Téma: Problémy po vyliečení H.P
Dobrý deň prajem!
Pokúsim sa stručne opísať moje problémy , za prípadné chyby a nepresnosti v lekárskej terminológií sa vopred ospravedlňujem.
Začiatkom roka 2011 som začal pociťovať žalúdočné problémy v podobe pálenia záhy , asi po troch týždňoch som navštívil všeobecného lekára ktorý ma odporučil na GFS vyšetrienie , po vyšetrení mi bol zistený nález a to konkrétne Helicobacter pylori . Gastroenterolog mi predpísal antibiotiká ktoré som užíval 10 dní , po liečbe sa však môj stav nezlepšil , nasledovalo teda kontrolné vyšetrenie ktorého záverom bolo že H.P nález je negatívny , teda som zdravý. Z pohľadu pacienta som však naďalej pociťoval pálenie ku ktorému sa pridal i častý pocit ťažoby v žalúdku. Opätovne som teda navštívil Gastroenterológa ktorý mi iba povedal že po doliečení H.P sa zvykne pálenie záhy zhoršiť a predpísal mi Omeprazol a doporučil diétu. Od tejto doby už uplynul viac ako mesiac , pokiaľ som užíval Omeprazol problémy som nepociťoval , akonáhle mi lieky došli problémy sú späť , dokonca sa pridružila i nevolnosť a nechutenstvo. Chcel by som sa teda spýtať na Váš názor k doplnku Betain HCL , je pre mňa vhodný ? Nespôsobí mi ešte väčšie ťažkosti kedže Omeprazol ktorý by mal zabraňovať tvorbe žalúdočnej kyseliny mi pomáhal ?
Ešte doplním že som nefajčiar , abstinent a netrpím nadváhou .
Vopred ďakujem za odpoveď.