Téma: Afty u dieťaťa
Synček mojej kolegyne máva často v puse afty. Používajú koloidné striebro, ale aj tak sa objavujú často, pravdepodobne preto, že sa zdržiava v detskom kolektíve - má 4 roky. Existuje niečo, čo efektívne zaberá pri liečbe?
Nie ste prihlásený. Prihláste sa, alebo zaregistrujte.
Stránky 1
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.
Synček mojej kolegyne máva často v puse afty. Používajú koloidné striebro, ale aj tak sa objavujú často, pravdepodobne preto, že sa zdržiava v detskom kolektíve - má 4 roky. Existuje niečo, čo efektívne zaberá pri liečbe?
Decka si casto davaju rozne infekcie, lebo nedodrziavaju odstup od seba a hygienu ako dospeli.
Okrem koloidneho striebra je dobry aj roztok citricidalu, oreganovy olej a mnohe ine antimikrobialne doplnky.
Dobre je adresovat aj probioticku floru, lebo ako som uz casto napisal, mnohi lekari su dnes za tvrdenim, ze dobra probioticka flora vyrobi az 70% vsetkych obrannych latok, s ktorymi telo disponuje pri svojej obrane .
rng prosim ta a s tym citricidalom mam tie usta vyplachovat alebo kloktat alebo pit? ja mam tiez 4 rocnu malu a neviem ci to bude chciet pit...a druha dcera ma zase stale nalez moraxelly v hrdle a je casto chora, mohla by osm jej tiez dat vyplach?
dam tak 6 kv. na deci vody?
dakujem za rady
Na afty staci ten horkac podrzat v ustach nejaky cas(5 minut?)
Moraxela sa da velmi lahko znicit aj v nose a prinosnych aj odtial sa s hlienom dostavajuca do hrdla atd. 6 kvapiek na deci cody 33% GSE je koncentracia citricidalu medzi 600 az 900 ppm, podla velkosti kvapky(zavisi od teploty a kvapatka.
No a na moraxelu treba 2 az 6 ppm, pozri tabulku
http://rng.nazory.eu/citricidal
Na afty staci ten horkac podrzat v ustach nejaky cas(5 minut?)
Moraxela sa da velmi lahko znicit aj v nose a prinosnych aj odtial sa s hlienom dostavajuca do hrdla atd. 6 kvapiek na deci cody 33% GSE je koncentracia citricidalu medzi 600 az 900 ppm, podla velkosti kvapky(zavisi od teploty a kvapatka.
No a na moraxelu treba 2 az 6 ppm, pozri tabulku
http://rng.nazory.eu/citricidal
rng a mam jej to dat vypit, alebo aj na moraxellu by stacilo vyplachovat? nie som si ista, ci to 4 rocna vypije...
alebo to mam rozlozit na cely den? ze jej dam napr jednu kvapku do vodicky? onoje to tak, ze oni obe piju len cistu vodu a to je potom horke, ved vies...
a mam ten GSE co ty odporucas...
Ciastocne sa citricidal da zamaskovat ovocnymi stavami. Ja pijem vzdy ochutenu vodu nesladenymi ovocnymi koncentratmi alebo rozne caje. Po case si clovek na to aj privykne.
z oreganoveho oleja kolko kvapiek do akeho mnozstva vody by si odporucal na vyplachy proti aftam?
Oreganovy olej sa nemiesa s vodou, tj zostane plavat na povrchu koncentrovany a ked tu vodu pijes, prilepi sa ti na hrdlo a usta a pali ako cert.
Ked ho chces rozptylit vo vode, musis ho dat napr do alkoholu, povedzme 10 ku 1 s vodkou alebo inym silnum alkoholom. Ked to dobre pretrepes, do "mliecna" tak davaj 10 krat tolko kvapiek , ako by si dal oregana. Aj tak sa to neemulzifikuje dokonale, ale je to lepsie ako nic.
Podrz o v ustach niekolko minut, potom prehltni, skoda vypluvat, pracuje to aj vnutri v tele.
a kebyze oreganovy olej zmiesam s kokosovym olejom napriklad?
2% oreganovy olej som pouzival kedysi na plesen na nechtoch na nohach, ale nemyslim, ze na sliznice je vhodny ani v takej nizkej koncentracii
Stránky 1
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.