Téma: Lichen Striatus - chronicka dermatoza
Zdravim Vas RNG,
pisem Vam ohladom problemu, ktory mam uz od detstva - ide o zhrubnute svrbive loziska na kozi neurciteho tvaru (nemenia miesto, ani svoj tvar) prevazne na pravej strane tela (peta a malicek pravej nohy, prave viecko nad okom ..) absolvoval som aj exciziu v lokalnej anesteze a na histologii vzorku spracovali.
"Kompletne spracovaný materiál tvorí excízia kože s obrazom dermatózy. Epidermálna lišta je psoriaziformne hyperplastická, s výraznou hyperortokeratózou a ložiskami parakeratózy na povrchu. V parakeratotických ložiskách sú sérové exsudáty a neutrofilné granulocyty. V epiderme sú veľmi ojedinelé apoptotické keratinocyty. Dermo-epidermálna hranica je diferencovateľná, bez známok hydropickej degenerácie. V dermis je povrchovo riedky lymfo-plazmocytárny infiltrát.
Záver:
Chronická dermatóza kože. S psoriaziformnou hyperpláziou. Bližšie nešpecifikovateľná. Bez jednoznačných známok "interface" dermatitídy typu lichen striatus."
Skusil som uz toho tak strasne vela a presiel som tak strasne vela dermatologmi a nic nepomohlo. Preto skusam stastie tu...