1

Téma: Serrapeptáza - skladovanie

Dobrý deň pán Hudec,

chcela by som sa len opýtať, či skladovať enzým serrapeptázu v chladničke?
Jedná sa konkrétne o túto:
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … 12714?at=0
Nevidím tam nič napísané o skladovaní a bolo mi poradené, že by sa mala skladovať v chladničke. Podľa môjho názoru by to nemalo byť potrebné, preto si to radšej ale chcem u Vás overiť. Ďakujem vopred za odpoveď.

Naposledy upravil: Giovana (2011-07-10 17:00:31)



2

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Serrapeptaza nepotrebuje skladovanie v ladnicke, nici sa az nad 50 stupnov Celzia Skor by som poverdal, ze skladovanie v chladnicke otvorenych flias je nie najlepsia myslienka, lebo zakazdym, ked ich otvoris, aby si si zobral kapsule sa na ostatnych zrazi vlhkost a vlhkost na kapsule je skodliva a samozrejme aj na ich obsah



3

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Ďakujem za odpoveď pán Hudec. Myslela som si že to tak bude, už aj preto, že som na škatuľke  od Serrapeptázy nenašla žiadne informácie o skladovaní.
Serrapeptázu som odporučila užívať mojej maminke, ktorá trpí roky na niekoľko srdcových a iných diagnóz. Vrátane anginy pectoris, vysoký striedavý tlak, ischemickú chorobu srdca, časté fibrilácie. Pri jednom vyšetrení - katedrizácii jej chceli prefukovať nepriechodné cievy, ale zistilo sa , že tie ktoré sú zúžené sú tie priamo v srdiečku.
Odkedy sa zaujímam o alternatívne liečby, objavila som Vás ako odborníka síce laika, ale s úžasnými vedomosťami ktoré fungujú, snažím sa pomáhať aj ostatným, resp. ich nasmerujem na Vaše stránky.Robíte ozaj záslužnú prácu.Ale isto nie som prvá, kto Vám to už povedal.
Maminke som " naordinovala" vysoké dávky vitamínu C, a po opakovanom vysvetľovaní aké to má účinky v cievach si dala povedať a začala kyselinu ascorbovú užívať aspoň v troch dávkach za deň / jedna dávka cca 2000 mg /.

Dala si poradiť aj serrapeptázu na mooje odporúčanie, bez ktorej ja neviem existovať. Má silnú osteoporézu na ktorú jej teraz nasadili nejaký nový liek, o ktorom nič nevieme, ale vraj ho radšej už asi nebude chcieť. Volá sa to PROLIA injekčná forma. Tvrdí že po serrapeptáze má menšie bolesti pohybového aparátu a ja sa jej snažím vysvetliť že to nie je náhoda.

Chcem Vás poprosiť ešte na zodpovedanie dvoch otázok.

1.

Matka berie mnoho liekov v priebehu celého dňa a má problém kedy môže vziať serrapeptázu tak, aby nebola s liekmi kontraindikovaná a samozrejme bola zároveň aj účinná.

2.

Aké doplnky by ste ešte odporučili matke na všetky tie srdcové diagnózy. Mám pocit že by to mal o byť  E vitamín- ten berie, dlhé roky berie magnézium,clacium,
selén, ginko biloba,déčko.
Predpokladám že by to mal byť Koenzým Q 10 alebo Ubinqinol asi lepšie, a ATP?
Ako to potom dávkovať?

Vopred ešte raz vďaka.



4

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Na zuzene cievy je dobry vasodilatator, hloh(Hawthorne)
Cistenie ciev lecitinom je prte kazdeho, lebo kazdemu sa v cievach usadzuju tukove a tukovobielkovinne nanosy, dokonca este laminovane mineralovymi vrstvami. Na regeberaciu pruznosti ciec treba brat aj hodne roznych antioxidantov, z najlacnejsich okrem vitaminov C a E je vytazok z hroznovych semien(proantocyanidy, PAC, davka 200 mg +)
Na zlepsenie cirkulacie pomaha nielen serrapeptaza, ale najma nattokinaza a lubrokinaza. davka 3 x 2000 FU minimum., To nahradi samozrejme skodlive chemicke riedice krvi, ktore jej iste predpisali.Enzymi tohoto druhu nemozu vyvolat krvacavost ako napr chemikal;ie warfarin a podobne, a to ani v mnohonasobne vyssich davkach, nez odporucana tu.
Vysledky brania fibrinolytickych enzymov poznat na teste zrazanlivosti krvi za par dni.

Osteoporoza je u zien casto nasledok znizenych hormonalnych hladin po prechode(to sa da napravit branim yamu, 2 gramy denne) ked telo strati schopnost  spravne hospodarit s mineralmi.Docasne treba brat aj doplnky mineralov , specificky navrhnute na kosti, v spravnej forme a pomeroch, spolu s potrebnymi vitaminmi a ja odporucam ich brat aj s trochou zelenych, najma par tabletkami spiruliny
http://www.swansonvitamins.com/SWC037/ItemDetail?n=0   2 x 2  plus
http://www.swansonvitamins.com/NUT017/ItemDetail?n=0    2 x 2

Kosti su zlozene z mineralov, co ziadna patentovana chemikalia proti osteoporoze nemoze nahradit

Kontraindikacie sa tykaju len chemickych liekov, netykaju sa prakticky vobec kombinacii potravinovych doplnkov.
Cim menej bude brat skodlivych chemickych liekov, tym mensia je moznost poskodenia tele bocnymi ucinkami.
Dnes je uz plno ludi, najma tu v USA, co neberu ziadne chemicke lieky a uplne ich nahradili ucinnymi davkami roznych potravinovych doplnkov. Ja som do seba nedal chemikaliu uz vyse 16 rokov a okrem cukrovky mam nadvahu, uid detstva som bol nachyly na caste choroby horneho dychacieho ustrojenstva a predsa mi stacia na vsetko len potravinove doplnky. Co sa tyka roznych chrob, sice prichadzaju rovnako casto, ako od detstva, ale ich potlacim za par dni, bez toho, ze  by som mal horucky, bez praceneschopnosti a poskodenia tela.
Nuz ale viem, ze je to pre mnohych privelky skok do neznama, bez zachrany lekarov. Tu v USA su aspon taki, kde by som pripadne mohol aj osobne ist, na Slovensku pokial viem , nie.Takze je to na kazdom osobne, ako sa rozhodne.



5

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Inac na srdce okrem toho co som uviedol odporucam najma ubiquinol(100 mg denne minimum), hlavne pre takych co beru lieky na znizovanie tlaku, lebo tieto oberaju telo o ubiquinol a tym o energie. V skratke, "zombifikuju" ludi a vtedy by som odporucal aspon 2 x 100 mg ubiquinolu, ked nechcu tlak adresovat inac, prirodne.
A zo zaciatku by som pouzival 2x1 polievkovu lyzicu lecitinu, moja zena ho dava do zeleninovych polievok, bez tuku, za 15-20 minut sa rozvari bez stopy a nezmeni chut polievky.
Na krabici sice vyrobca (napr Swanson) odporuca kazdodenne lyzicu, ale na cistenie ciev a zasobenie mozgu lecitinom staci bezne aj 1 lyzica za tyzden, intenzivnejsie 2 x 1 lyzica za tyzden

Co sa tyka tej prolii(denosutab) sice nuti telo ukladat mineraly do kosti, ale ked ich nie je dost v krvi, odkial sa zoberu. Naviac aj ked tie rozne lieky mozno trosticku zahustia kosti, su napriek tomu znacne krehke a dokonca pocet zlomenin po niektiorych sa nieze znizi, ale naopak zvysi. Nuz a o tom sa ale bezne nehovori, vsakze
http://osteoporosis.emedtv.com/prolia/p … fects.html
Pred rokmi, ked este neboli ani zdaleka tak dobre mineralove dopnky na kosti, ako ten uvedeny Bone Essentials,som mojmu otcovi, vtedy 80 roznemu nakazal brat zmes calmag(citrat vapnika a horcika s vitaminom D) a po roku z diagnozy osteoporosis senilis 2, presiel na perfektnu hustotu kosti. Takze ono tie doplnky pracuju dobre a netreba ziadne skodlive chemikalie.

Naposledy upravil: RNG (2011-07-11 00:39:13)



6

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Objednala som z iherbu:MRM, Bone Maximizer III, 150 Capsules,mozem tym nahardit bone essentials?



7

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Vyzera dobre, najma pre mladsieho cloveka. Ja osobne uz pozeram len na organicky viazane mineraly, kde pre starsich ludi je vyssia absorbovatelnost. Najma proteinove chelaty, ale aj citraty a maleaty.



8

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Zdravim RNG.

Na nete som cital ze nie je vhodne uzivat serrapeptozu do 25r, na inom mieste bolo uvedene, ze by ju nemali uzivat deti do 14 r. Ako to vlastne je? Mozu aj deti ci radsej nie? Dakujem.



9

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Enzymy su sucast telesnych funkcii este pred narodenim tj obmedzovanie pouzitia s odvolavanim sa na vek je hlupost.
Potravinove doplnky beries vtedy, ked ich potrebujes, bez ohladu na vek.



10

Re: Serrapeptáza - skladovanie

nasiel som na nete ako sa da vyliecit alzheimerova choroba pomocou kokosoveho oleja, to by bola vynikajuca sprava,ak to skutocne funguje http://www.youtube.com/watch?v=Dfux-5Z4COo



11

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Ziadny jeden prostriedok proti roznym chorobam nie je dostatocny, treba ich pouzivat viacero na zvysenie uspesnosti, ktora aj tak nikdy nie je 100%.
Kokosak, velke davky vitaminu D-3(zacnes s 50 000 IU, 3 tyzdne, potom znizis na 10 000 iu dlhodobo)
a specialny bielkovinny vytazok z morskej meduzy, apoaequorin, ktoreho bielkoviny na seba viazu vapnik, ktory sa zhromazduje v mozgu ako nasledok roznych zapalovych procesov a tak isto vedie k Alzheimeru,
tieto tri su asi najucinnejsie.
Samozrejme protizapalove, ako serrapeptaza boswelin a najma vacsie davky cyrcuminoidov s biopperinom su tam velmi pomocne a treba ich pouzivat najma na predidenie Alzheimera. Samozrejme rozne antioxidanty, tj okrem curcuminoidov aj vinpocetin , huperzin A gingkolidy, vitamin E , najma vo forma toccotrienolov tam znacne pomahaju, tiez.



12

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Ahoj, RNG chcem sa opytat na serapeptazu, konkretne na tuto - http://www.iherb.com/Source-Naturals-Se … les/40568, je taka ucinna ako tato- http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/23747 ?



13

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Source naturals je 120 000 IU na 2 kapsule, Doctor's Best ma 120 000 IU na jednu kapsulu Treba si velmi davat pozor na to, co vyrobca pise.



14

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Ok. dîk za upozornenie.



15

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Priatelova mama ma krcove zily uz v horsom stave a presvedcila som ho, nech jej kupime serrapeptazu, lecitin, escin a rutin pripadne. Zacal si studovat o serrapeptaze dostupne clanky a kedze on len tak neveri vsetkemu, hned mi vycital, ze na serrapeptazu nie su takmer ziadne studie, ktore by potvrdzovali jej ucinost. Nasiel tuto studiu: http://examine.com/supplements/Serrapeptase/ ktora ale velmi nepodporila ucinost serrapeptazy v mnohych oblastiach. Viete mi poradit nejaku studiu alebo vyskum, ktorym by som ho vedela presvedcit?
Pripominal mi, ze ak by to bolo take naozaj uzasne, tak by po tom uz davno siahli uz mnohe farmafirmy a zacali to distribuovat, lebo by to pre nich bol dalsi zisk. Ale kedze to nema overene ucinky, tak to pre nich nema az taky zmysel.
Hlavne ho hneva, ako na vsetkych strankach propagujucich serrapep. uvadzaju jej zazracne ucinky akoby to boli potvrdene fakty, ale zevraj ziadne relevantne studie neexistuju.
Dokonca mi hovoril, ze podla niektorych bol pozorovany problem s plucami, takze sa to neodporuca brat dlhodobo. Tak ja som z toho potom fakt blbec, kedze som jej chcela odporucit nieco naozaj dobre.

Naposledy upravil: Enriketa (2014-06-18 13:13:31)



16

Re: Serrapeptáza - skladovanie

A momentalne sa jej na zile spravila zrazenina, tak som chcela konat rychlo. Prestala brat warfarin uz predcasom, lebo jej nerobil dobre, byvalo jej z toho zle. Zajtra ma ist k lekarke a ta jej urcite ten warfarin znova predpise. Aku davku serrapeptazy by si mala dat, aby sa zrazenina co najrychlejsie rozpustila? Dakujem velmi pekne



17

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Nuz ja ked som mal zrazeninu v clenku, bral som 4 x 8000 FU  nattokinazy plus 3 x 120 000 IU serrapaptazy. A za 24 hodin bola fuc.
Warfarin nerozpusta krvne zrazeniny, ani heparin a jeho derivaty, len znizuje pravdepodobnost ich tvorenia.
Ale nattokinaza, serrapaptaza a lumbrokinaza ich rozpustaju a to uplne bezpecne.



18

Re: Serrapeptáza - skladovanie

a k tym studiam o serrapeptaze? vedeli by ste mi nejake poradit alebo kde hladat?

Naposledy upravil: Enriketa (2014-06-19 10:19:44)



19

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Enriketa napísal(a):

a k tym studiam o serrapeptaze? vedeli by ste mi nejake poradit alebo kde hladat?

Tu si mozes precitat nieco o serrapeptaze: http://www.raysahelian.com/serrapeptase.html



20

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Pozxri cez Google.com  uved serrapeptase, a ukaze sa ti tisice clankov, najma reklam, ale aj  vyskumov.



21

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Tam pisu ze away from food, takze tak 3 hod od jedla by sa to malo uzivat?



22

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Nuz najucinnejsie je to na prazdny zaludok, ale dnes najdes serrapeptazu prakticky  len entericky pokrytu a teda ta sa nerozpusti v zaludku, a nespotrebuje na travenie bielkovin , ale az v crevach, kde sa znacna cast z nej absorbuije do krvi



23

Re: Serrapeptáza - skladovanie

RNG,

riedi serapeptaza 1 x denne 120 000 UI krv - stačí to na prevenciu?

Ďakujem



24

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Staci. Ale over si to na krvnej skuske, pytaj si koagulacny test=skusku na zrazanlivost.
Zialbohu plno stredoeuropanov ma vysoku zrazanlivost krvi co vedie u 50% k smrti na porazky infarkty a zlyhanie nedokrvenych organov.
Zla cirkulacia moze byt sposobena aj nanosmi na cievach, kde odporucam dnes kazdemu brat aspon raz tyzdenne polievkovu lyzicu cisteho praskoveho lecitinu alebo granulatu.



25

Re: Serrapeptáza - skladovanie

RNG,

naposledy som mal ING  0.916 ???   neviem?

Ďakujem



26

Re: Serrapeptáza - skladovanie

OK. Ked lekari usudia ze mas prilis vysoku zrazanlivost , riedia warfarinom az do INR 3, vyssie je krvacanlivost, lebo wearfarin celkom znici zrazanlivost, nie len ciastocne ako serrapaptaza alebo nattokinaza.
Aj oficialne cisla lekarov pozri na
http://en.wikipedia.org/wiki/Prothrombin_time
zrejme udavaju prilis vysoku zrazanlivost, tj kratky cas=nizke cislo, preto je tolko poraziek a infarktov.
Ja som si este nenasiel optimalnu hodnotu , ale nazdavam sa, ze by mala byt vyssia, ako oficialan0.8 az 1.2 minuty,. mozno 1.5 az 2. (?!?) tj blizsie k tomu co sa snazia udrzat warfarinom.
Ja sam neviem, aku mam zrazanlivost, lebo mi lekari nechceli tento test oznamit predminuly rok, ked ma mali v nemocnici 6 dni na operacii zlcnika. Ale ked som bral len jednu nattokinazu denne (2000FU)a niekedy aj nic, tak sa mi spravila v clenku zrazenina, co som rozpustil za dva dni davkami 4 x 8000 FU nattokinazy.
Odvtedy nezabudam brat aspon serrapeptazu 2 x denne, kedze v tomto case nakaz je to zaroven aj odhlienovac a proti reumatickym bolestiam.



27

Re: Serrapeptáza - skladovanie

RNG,

ďakujem za odpoveď takže ak mám INR 0,916 tak - dať 1 x 120 000 UI serapeptaza denne ?

Ak nie serapeptazu tak mi sestra vraví aby som si dával 1 x 50 mg anopyrín po obede denne?

nie je mi celkom jasné kolko to je 1 x 1200 000 UI serapeptazy na riedenie, krvi ak by som to mal porovnať s anopyrinom, warfarínom a inými, lebo som nečítal okrem tu , že riedi krv.

Čo si o tom myslíte ?

ďakujem

Naposledy upravil: Mik (2015-02-22 12:19:42)



28

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Anopyrin len malicko riedi krv, ale nerozbija ani fibriny ani tromby.
Takze pomaha proti porazkam len celkom nepatrne. Na drujej strane ale dlhodobe pouzivanie silnych kyselin skodi(aspirin poskodzuje zaludok a creva, vyvolava krvacanie, co vedie napr v USA az 120 000 ludi rocne na pohotovost a je zodpovedne za 17 000 ludi do roka za smrt vykrvacanim, najma v spanku)
Naproti tomu  nepomerne ucinnejsie fibrinolyticke enzymy ani v ovela vacsich davkach neskodia slizniciam, nemaju ziadne postranne skodlive ucinky a nemozu vyvolat krvacanlivost.



29

Re: Serrapeptáza - skladovanie

RNG,

ďakujem za odpoveď, ak správne teda tomu rozumiem, na preventívne riedenie krvi aj fibrinolytickú účinnosť pri INR 0,916 mi stačí brať

1 x denne 1200 000 UI serapeptaza od doctor best´s ?

Alebo by ste mi odporučil iné?

Ďakujem

Naposledy upravil: Mik (2015-02-22 21:59:23)



30

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Nuz velmi poravdepodobne. Alebo 2 x 2000 FU nattokinazxy. 
To je nepomerne lepsie riesenie, nez brat msle davky aspirinu, co radia lekari



31

Re: Serrapeptáza - skladovanie

PAn RNG prosim Vas chcem sa spytat... naordinoval som matke serrapeptazu 3x 120tis , nattokinazu 1x2000... uz to berie asi tyzden a dnes ze sa nejak nadmerne potila  zrana ze sa 3x upotila sa musela prezliekat.... je mozne taketo nieco pri cisteni? smile

Ďakujem



32

Re: Serrapeptáza - skladovanie

Neviem. serrapaptaqza nielen riedi krv ale vie odmaskovat rozne mikroby, tj mozno ich telo odmaskovanych vytlklo privela na raz, a sposobilo to herxheimerovu uhynovyu reakciu.  To je na stastie len docasna reakcie, lebo v tele nemame neobmedzeny pocet roznych mikrobov a cim je ich menej, tym ich telo menej nici