1

Téma: vysunutá platnička

Prosím Vás o radu. Manželovi sa 11.1.2011 vysunula platnička v driekovej oblasti. 3.2.2011 absolvoval ozonoterapiu v Ziline. Dúfali sme, že pomohla. Nevieme však posúdiť výsedok, nakoľko asi 2 týždne má opuch nohy, do ktorej mu bolesť nervu vystreľovala, od priehlavku až po palec má nohu červenú, opuchnutú a boľavú. Bolesť označila neurologička ako zápal žíl, chirurg ako zápal šliach, ortopéd nezistil na kostiach, chvalabohu, žiadne zmeny. Kožná lekárka mu dala antibiotickú mať na povrch kože, čakáme na výsledky. Ak môžte, ozrejmite, o akú poruchu ide. Vlastne ani nevieme posúdiť, do akej miery ozonoterapia zabrala, lebo manžel musel prestať cvičiť na rehabilitácii a nohu si šetriť. Ďakujem.



2

Re: vysunutá platnička

Nuz neviem co ti na to povedat.
Zapaly nemaju s vysunutou platnickou nic spolocne. Zapaly su z nahromadenia roznych nezelanych latok v tele, ci uz zo zamorenia ktore telo nevie z potravin odstranit(nedostatok enzymov, nedostatocna cirkulacia) alebo vysledok roznych mikrobov.
Zapaly sa daju potlacit protizapalovymi(3x1500 mg curcumin s bioperinom, pozri napr na
http://www.swansonvitamins.com/SWH084/ItemDetail
Ale treba adresovat aj priciny, napr prekyslenie tela kyselinou mocovou, kde pomoze alkalizacia(Kalinat)
precistenie ciev nattokinazou(3x2000FU plus)
Zvysenie viralnej imunity, na co ja momentalne beriem monolaurin(3x1 lyzicka)
http://rng.nazory.eu/herpes
a tiez cistenie tela silnymi enzymami, ako Bromelain(2x2000 GDU) serrapeptaza 3x40 000 jednotiek alebo silne enzymaticke zmesy to vsetkom brane na prazdny zaludok vyse hodiny pred jedenim, ako napr Digest Platinum a podobne velmi silne mnohozlozkove
Hojenie nervov potrebuje EPA a DHA, ktore sa nachadzaju v rybacich olejoch(10 gramov denne) alebo krill oleji ( 2 gramy denne)



3

Re: vysunutá platnička

Bratovi praskla platnička. Vrátil sa z nemocnice kde dostaval ozónové injekcie. Vrátil sa v lepšom stave ako keď tam išiel. Dá sa tkanivo poškodenej platničky resp. poškodená oblasť aspoň trochu zregerovať? Alebo inakšie povedané - ak by si RNG bol v jeho situácii, čo by si robil?



4

Re: vysunutá platnička

Ozon vyprovokuje hojivu reakciu, podobne ako proloterapia.
Trakcia  pocas spanku v noci a doplnky na klby tam tiez mozu pomoct.



5

Re: vysunutá platnička

Ahoj RNG (neviem, ci je zvykom tykat)...rozmyslam, kde presne by som svoj príspevok zaradila, keďže sa u mňa kombinujú dva problémy. Oba zdravotné problémy, zdá sa, že nesúvisiace, sa mi ťahajú od minulého leta. Mala som veľmi náročné predchádzajúce desaťročie (osobne i pracovne), čo som myslela, že sa už konečne ukončí - dokončila som školu. Mám 42, dlhodobý stres, ktorý pokračuje zo zdravotných dôvodov (je tam aj pocit osamelosti). Ale k faktom. Začalo to asi mesiac po štátniciach, spustili sa enormné bolesti celého brucha (silný meteorizmus), pridali sa horúčky do 39st, CRP vyletelo do 150. Toto sa dialo opakovane vždy počas menzesu, dva dni úplne zle, potom to pozvoľna začalo samo ustupovať. Ako bolesti, horúčka, aj CRP. Bola som 2x hospitalizovaná kvôli diagnostike, bezúspešne. Vyšetrenia boli negatívne (gynek, kolonoskopia, testy na intolerancie, atd, už si ani nespomínam čo všetko).  Vyskočil tam vtedy nedostatok B12 (to ma zaujalo, odmietli mi ich vtedy podať - moja lekárka, nekomentujem), pri gastrofibro latentný mierny astrálny zápal žalúdka, inak zdravá ako repa. Podozrenie mala primárka (aj môj názor), že možná endometrióza, ale keďže tá nebýva zápalová, piati gynekológovia sa tým odmietali zapodievať. Primárka interného jediná zastávala názor, že horúčky môžu byť aj z dráždenia. Nepomohlo. Ešte počas prvej hospitalizácie ma jedno ráno začali pobolievať kríže. Bolo to ignorované a komentované lekárkou v štýle - to máte zo svojich dní, čo bola nesmierna blbosť. Po Prepustení z nemocnice ma asi o týždeň seklo (pravá strana), tak naozaj poriadne. Ďalšia marodka. Prvý problém som čiastočne potlačila tým, že som si vyžiadala antikoncepciu (mávala som aj silný a veľmi bolestivý menzes a nedalo sa predstaviť si, že by som mala každý menzes byť s pridaním tráviacich neznesiteľných bolestí týždeň vždy doma). Pomohlo.
Z akútneho stavu bolestí krížov som sa ako-tak vyhrabala, aj keď pobolievali naďalej. Pred Vianocami to začalo ťahať do pravej nohy, takže som už nebola veľmi v stave riesiť darčeky osobnou formou. Vo februári prišlo prudké zhoršenie, zaujímavé je, že jedno ráno prestala bolesť v pravej strane, tá bola náhle fit, ale zrkadlovo to prešlo vľavo, v oveľa silnejšej intenzite. Hospitalizácia - infúzie nič, lieky na bolesť nič, rehabilitácie nič...Podľa CT som mala protrúzie 3 diskov, podľa neskoršej MR je na L4/5 výrazná mediálna extrúzia. 22.7. ma čaká operácia v ružomberku. Čo ma však stále zároveň trápi, sú permanentné tráviace problémy, neuveritené nafukovanie, je jedno, čo zjem nezjem, neustále beriem espumisan a i tak mám pocit, že mám v bruchu balón. Tak sa nejako začínajú opäť pridávať známe bolesti z meteorizmu z leta, akurát zatiaľ v nepomerne miernejšej forme (ešte sa neškrabem na stenu :-D), ale desí ma to. Včera som to nejako rozohnala, bolesť sa šírila až k žalúdku z ľavého boku, dnes cítim obdobnú bolesť v podbrušku, pričom som dnes nič ešte nezjedla.
Do toho mám pocit, že by som mala zbehnúť na mamo, niečo sa mi nezdá v pravom prsníku.
A zabudla som ešte. Nedostatok B12 a ľahkú anémiu zistili aj pri poslednej hospitalizácii - to sa doplnilo, taktiež mierne vyššie železo, mierna leukocytóza a pár drobností, v tejto chvíli si nespomínam.
Rozmýšľam, vzhľadom k načasovanosti oboch problémov (do minulého leta mi nič nebolo, aj keď isté tráviace problémy mám od malička, trpím najmä na zápchu, tú vie potom vystriedať kŕčová hnačka), či niekde nemôže byť istá pračudná súvislosť (ja vnímam ako kľúčový stres) a ak nie, tak čo si o tom celom myslieť. Prosím o názor.



6

Re: vysunutá platnička

Zapaly zaludka su z mikrobov, co su tam, pri nedostatku kyselin. Pravdepodobne mas aj nedostatok enzymov, a iste aj nedostatok mikrovlaknin a probiotik. Hlavny zdroj vitaminu B-12 je dobra probipoticka flora v crevach. B-12 je potrebne na tvorbu cervenych krviniek. Napochytro sa da dodat docasne ako doplnok, B-12, sublingual, tj pod jazyk.
Vysoke horucky nahle su casto z dnes svet obiehajucich virusov, co sposobuju "crevne chripky" a ktore znicia parietalne bunky, co nam vyrabaju kyseliny.
Takze suma sumarum mas znicene travenie a absorbciu a potrebujes menovane doplnky.
Pozri aj na temy stres a tiez spanok, oba su potrebne a stres je doslova zabijak a treba ho adresovat, ak si nechces skratit a zneprijemnit zivot.
http://rng.nazory.eu/rubriky/s/spanok
http://rng.nazory.eu/rubriky/s/stres

Naposledy upravil: RNG (2015-06-16 11:02:28)



7

Re: vysunutá platnička

Zneprijemneny zivot mam uz dostatocne.
B12 mam momentalne po injekciach v norme. Stres je to najhorsie, viem. Bojovat sa s nim snazim, zacala som chodit domov peso z prace (z autobusky k dostizke), kym ma nestopli krize, zacala som chodit na cikung, s cim som musela prestat tiez z rovnakeho dovodu. Najvacsie priciny su vo vztahoch a podvedomie sa ovplyvnuje najtazsie. Spanok, vidis, na ten som zabudla...s nim mam velky problem tiez, zaspat takmer nemozne (momentalne mam tbl na spanie, 1/4 alebo 1/2), ale budim sa aj predcasne. Uzkost byva najhorsia vecer.
Mozem ta poprosit o uvedenie konkretnych pripravkov, ktore by si mi odporucil, ako aj ich davkovanie?



8

Re: vysunutá platnička

Zle travenie ti dava aj malo materiallov na rozne funkcie tela, vcitane tvorby krviniek, imunity, regeneracie tela, vyroby energie , nervove procesy atd.
Betain hCl s pepsinom zacni od jednej kapsuli a podla potreby stupnuj az na 3, Pancreatin odporucam ekvivalent 4 gramy s kazdym vacsim jedlom.
Mikrovlaknin(zmes roznych) odporucam 10 az 15 gramov, najlepsie rozpustnych vo vode na pitie, ktory ja nosim stale so sebou. Mam v nej aj vitamin C, ovocny koncentrat pre antioxidanti a podobne. A probiotika na noc, s jablkom.

Injekcie na B-12 nie su potrebne, napravenie crevnej flory alebo doplnok, sublingualny vitaminu B-12 , najma vo forme methyl cobalamine to napravia rychlo, bez poskodenia koze a navstevy ordinacii, kde mozes od druhych ludi, chorych , nachytat rozne nakazy. Na znackach nezalezi. Ja osobne pouzivam tieto
http://www.iherb.com/Now-Foods-Betaine- … l&ic=1
davka 1 az 3 podla velkosti jedla a potreby zaludka
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … l&ic=3
davka 1 az 3 podla potreby a velkosti jedla
alebo
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … l&ic=1
Davka 2 s jedlom
http://www.iherb.com/Now-Foods-Melatoni … &ic=39
davka 1 tesne pred spanim a treba spat aspon 8 hodin, inac sa zobudis utlmena s bolestou hlavy.



9

Re: vysunutá platnička

Velmi pekne dakujem.
Ako dlho asi trva dodanie? A ako je to s uzivanim pred operaciou? Nie je potrebne vyzivove doplnky vysadit?
Teoria pri B12 bola ta, ze podla lekarov mi zapal sposobil jej nevstrebavatelnost.
Idem to objednat.



10

Re: vysunutá platnička

Ziadny s tych doplnkov nema nic spolocne s operaciou, tj ked sa vobec pre nu rozhodnes. Podla mna je dolezitejsie veci vyliecit a regenerovat, nez rezat.
Iherb ma podla oziev mnohych na tomto fore dodanie 2 az 4 tyzdne, pre prvoobjednavatelo je tu aj kod na zlavu Lekari vedia pramalo o potravinach a celkove traveni a absorbcii, a len teraz zacinaju hovorit o ulohe probiorik na imunitu a travenie.
Totiz toto sa v skolach/medickych fakultach  este stale neuci



11

Re: vysunutá platnička

ano, suhlasim, mne je uplne jasne, ze musim sa dat v prvom rade do poriadku...a suhlasim aj s tym, ze lekari su mimo, zazite vela krat na vlastnej kozi...su tu na to, aby predpisali sirupcek na kaslik, masticku na ekzemik, antibiotika aj tam, kde netreba, sup ho tam preventivne sirokospektralne...ked clovek pride s realnym problemom, kruto zisti, ze hups, je v tom sam...
operacia chrbtice je urcite vazna vec...avsak podla toho, co sa pise o extruzii, t.j. vyteceneho obsahu platnicky, ktory kdesi okolo nervov osciluje a utlaca ich, sama neviem...dlhodobe drazdenie nervu tiez velmi neprosieva, moze sa trvalo poskodit...aspon podla toho, co clovek o problematike najde...keby slo o menej zavaznu diagnozu, protruziu, nezvazujem moznost operacie...
moj plan do tejto chvile vyzeral tak, ze operaciu podstupim (lekar sa podla charakteru bolesti bohuzial vyjadril, ze mne mikro stacit nebude, co ma velmi sklamalo) a zaroven musim riesit moj problem s travenim...bezodkladne...a viem, ze aj s psychikou...toto mi pride dokonca ako najtazsia uloha, tazsia ako samotna operacia...permanentna bolest vsak tiez nepridava, je to take zacyklene...
ak mas vsak naozaj iny nazor na operaciu, ak si myslis, ze prasknuta platnicka ma sancu sama sa vstrebat (resp. neviem co) a tak pominie utlak nervu, prehodnotila by som to...je to vsak tazke, clovek je v tom vsetkom naozaj sam, najhorsi je pocit, ze ani ludia okolo cloveka netusia, o co tu vlastne naozaj ide, nejake vyzivove doplnky samozrejme uz beriem (C-vit, B-komplex, kremik, selen, omega3, vyzivu klbov, dalej espumisan, pankreolan..) a ludia si tukaju do cela a napriek tomu, ze vedia, ze problemy zacali predtym, tvrdia, ze to mam z toho...mimochodom, doplnky pomohli na nechty, ktore sa mi brutalne stiepili uz dlho a teraz su aspon tie pekne a pevne smile

takze...neinvazivna cesta znie naozaj lakavo, len ci nie je neskoro...ty to vidis vazne realne?
este sa vratim k mojej otazke, ci doplnky nemozu mat nejaky ten vplyv na operaciu...nuz, niektore mozu riedit napriklad krv a pod., co pri operacii byt problem moze...takto nejako som to myslela...



12

Re: vysunutá platnička

Neskoro je az po smrti. Za ziva je vzdy nadej ako hovorilo stare latinske prislovie "dum spiro, spero" tj  pokial dycham dufam.
Osteoporoza moze vytvorit mikropraskliny v chrbtici, kadial postupne prenika von tekutina z chrbtice do okoliteho tkaniva, co vyvolava bolestive opuchliny vedla chrbtice
https://en.wikipedia.org/wiki/Spontaneo … fluid_leak
Riedenie krvi chemicky tj warfarinom a coumadinom treba zastavit pred operaciou, aby si nemala prilisne krvacanie, co sa s tymito chemikaliami moze stat kedykolvek.
Pre istotu sa odporuca prestat riedit aj fibrinolytickymi enzymami aspon 2 dni pred operaciou, ale hned po zastaveni krvacania je dobre znova zacat brat tieto enzymy, lebo po operacii v tele cirkuluje plno krvnych zrazenin, ktore treba co najskor rozpustit, bezpecne a ucinne, na co nestacia ziadne derivaty heparinu, co na to lekari bezne davaju.

Naposledy upravil: RNG (2015-06-17 09:11:13)



13

Re: vysunutá platnička

Mimoriadne zaujimave, o tomto som netusila...ako sa javi takyto opuch na MR? je mozne tuto diagnozu popliest s extruziou platnicky? vysledky CT aj MR som videla, javilo sa to ako suvisla cast platnicky...
nadej je velmi dolezita...ak vsak ide o extruziu a minimalnu sancu na jej samovolne "zmiznutie", aj operaciu mozno vnimat ako nadej...rada by som ucinila samozrejme to najspravnejsie rozhodnutie, ale k tomu clovek potrebuje byt asi trosku viac zorientovany, informovany...a to nebyt kamarata gúgla, tak by to bolo ovela ovela zufalejsie, lebo od lekarov clovek ziska tak par nutnych viet...su to tazke rozhodovania...na operaciu sa dost dlho caka (najma kvoli poistovniam)...rada by som operaciu zrusila, ale potrebovala by som asi o trosku viac ako len slovko "nadej"...chcelo by to nieco technickejsie alebo chemickejsie, neviem smile proste logicky princip, aspon teoriu, akym procesom mozno zdolat extruziu, ak budeme verit stanovenej diagnoze...
vies, takto dni, tyzdne, mesiace plynu, rozplyvaju sa a nemozno to nazvat zitim...je to prezivanie plne obmedzeni a bolesti...kedze moj najvacsi problem je chodza (mnohi to maju opacne, chodza ako-tak, ale problem je sedenie a lezanie), mam problem s nakupom v najblizsom obchode, nehovoriac o vsetkych ostatnych veciach, ako je prechadzka so psami, vylet alebo aj len nutna kupa povedzme letnych sandalov...to rozhodnutie je vsak samozrejme len a len na mne...no je to ako vybrat si medzi seknutim sekerou do lavej alebo pravnej nohy :-)
v kazdom pripade velmi pekne dakujem za tvoj cas, ochotu, vedomosti a aj nemalu nadej (minimalne 100% verim tomu traveniu a na zaklade toho naslednemu celkovemu zlepseniu :-))



14

Re: vysunutá platnička

este som chcela...vdaka za radu aj za tie enzymy...myslel si konkretne serrapeptazu?



15

Re: vysunutá platnička

hm pisala si problemy s travenim od malicka....  ja osobne som posledneho pol roka mal aj mam problemy s travenim a naslednym vstrebavanim a poviem Ti ... tato vec Ti moze prihnat milion problemov, deficitov (osobna skusenost).. slabe vstrebavanie zivin pak makke kosti kedze telo si cerpa ziviny z tych kosti potom , z Teba..... vlastne celeho cloveka..... slabe chrupavky slachy hocico z toho plynú...     stres a nervozita suvisia a mozu velmi znizovat vytvaranie zaludocnej kyseliny a tym padom jedlo netrávi ale hnije a nic sa vlastne nevstrebáva do tela a vznika kopec deficitov na mineraly vitaminy ziviny, ktore ked telo nema tak zacnu rozne symptomy Ti ktore doktori (cest vynimkam) nepochopia a neodhalia z coho to je....... je mozne ze skrz toto slabe travenie mas prevaznu vacsinu svojich problemov a mozno aj vsetky.....    nakolko slabe travenie a vstrebavanie je tiez podla mna koren problemu aj pri psychickych problemoch a roznych neurotrasminteroch a depresiach atd atd atd..... skratka ked je slabe travenie a vstrebavanie mozes mat z toho asi vazne 90% vsetkych problemov.... preto ako vravi RNG travenie si treba bezpodmienecne napravit : betain hcl, enzymy, probiotika, mikrovlakniny.......plus bojovat proti stresu (linky vyssie v prispevku 6.) ..   mna napr boleli klby kosti chrupavky pukali a to mam27rokov trapnych z toho ze som mal dlho pokazene travenie a vstrebavanie...a to nehovorim o kope dalsich symptomoch odkedy som toto napravil tak vsetko sa dalo postupne na poriadok a citim velky rozdiel....   

len som chcel napisat tuto moju osobnu skusenost co mam pre info smile .... na odborne rady je tu pan RNG (velky respekt-on mi pomohol s tymto vsetkym, za co som velmi vďačný smile    ) ...... takze treba len verit,najst pricinu a koren problemov a vydat sa na boj resp spravnu cestu a vydrzat smile
prajem vela síl a energie vospolok smile



16

Re: vysunutá platnička

ahoj, dakujem za nazor, suhlasim so vsetkym...rady RNG si nesmierne cenim a idem kracat podla nich smile



17

Re: vysunutá platnička

Je sice pravda, ze sa sam riadim podla tych istych rad, co sem davam, ale tie prichadzaju od mojich lekarskych zdrojov, takze im patri ta vdaka.



18

Re: vysunutá platnička

Ahoj RNG,
som tu opat, po operacii platnicky, bol aj sequester...konecne chodim, snad to bude aj do buducna ok...
ale stale ma trapi travenie a dalsie veci...uz cez 2 mesiace beriem enzymy, vlakniny, probiotika, serrapeptazu, nattokinazu...bohuzial, nafukovanie sa velmi nelepsi...kedze som kvoli operacii mala vysadenu antikoncepciu, vratili sa mi bolesti aj velmi silne krvacanie, tentoraz sa vsak vracia aj extremna plynatost s bolestami tohto charakteru (ladujem sa degasinom) - tymto mi pred rokom vlastne vsetky problemy zacali...bolesti suvisiace s meteorizmom sa vtedy vystupnovali tak extremne, ze som dostala horucky, zakazdym vzdy s prichodom menzesu...je tam nejaky mechanizmus, teda myslim, ze travenie nejako suvisi s hormonmi...
mojim tiez velmi velkym problemom je silne vypadavanie vlasov, kazde rano mam pri cesani celkom plne umyvadlo, no staci aj si len zajst rukou do vlasov...som z toho dost na nervy, mavala som krasne silne a huste vlasy, uz je to akosik ta-tam...je fakt, ze clovek nemoze cakat, ze vsetko bude naveky, ale tymto stylom mozem onedlho kupovat asi parochnu sad

prosim, napada Ti nieco, co by to vsetko nejako vysvetlovalo? co by som mala este ako doplnky pribrat?



19

Re: vysunutá platnička

Ja by som skusil obmedzit jediny doplnok: lepok. Cize pecivo. Vazne. Mne jeho obmedzenie robi dobre na viac veci v tele. Co sa regeneracie platniciek tyka som napisal nieco tu http://rng.jecool.net/viewtopic.php?pid=55690#p55690 Samozrejme o doplnkoch neviem nic a fusovat tu do toho nechcem. wink



20

Re: vysunutá platnička

ahoj, dakujem za reakciu...pokial ide o pecivo, momentalne ho takmer vobec nejem, ked tak obcas celozrnne...skusam ist na vec komplexne a snazim sa jest maximalne zdravo a vyvazene, 5x denne s optimalnym prijmom tukov (spravnych), sacharidov a bielkovin...minimum peciva, mlieka, len zakysane, ovocie a zeleninu...mna vsak nafukne aj len tak, mam pocit, ze je jedno, co zjem...najpozoruhodnejsi je ten stav pocas menzesu...
este som nespominala bolesti okolo klbov (myslim, ze to nie su klby samotne), najma prstov...v noci dokonalo stuhli, bol problem aj perinu si pritiahnut a samozrejme boleli...to iste na nohach, dalej bolest ramena, bedrovy klb...docitala som sa o bobkovom liste, vyskusala som a musim povedat, ze som momentalne tak o 50% lepsie na tom, uz sa na prsty v noci nebudim...samozrejme, mbude to asi ajt vplyvom enzymov...este to skusim zopakovat...

pokial ide o chrbticu, mne chodza robi vyborne, mozem teraz prejst pokojne aj 10 km, akurat som utahana ako kon smile, kedze predtym rok som sa ledva doplazila po zastavku smile este sa nevesam na hrazdu, toho sa este bojim, ale kliky o stenu mi robia vyborne, rovnako ako SM system, zatial opatrne, bez zataze krizov...inak si myslim, ze najdolezitejsia je psychika, a ked tu nerozchodim, tak su vsetky tieto snahy marne a vzdy budem len lepit rozpadajucu sa mozaiku...zatial sa mi to bohuzial nedari...



21

Re: vysunutá platnička

jedna pani mala exem, skusala aj pecivo vynechat, ale neucinkovalo to. Zistili jej vsak celiakiu, tak az ked to vynechala na mesiac, preslo jej to. Sama to skusala kratko, takze sa jej to neprejavilo. A ked uz nejedla pecivo 4 mesiace, prestal ju boliet klb, co si myslela, ze ju bude boliet do konca zivota a ze to s tym vobec nesuvisi. smile



22

Re: vysunutá platnička

za posledny rok som bola 4x hospitalizovana, najskor kvoli mojim bolestiam brucha a horuckam...robili mi tieto testy, celiakiu, crohnovu chorobu a neviem co este vsetko...nezistili nic...
ja stale hladam vysledok tejto mojej rovnice, verim, ze to ma jedneho menovatela...aj tie krize ma zacali z nicoho nic pobolievat pri jednej hospitalizacii s bruchom...lekarka mavla rukou, ze to mam s tych mojich dni...a o tyzden to ruplo...
urcite chcem absolvovat podrobnejsie alergotesty, lebo tak, ako moze byt za tym u jedneho cloveka lepok, u ineho to moze byt mlieko a u dalsieho bohvieco...mne tieto zakladne veci robene boli, negativne...

a ano, suhlasim, vsetko so vsetkym suvisi...neverim, ze v rovnakom case sa u mna vyskytli bolesti klbov, nafukovanie, prasknuta platnicka, vypadavanie vlasov...je za tym vsetkym urcite jeden prapovodny problem...



23

Re: vysunutá platnička

za pokus to stoji. jej to v testoch nebolo vidno. az z odberu sliznice z tenkeho creva. druha vec, ak to mate z utlaku nervov v chrbtici, ktore idu k crevam, tak to bude jedine na CT/MRI vidno. ziadny RTG, alebo krvne rozbory na to nepridu.



24

Re: vysunutá platnička

mne brali vzorky pri kolonoskopii...ano, pokial by bol cely problem v chrbtici, ziadne ine testy nepomozu...



25

Re: vysunutá platnička

.