1

Téma: popraskané cievky

Dobrý deň, chcem sa spýtať, čo by si mi poradil na popraskané cievky na nohách, nemyslím laser, skôr niečo na natieranie. Viem že som čítala niekde o vit K2, malo by zmysel natierať to aj vit.K3(ten viem zohnať ako prípravok Kanavit)u nás. Ďakujem



2

Re: popraskané cievky

Popraskane cievky=nepruzne, pripadne skrehnute od roznych tukovobielkovinnych a mineralnych  usadenin
V prvom rade ich teba cistit=lecitin 2 x polievkova lyzica lecitinoveho prasku/granulatu tyzdenne/
Potom  treba brat , ako na vsetky pruzne kolagenove  konstrukcie v tele vitaminy C(3 gramy), E(400IU) a aminokyseliny L-lysin, arginin ornitin(niekolko gramov dokopy).
A aj ine antioxidanty, najma extrakt z hroznovych jadierok(200 mg) a bioflavonoidy(rutin, hesperidin, diosmin) niekolko gramov. Tieto zvysuju ucinnost vitaminu C a je dobre ich brat aspon 1-2 gramy denne.

Dalsi popularny antioxidant na trhu je vytazok z pagastanu konskeho, escin, ktory sa dokonca predava vo forme gelov a kremov na cievy a krcove zily.(konska mast, Venitan s 1 %  escinu)

Spomina sa aj krem s obsahom vitaminu K, ci uz K-1(fytoquinone,  rastlinny) alebo K-2 (menaquinone ,zivocisny)
http://www.whfoods.com/genpage.php?tnam … p;dbid=112
Co obsahuje kanavit neviem, lebo tam uvadzaju " fytomenadione", moje podozrenie je kedze sa jedna o farmaceuticky(Zentiva) vyrobok, ze je to synteticka nahrazka phytonadione, nie rastlinny phylloquinone=K-1 vitamin
http://en.wikipedia.org/wiki/Phylloquinone
http://www.dinarin.cz/product.jsp?artno=720
Oba tieto K vitaminy zvysuju zrazanlivost krvi, co mozno pomoze proti krvacaniu z cievok(metlickove cievky) ale za cenu zvysenia moznosti  tvorenia tromboidov/krvnych zrazenin . Takze vo vacsich mnozstvach by som ich pouzival len miestne-topicky, priamo vo forme kremu. Toto vsak ani nespruzni, ani neregeneruje cievky.

Vitamin K-2 prispieva k zrazanlivosti ovela menej, najma jeho forma K-2 MK7, ale najnovsie ho odporucaju pre jeho schopnost odburat mineraly z makkych tkaniv(vcitane krehkych mineralovych nanosoch na cievach) a ulozit ich tam , kde patria, tj do kosti. Samozrejme pri tom treba brat aj fibrinolyticke  enzymi proti zrazaniu krvi, napr nattokinazu, hlavne pre stredoeuropanov, ktory maju aj tak vysoku zrazanlivost krvi a velku pravdepodobnost tvorenia zrazenin(test PT a PTT alebo INR na zrazanlivost to ukaze jasne, aj nasledok brania nattokinazy, netreba brat synteticke skodlive riedice krvi, ako warfarin , ktore mozu sposobit prilisnu  krvacavost, kdezto nattokinaza nie)

Naposledy upravil: RNG (2011-06-24 12:01:31)



3

Re: popraskané cievky

Ďakujem za obsiahlu odpoveď. To znamená, že ak si budem aplikovať krém z vit. K na nohy aj vtedy musím brať natokinázu, aby sa mi nevytvorili zrazeniny?
Inak mám 30 rokov a nohy samá popraskaná žilka. Popraskané žilky mám napr.aj krídlach nosa, kde tu na ostatnom tele ale tie nohy...Neviem si predstaviť že by mi to mali odstraňovať laserom, myslím že by som sa nedoplatila. Už pekných pár rokov ani neviem čo je to sukňa alebo kratšie šaty.
A vlastne tieto veci čo si mi poradil docielia to, že sa mi tie už popraskané žilky vstrebú, alebo zabránia iba tvorbe nových?
Ak zabránia tvorbe nových, existuje aj niečo na to, aby mi tieto čo už mám zmizli?Ďakujem indiga



4

Re: popraskané cievky

Ako som povedal, vitamin K neodstrani popraskane cievy, len ciastocne zabrani tvoreniu sa novych/

Na zabranenie praskaniu ciev ich musis ocistit a spruznit
Na nohach to znamena len" chybu krasy" ale na srdci a v mozgu to moze znamenat smrt.
Takze neber to na lahku vahu.



5

Re: popraskané cievky

Ďakujem, aj ja si uvedomujem, že to asi n ie je v poriadku a že tie problémy s tými krehkými cievkami mám aj inde.
Píšeš, že popraskane cievky=nepruzne, pripadne skrehnute od roznych tukovobielkovinnych a mineralnych  usadenin. Z čoho mi to mohlo vzniknúť, nemyslím si že mám na to vek(30), ako mi vznikli tie usadeniny? Môže to súvisieť s problémom nejakého ukladania, premeny  napr. vápnika, horčíka? Pár rokov dozadu mi bola diagnostikovaná tetania a niečo na to úzkostná, panická porucha. Môže to všetko nejak súvisieť? Ďakujem indiga

Naposledy upravil: indiga (2011-06-24 15:34:56)



6

Re: popraskané cievky

Tetania je nedostatok mineralov v krvi, tj nedostatok na vedenie nervovych signalov.
Povod moze byt v zlej strave, zlom traveni a absorbcii, a zlom hospodareni s mineralmi.

Zla strava je chudobna na zeleniny alebo rozne skodlive odtucnovacie diety

Zle travenie je nedostatok kyselin alebo enzymov alebo vlaknin , alebo probiotik z roznych dovodov. To sa da napravit aspon docasne doplnkami na travenie, niekedy sa tie nedostatky napravia sami po case  pri regeneracii tela.
http://rng.nazory.eu/travenie

Zle hospodarenie je casto vyvolane hormonalnymi kolisaniami. To sa da tiez napravit prirodnymi potravinovymi doplnkami.
http://rng.nazory.eu/hormony

Pri nedostatku mineralov v krvi telo tazi z kosti. Zialbohu v kostiach nie je forma dobre vodorozpustna(na stastie, tiez)a teda pre transporte z kosti sa casto na miestach s nizsou teplotou alebo zapalami mineraly, najma vapnik zhromazduju(kalcifikaty)

Mineralove doplnky musia obsahovat nielen dobre absorbovatelne formy mineralov, ale aj ich spravny vzajomny pomer, pomocne vitaminy na zabudovanie, a pripadne ine materialy na kosti. Tj odporucam brat dobru zmes s vitaminmi D-3 K-2 a napr nejaky zeleny zdroj, ako spirulinu spolu s tym. Uvediem pomerne dobre zlozenie
http://www.swansonvitamins.com/SWC037/ItemDetail?n=0
k comu by som pridal extra 2000IU vitaminu D-3  a 100 mikrogramov K-2, plus dve kapsule spiruliny.



7

Re: popraskané cievky

ďakujem.



8

Re: popraskané cievky

Ahoj RNG,ktory pripravok s escinom by si mi z iHerbu odporucil?

Krcove zily a popraskane cievy mam dedicne,a teta zomrela na trombozu,ked letela do Australie,takze to chcem uz radsej dopredu riesit..Teraz,ked boli tieto hrozne tepla,som mala velke bolesti v nohach,kupila som si Konsku mast,aj ten krem s 1% escinom,beriem C-cko,lecitin,jem pohanku,u nas v lekarniach nemaju nic s escinom,akurat mi ponukli Ascorutin.Dakujem,Cora



9

Re: popraskané cievky

Tromboza je zalezitost zrazanlivosti krvi. Stredoeuropania ju maju casto privysoku, preto by mali brat nieco proti zrazaniu ktvi, dokonca na rozbijanie fibrinov a trombov, ako je nattokinaza. Ja osobne beriem dnes plno, lebo som mal problemy s cirkulaciou krvi najma pod clenkom v celej slapaji.
Obvykle odporucam ako prevenciu brast 3 x 2000FU nattokinazy.,
3 plus gramy vitaminu C, najma vo velmni ucinnej neutralnej forme ester C
a bioflavonoidy aspon 2 + gramov denne. Pritom si samozrejme cistit cievy lecitinom, 1-2 lyzice za tyzden.
Takze pozri napr na
http://www.iherb.com/American-Health-Es … 6-8-g/9937
ktoreho lyzicku + si davam do mojej vody na pitie pocas dna (liter)
Na nattokinazu napr
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/36581 najmenej 3 x 2000FU
a napr tento produkt s escinom a extraktom z hroznovych semien
http://www.iherb.com/Natural-Factors-Ho … sules/2586     2 x 1 denne
pripoadne aj
http://www.iherb.com/Now-Foods-Grape-Se … Vcaps/7240
jedna denne.



10

Re: popraskané cievky

Ahoj RNG,
na ukazovaku lavej ruky mi asi praskli cievky. Cely prst zmodrel. Ale aj z hornej strany bol cely bordovy. Vyzeral hrozne.O tri dni znova praskla cievka. Teraz asi po 4 dnoch uz trochu lepsie vyzera, ale boli ma stale v hornom clanku prsta, je tam trochu opuchnuty. Prst mam stale studeny. Nevies poradit?
Inac uzivam kazdy den lecitin.
Dakujem.



11

Re: popraskané cievky

Skus nasadit riedice krvi ako su nattokinaza a serrapeptaza. Urcite aj rozne antioxidanty: karotenoidy, bioflavonoidy, antokyaniny, proantokyaniny, ktore zlepsuju prekrvenie a spruznuju cievy. Pripadne pridaj aj doplnky, ktore sa podielaju na tvorbu silnych dlhych kolagenovych vlakien, pretoze kolagen je nosna konstrukcia vsetkych organov, tkaniv, vcitane svalstva a vystelkou ciev.



12

Re: popraskané cievky

Odporucam brat najma vitamin C(3-5 gramov), bioflavonoidy(rutin, hesperidin a najma diosmin, 2 gramy plus) a L -lysin , aspon 2 gramy.