Nuz ja o dolezitosti jodu nepochybujem a tato otazka bola riesena a vyriesena uz v 80tych rokoch minuleho storocia. Zato, ze to organizovana medicina odmieta prijat dosial ma extra neznepokojuje.
Tie prednasky su urcene pre laicke vseobecne publikum, na otvorenie oci pre dolezitost jodu v tele. Ciastocne otvorenie, podotykam, a ciastocne zavadzanie/reklamu
Ale ani prof. Turianica so svojimi malickymi davkami jodu v tekvicovom oleji(150 mikrogramov) este stale neopustil kriteria organizovanej mediciny a na to, aby predal svoj vyrobok dokonca tvrdi okolo neho hlupost, ze je to "specialna organicka zlucenina jodu", kde kazdy lepsi organicky chemik vie, ze jod sa zlucuje okamzite s nenasytenymi vazbami olejov, co je aj bezna metoda, ako urcit percento nenasytenych vazieb v olejoch vseobecne.
Tu som pripojil strucny popis z enzyklopedie na tuto temu
http://www.britannica.com/EBchecked/top … dine-value
Inac rozne oficialne ocenenia idu skor ludom, co podporuju organizovanu medicinu a jej ciele, ludia co maju inaksie a prevratne nazory su skor prernasledovani a zasadne nie oceneni.
Priklad je napr znama lekarka a vedec, dr Johanna Budwig(metoda na liecenie rakovin panenskym lanovym olejom zmiesanym s tvarohom) co bola 7 krat navrhnuta na Nobelovu cenu a nikdy ju nedostala, lebo onkologovia(a cely medicky priemysel) nechcu konkurenciu lacnych a ucinnych prirodnych metod ich drahym operaciam, ozarovaniu a najma chemoterapii s extremne drahymi jedovatymi latkami, ktora ma velmi pochybnu ucinnost, ked vobec.
Naposledy upravil: RNG (2011-08-20 18:11:58)