1

Téma: olive leaf extract

dlhsie som hladal na internete preco mi nezaberali olivove listy a to vobec na bakterie ktore jasne uvadzaju ze by mali nicit podla studii co mi potvrdili viac krat aj krvne testy . to ze to naozaj nefungovalo viem objektivne lebo som onej doby bral kortoikdy tak imunita mi nesal vobec a bolo to len na nich ci sa infekcie bude zmenovat alebo nie. niekdo mozno povie ze mu fungovali ale ked mu ide imunita tak to nemoze objedktivne povedat . ja to mam vyskusane na stafylokoku e coli ebsteinbar viruse a nerobilo to toalne nic a to som bra vo vysokych davkach kvalitny od swansonu akurat to stalo vela penazi.a potom som nasiel viacero clankov kde to vysvetlovali ze Calcium elenolate ucina latka sa v ludskom tele viaze na bielkoviny a neucinkuje niekde som sa docital ze ucinkuje pri nosnom podani pri oralnom nie. cize studie pracuju in vitro a nie in vivo. tiez som sa docital ze Calcium elenolate sa ani nemoze priamo dodavat lebo sa zmeni naspat v zaludku na kys elenoovu. ale v podstate v sumari studie sa robili na calcium elenolate in vitro ,ale v tele sa oleuropein zmeni na kys elenoovu a potom na Calcium elenolate ale tam sa naviaze na bielkoviny ktore su v ludskom tele a straca tieto ucinky .ja tomu verim lebo som jasne videl rozbor svojej krvi na viacero infekcii ktore tvrdia ze in vitro zabijali.



2

Re: olive leaf extract

Nuz ja mam ucinnost olivoveho listu dokazanu na privela ludoch, nez aby som o nej vobec pochyboval.
Farmaceuti vyrobili paterntovany calcium elenolate, ale ten im nepracoval v tele, tak ako si to predstavovali, tak sa snazia extrakt z olivovych listov, oleuropein ako konkurenciu atb z trhu odstranit. Samozrejme oleuropein nie je vseliek, rozhodne nie je ucinny na vsetky infekcie, ale na niektore ho specifickyn odporucam, ako boreliozy a chlamidie, tiez na L-formy.

Neviem ako to zdoraznit, ale nesmiete verit vsetkemu na internete. Hlavne ked to pisu ludia plateni farmaceutickym priemyslom priamo, ci nepriamo cez Granty.



3

Re: olive leaf extract

Ahoj, prosím, co hovoríš na tento extrakt? Príliš slabý? Kolko by ho bolo treba denne užívať a po kolko kapsul, aby bol účinný na BORELIE a mykoplazmy?
  http://www.puritan.com/recommendations- … uct-006562
Dakujem vopred za odpoveď, Petra



4

Re: olive leaf extract

Kedze na intenzivne pouzitie treba 3 x 300 mg oleuropeinu a na udrzobne 2 x 150 mg oleuropeinu a spominany vyrobok obsahuje len 30 mg, tak je velmi slaby.



5

Re: olive leaf extract

ja uzivam ten zo swansonu,ale uz mi co nevidiet dojde a rada by som si ho vyrobila sama..RNG, mozes sem hodit recept na pripravu extraktu,mozno by to viaceri uvitali..dik



6

Re: olive leaf extract

Prosim,RNG odpis mi na dotaz ohladom vyroby extraktu z olive leaf, dakujem.



7

Re: olive leaf extract

Zialbohu, nemozem velmi odporucat moj osobny pokus o extrakciu, lebo som pouzil listky ozdobnej sibirskej olivy a zlozenie vyluhu nepoznam, ci tam nie su nejake skodlive latky
Do mixera som dal 3 diely 96% alkoholu a 1 diel(na vahu) jemne ususenych(1 den na papieri) olivovych listkov. Rozsekal som to dokonale(treba na to silny mixer, inac ho spalis) a nechal luhovat v uzavretej flasi(zavareninova alebo hoci uhorkova) mesiac. Vysledok som zlial a vyzmykal v handre(pozor, farbi kozu)
Ale pouzival som to len do kremov as kupela, vnutorne som mal obavy to pouzit. Sibirska oliva moze mat uplne ine zlozenie, nez kultivovane olivy. Iste ma oleuropein, ale neviem kolko a co ine ma , tiez neviem.
A nepovazujem sa za pokusneho potkana, ci kralika.
Osobne nechavam vyrobu doplnkov na profesionalov a ich dobre vybavene laboratoria.



8

Re: olive leaf extract

ok, chapem Tvoje pohnutky..ale snaz s apochopit aj Ty moje..potrebujem olive leaf uzivat aspon rok..a vzdy som zbierala bylinky..budem v oblasti,kde bude oliv spusta..a potrebovala by som kdesi najst sposob,ako ten extrakt vyrobit..predpokladam,ze snad sa kdesi na internete cosi take da najst..mohol by si mi s tym prosimtrosku pomoct, prehladnut nejake linky a nejake mi sem prosim hodit..moja anglictina je na urovni asi tak..dlhorocny zaciatocnik..dakujem vopred za laskavost



9

Re: olive leaf extract

Nuz ako som povedal, ked to chces robit z olivovych listov slachtenych oliv, tak si ich nazbieraj ale pol kila a vyrob si ten alkoholicky vyluh, ako som opisal.
http://en.wikipedia.org/wiki/Oleuropein
http://www.drhoffman.com/page.cfm/126
Obsah oleuropinu kolise podla sezony a odrody oliv, , pohybuje sa medzi 2 az 4% v susine. Tj na 1kg listov mozes ocakavat niekde okolo 30 gramov oleuropeinu maximum. Preto som hovoril, ze sa to nevyplati
http://www.drhoffman.com/page.cfm/126
Tu napr popisuju extrakciu zo suchych listov zmesou etylalkoholu a vody(vodka) co vytazi relativne vela polyfenolov
http://clasesencordoba.webcindario.com/ … nols2.pdf.
To vsetrko ale vyzaduje drahe extraktory(zariadenia), ultrazvuk  a ja tu radim nieco, co sa da podomacky spravit, az na to, ze extrakcny cas je tu nie par hodin, ale mesiac.

Ja som to robil zo zvedavosti, pokial som mal na Slovensku predajne skusil som z tamojsich sibirskych odrod oliv(ozdobne stromy) ten extrakt urobit ze mozno by sa dao vyrabat oleuropein aj z nich, ale ako som povedal, pes vie, ci je obsah tycyh listov taky isty, ako z jedlych oliv a kedze bu to potrebovalo na komercnej baze dost velke investicie, pozeral som skor na lacny zdroj vytazku z listov kupovat vo velkom.co som nasiel za taku cenu, ze by sa mi ta extrakcia velmi nevyplatila. Oni totiz zbierali suche listy v sadoch vo velkom vysavacmi a tak isto ich vo velkom extrahovali alkoholom, ktory recirkulovali, tj ich strata alkoholu bola minimalna, co cely proces podstatne zlacnilo.
Ked mi jeden spanielsky velkopestovatel oliv ponukol 1 kg prasku v jedlej kvalite s obsahom 18% oleuropinu za 28 dolarov, tak mi sklapli usi okolo extrakcie a presiel som na myslienku len kapsulovat tieto suroviny.
Inac je dost potrebne to kapsulovat, lebo ten extrakt je znacne horky a farbi zuby, pri vyssich koncentraciach.



10

Re: olive leaf extract

Pekny den,to je super..keby ste vedeli zohnat nejaky kontakt,prip.aspon oblast, kde by som mohla sa spojit s takym clovekom,co robi ten prasok z olive leaf,nakapslovat by to nebol problem..



11

Re: olive leaf extract

aj preto mam problem s kandidovou liecbou,lebo moj zlcnik nezvlada vacsie davky masa a tuku..zijem najma na sacharidoch..tie mi nesposobuju problemy



12

Re: olive leaf extract

Zlcnik si treba vyliecit, enzymy na travenie tukov a bielkovin sa daju velmi jednoducho a lacno doplnit, tak isto aj kyseliny, a clovek sa nemusi potom obmedzovat roznymi dietami a ma aj vyzivu podstatne lepsiu.
To uz je vyse 7 rokov, co som sa o to zaujimal, a kvantity boli pre profesiaonalov, minimum 50 kg, takze to sa v malo nepredava. Pozri napr
http://www.biotivialabs.com/2011/02/02/ … ed-to-you/



13

Re: olive leaf extract

RNG, dik za odkaz,ale na zaklade tohto asi nedodavaju obycajnym smrtelnikom olive leaf, vsak?



14

Re: olive leaf extract

Mam troch znamych s boreliou,dalsi s chlamydiou,ja sama mam ureoplazmu,takze ten olive leaf by sme mohli aj nakapslovat,ale ako sa k nemu dostat???RNG,ake enzymy mi radis na zlcnik? Ocistu pecene a zlcnika som tento rok na jar nestihla,ale buduci rok sa na nu chystam...



15

Re: olive leaf extract

Prave naopak, kazdemu, co su chce objednat 100 kilogramov to mileradi predaju.
Ale to  je privela na jednotlivca, to nemoze spotrebovat nijak.
Takze spotrebitel nakupuje v maloobchode, vyrobca vo velkoobchode
Pecen ma schopnost sa cistit sama, pozri na protokol dr Berksona v teme pecen.
To iste plati p[re zlcnik, ktory sa zapcha(kamene, piesok) kvol prihustej zlci a zvysenim toku zlce sa dokonca ma sancu precistit.
http://rng.nazory.eu/pecen



16

Re: olive leaf extract

Pekny den, pan RNG, ja by som to rada skusila sa s nimi spojit,ake najmensie mnozstvo mi budu ochotni dodat...mozno znizia to mnozstvo...na koho sa mam obratit, mozete prosim hodit link,dakujem



17

Re: olive leaf extract

Zialbohu, velkovyrobcovia sa nebabru s  malospotrebitelmi. Nie su vobec na to zariadeni.



18

Re: olive leaf extract

Kupila som si olivu, bola akcia v retazci..malicka,ale mam k nej uctu..



19

Re: olive leaf extract

co vravis na toto??
http://www.alibaba.com/showroom/dried-olive-leaves.html



20

Re: olive leaf extract

pisala som im mail,v akej cene ponukaju olive leaf a odpisali mi toto:
Thank you very much for your kindly inquiry on our olive leaf extract .
Our product is very soluble in the water and widely used in the drink,cosmetic and capsule .
The specification and ingredients of the product we have :
Oleuropein 12%,20%,30%,40%,50%,60%
Hydroxytyrosol : 10%,20%,30%,40%
Both of two ingredients are with strong antioxidant and water soluable .
please kindly advise and tell me which ingredients and specification you want .once get your reponse will be sent COA and price .

toto mi odpisali,ale ja veru neviem,kolko % oleuropein je dobry..



21

Re: olive leaf extract

Ty chces oleuropein, nie hydroxythyrosol.To je na ime problemy, a je to ovela drahsie.
20%  oleuropein je dobry, vyssie koncentracie su o to drahsie na obsah oleuropeinu.
Ale velmi pochybujem, ze by ti nieco predali v malom.
Potom je tam problem okolo kontroly kvality, Cinania su v tom casto nespolahlivi, co ked pouziju extrakciu nejakou skodlivou chemikaliou, aby si zlacnili proces.
Potom budes mat problemy okolo cla a vobec povolenia dovozu niecoho, co nie je schvalene Slovenskymi zdravotnymi a hygienickymi autoritami.
V ramci Europy by to bolo jednoduche, tj v EU.



22

Re: olive leaf extract

ale kontakt na europu neviem zohnat..



23

Re: olive leaf extract

Zhananie informacii nie je jednoduche. Mne sa napr toho spanielskeho vyrobcu podarilo najst az po viacerych mesiacoch hladania. Vacsina z velkovyrobcov casto nema ani reklamy na nete, takze ich najdes len vtedy, ked padnes do kruhu velkovyrobcov.Potom ta najdu oni a posielaju ti ponuky na velkoodber, obvykle s kontraktami do buducna.



24

Re: olive leaf extract

prozri sa prosim,co tu pisu ti cinania..
http://fraken.en.alibaba.com/product/44 … tract.html

ja nehodlam s tym obchodovat, aj v tom pripade je problem to dostat na SKK,ked to je len pre osobnu spotrebu??
myslis,ze ta extrakcia je nejaka nebezpecna,ved oni maju vlastne vysusit olivove listy a dat ich do alkoholu, nie?tak ak tam moze byt chemikalia??



25

Re: olive leaf extract

S Cinanmi si clovek nie je nikdy isty, extrakcia sa da robit s hromadou rozpustidiel, nie len etylalkoholom a aj pri najlepsom procese najdes zbytky extrakcneho cinitela v extrakte. Ked to robia s etylalkoholom, je ten vyrobok samozrejme uplne bezpecny. Ale vo ked nie?
V kazdom pripade vyziadaj si ceny, ci sa ti to vobec oplati uvazovat, lebo ceny velmi prudko klesaju kvantitou, takze sa ti to vobec nemusi oplatit. A nezabudaj na postovne, to je v malo dost drahe. Daj si nakvotovat celu sumu, aj s postovnym.



26

Re: olive leaf extract

RNG,cinania ma z tej alibaby teraz pravidelne bombarduju reklamami..
vid link..
http://organic-herb.en.alibaba.com/prod … 1639411307
co si o tom myslis?



27

Re: olive leaf extract

Nuz samozrejme chcu predaj a ak si si vsimla, neuvadzaju ake rozpustidlo pouzivaju na extrakciu, len "solvent extraction", co moze byt cokolvek a z Ciny aj nebezpecne chemikalie, zialbohu. A kvantity uvadzaju 10 do 60 kg, cena neznama.
Takze  NO COMMENT.



28

Re: olive leaf extract

zdravim
mozete mi poradit ktory z tychto doplnkov je ucinejsi
http://www.iherb.com/Planetary-Herbals- … blets/1584
http://www.iherb.com/Now-Foods-Olive-Le … -Vcaps/741



29

Re: olive leaf extract

Planetary ma 105 mg oleuropeinu na tabletku,
ten NOW ma 72 mg oleuropeinu na kapsulu.
Ja osobne si kupujem tento, na ktory je momentalne vypredaj za polovicu normalnej ceny
http://www.swansonvitamins.com/SWH139/ItemDetail
kde je 150 mg oleuropeinu na kapsulu.



30

Re: olive leaf extract

dik za info
len skoda produkty od swansonu neponuka aj iherb



31

Re: olive leaf extract

Swanson nie je len vyrobca, ale aj distributor sam druhych produktov. Tj nema zaujem svoje vlastne produkty dat distribuovat druhym distributorom.



32

Re: olive leaf extract

RNG prosim Ta,kolko  mg oleuropeinu obsahuje kapsulka tohoto extraktu http://www.iherb.com/Natural-Factors-Ol … sules/2643
dakujem...



33

Re: olive leaf extract

VYrobca hovori, ze kapsulka obsahuje 75 mg oleuropeinu



34

Re: olive leaf extract

Objednala som si tento oliv.extract..Now Foods, Olive Leaf Extract, 500 mg, 120 Vcaps
kolko kapsul denne je treba aby mal ucinok?Vdaka...



35

Re: olive leaf extract

Davka oleuropeinu na ucinok ma byt 3 x 300 mg intenzivne, 2 x 150 mg udrzobne dlhodobo.
Zialbohu uverdeny produkt firmy Now foods ma len 6% z 500 mg tj 30 mg oleuropeinu na kapsulu. Tj potrebujes ich brat hodne, 3 x 10 intenzivne, a 2 x 5 udrzobne.
Preto radsej odporucam produkt Swansona pozri na
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps
ktory obsahuje v kazdej kapsuli 150 mg oleuropeinu, takze davka je 3 x 2 intenzivne, 2 x 1 udrzobne dlhodobo.



36

Re: olive leaf extract

Ahoj RNG,
Chcela by som sa opytat na nazor na tuto spolocnost resp. produkty. Je lepsie brat od swansonu alebo si skusil aj tuto znacku ? Maju vacsie balenia ked to chcem brat udrzbovo dlhodobejise. Su kvalitny?

http://www.olivus.com/OliveLeafMAX-Caps … _p_50.html



37

Re: olive leaf extract

25% z 250 mg je 62.5 mg oleuropeinu v kapsuli, tj davka by bola 3 x 5 kapsul a cena za to je besna
Takze ked potrebujes pouzivat oleuropein vo vacsich davkach a dlhodobo, tak aj napriek vysokemu postovnemu sa ti skor oplati objednat zo Swansonvitamins.com vacsiu objednavku



38

Re: olive leaf extract

RNG
objednavam produkty z i herbu , potrebujem na boreliozu, mozes mi prosim odporucit,  ktory extrakt z oliv.listov je odtial dobry? Mam objednat ku liecbe aj NKO ? Aj link poprosim, dakujem



39

Re: olive leaf extract

Ked bojujes s boreliozou, musis brat dost velke davky oleuropeinu a hodne dlho. Takze ti odporucam skor urobit vacsiu objednavku zo Swansonvitamins, kde ta to aj napriek vyssiemu postovnemu nakoniec vijde menej, ako som uz v predoslom prispevku naznacil.
Neviem co myslis pod NKO



40

Re: olive leaf extract

http://www.iherb.com/Source-Naturals-NK … tgels/1363 toto na klby?



41

Re: olive leaf extract

Krill olej je doplnok dobry na nervy a cirkulaciu. Specificky na klby, tj na mazanie klbov odoporucam jest 2 avokada alebo brat tento doplnok
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Tr … psules/118
Tiez rozne protizapalove, najma curcumionoidy s bioperinom a serrapeptazu.

Naposledy upravil: RNG (2013-10-07 15:38:56)



42

Re: olive leaf extract

Mám otázočku, začala som užívať extrakt z oliv. listov od Swansonu, len na nete som sa dočítala, že oleuropein sa štandartne využíva ako látka znižujúca kvný tlak - ja mám však tlak dlhé roky skôr nižší, tak 110/60, niekedy aj nižší - potrebovala by som sa dopracovať k dávke 3 x 2 kapsule - ale nemáte skúsenosti s tým, čo to urobí s krvným tlakom , dúfam že ma potom "nehodí o zem???"



43

Re: olive leaf extract

Nuz ja som nepozoroval, ze by to znizovalo tlak ani ked som bral 2 x 5 kapsul, takze asi je to rozsirovany mytus. Sice je dostatok literatury , kde dokazuju , ze to znizuje tlak asi o 11 mm/4.5 mm, ale kto vie s akymi davkami oleuropeinu a to bolo namerane u ludi s vysokym tlakom, tj s problemami od nepruznych stien ciev az po nedostatok NO2 na vasodilataciu(zuzene cievy). Takze to zrejme neplati pre kazdeho
Pozri napr na
http://www.lef.org/magazine/mag2012/mar … ure_01.htm
Samozrejme nie je problem si to overit na sebe.
Odporucam ti brat jod na zvysenie metabolizmu celkove, co obvykle upravi aj nizky tlak.



44

Re: olive leaf extract

A ešte by ma zaujímalo, že teda beriem oleave leaf s 150 mg oleuropeinu a kojím - ak by sme vychádzali z predpokladu, žečasť z neho sa dostane aj do materského mlieka a má to nejaký vplyv aj na imunitu v dcérkinom organizme - ide o to, že dcérka má pred sebou prvé očkovania - nemôže sa stať, že to spolu nejako blbo zreaguje, bola by to katastrofa, keby jej kvôli tomu nejako zblbol imunitný systém...
...myslím, že keď matka kojí a zároveň užíva aj nejaké antibiotiká, tak v tom čase by sa dieťatko nemalo očkovať...



45

Re: olive leaf extract

Neviem, na kolko sa oleuropein dostava do mlieka,. ale asi ano.
Ja osobne som proti ockovaniam, pokilal priemysel , co vyraba ockovacie latky nebude nezavislimy odbornikmi preskumany a budu uvazat vsetky mozne skodlive reakcie , co mozu moderne vakciny sposobovat. Tj zamorenie otrutou, adjuvantmi, cudzimi zivocisnymi bielkovinami, moznymi mikrobami, ktore konzervanty neznicia a podobne. Zatial cely priemysel vyrabajuci ockovacie latky masove podvadza, osdmieta davat rozbory vakcin a tvrdi, ze su neskodne, co je zrejma loz, lebo privela deti ma silne reakcie, okamzite a zrejme este viac ma reakcie skryte.
Moj osobny nazor celkove na ockovanie, kde neberiem do uvahy  zamorenia tela, je ze ked telo prinutia zvysit urcitu specificku imunitu, tam mu znizia imunitu vseobecnu, tj telo odvrati ciastocne pozornost od inych imunit a zvysi zelanu.
A zrejme aj to nemusi byt vzdy pravda, lebo mnohi lekari dosli na to, ze pri niektorych stepeniach sa podstatne zvysilo mnozstvo chorob, proti comu boli vakciny navrhnute, len sa to systematicky zatajuje.



46

Re: olive leaf extract

Dobrý večer, užívam Olive oil extract a NAC už tretí týždeň, kvôli ureaplazme. Odvtedy sa mi začali robiť vyrážky na tvári, hlavne okolo úst a na lícach. Oblasť okolo úst predstavuje z tohto hľadiska vraj "reprodukčné orgány". Môžem si to vysvetliť tak, že mi to teda zaberá ten extrakt?



47

Re: olive leaf extract

Nuz na to ti neodpoviem. Vyrazky sice mozu byt aj vysledok odmorovania tela, aj Herxheimerovej uhynovej reakcie, ale pravdepodobnost je dost neurcita.
Spominas olive oil extract, nie olive leaf extract, tj neviem o com vlastne hovoris. Klinicky ucinna davka z extraktu z olivovych listov musi obsahovat 3 x 300 mg oleuropeinu.

Bezne silne odmorovanie tela a tvorba vyrazok je z velkych davok MSM. A take obasti vylucovania s vyrazkami sa tvoria obvykle vo suvislych flakoch, ktore sa z casu na cas presunuju na ime oblasti, az precestuju cele telo. A davka potrebna na takyto silnu cistiacu reakciu je az 10 gramov MSM denne a reakcia s presunom oblasti vyraziek moze trvat aj vyse 1/2 roka, tj je to dost neprijemny sposob cistenia tela.



48

Re: olive leaf extract

Myslela som tento... http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps Užívam 3x denne dve kapsule, plus 2x denne jednu kapsulu NAC.



49

Re: olive leaf extract

OK, takze bojujes so spravnymi davkami a moze to byt Herxheimerova reakcia, ktora ale po case musi prejst, lebo ked vyhubis znacne mnozstvo mikrobov, tak uz nebudu moct zvysne  v takom istom masovom mnozstve uhynat.



50

Re: olive leaf extract

ĎAKUJEM. Aj celkovo za to, že radíte ľuďom tieto alternatívne spôsoby. Som rada, že som na vás natrafila. Som váš fanúšik. :-)