy som poctivo brala doplnky stravy, bylinky, vitaminy, skusala vsemozne kombinacie, len aby som konecne zacala travit.
V poslednej dobe (tak 3-4 mesiace) zistujem, ze uz nedokazem stravit ani tie doplnky vyzivy.
Bez nich uz netravim vobec. Najhorsie to je 2-3 hodiny po jedle ( vtedy by sa uz mal rozlozeny obsah zaludka premiestnovat do tenkeho creva, spravne? ) Ostane mi zle, zacne sa mi silno grgat s posledneho jedla, pocity slabosti, zavrate, zle sa mi dycha, oblieva ma teplo, palenie vzadu na chrbte... Az kym si nedam kusok nejakeho maleho jedla ( jedno, dve susta ), ktory akokeby znova rozbehne produkciu zaludocnych stiav...
Ked som si dala s jedlom enzym (NOW) alebo Betain (Puritan) zdalo sa mi, ze nejako sa uz ani ten nerozklada v zaludku a pocitila som ho az 2-3 hodiny po jeho uziti, ako silne palenie kusok pod zaludkom, tazobu...
To iste som skusila s Magneziom ( po 2-3 hodinach navaly tepla a palenie zaludku, silny pokles tlaku a zavrate )
alebo ten samy pokus so SJW, Ester C alebo Bone Essentials. Ako keby sa mi tie doplnky zacali rozpustat prilis neskoro, resp. az nikde pri dvanastniku alebo tenkom creve a nejako tam zintenzivnili svoje ucinky ) ani neviem, ci je to teoreticky mozne Zaujimave je tiez ze Probiotika ( Soil Based Organisms, Ultimate) mi absolutny problem nerobia - zeby preto, lebo sa maju po spravnosti rozpustat az v tenkom creve?
Velmi by ma zaujimal na to Vas nazor.
Aby som nezabudla, kedze mineraly urcite potrebujem, tak si proste denne vysypem do pusy dve kapsule Bone Essentials a zapijam vodou. Vtedy je to ok a ziadne palenie, tazoba, zavrate ai sa nevyskytuju. Tak uz asi mesiac takto uzivam aspon tie dve Bone Essentials denne a funguje.
Mozem si takto vysypat napriklad enzymy alebo ine doplnky? Betain som skusala rozdrvit a rozpustit vo vode, ale vypit to potom bolo nad moje sily... Zuby uz svoje povacsine nemam, takze strach o zubnu sklovinu tiez nie.
Tesim sa na Vasu odpoved a nazor na moju teoriu. Dakujem velmi pekne.
Anne.
Naposledy upravil: Anne (2010-03-29 20:40:27)