251

Re: Candida

Povlak na jazyku, velmi diskutabilne. Moj syn ho ma tiez uz viac ako 4 roky. A sa mu aj odlupuje niekedy to biele a sliny-test- ciste ako batola.X krat test a ani mierny zakal. Aj testy su  negativne.  Lekari nevedia urcit z coho.  Candidu mu nazistili.
  A ja som nikdy nemal biely povlak na jazyku, ani nema a uz rok bojujem s Candidou. Ja ked si urobim slinovy, tak mne vychadza pozitívne, ale v stolici hladali 2x a negativne, vyter z hrdla negativny.  Nakoniec mi dal lekar urobit vysetrenie Can. v krvi pre tazkosti-migrujucich bolesti klbov a tam mi vyslo velke premnozene . Ja by som doporucoval kazdemu kto ma potiaze-symptomy-  a mysli si ze ma premnozenu Candidu, nech mu lekar da urobit mimo beznych vysetreni aj Candidu v krvi. Pisem za muzov u zien je to asi jednoduchsie poznat.
Zase protikandidova dieta nemusi ublizit, pokial sa robi rozumne,lebo znicenie Cand. nie je dobre.. Len to nieco stoji, lebo zelenina cerstva nie je az tak lacna+ doplnky.
A testy lekari z krvi neradi robia, lebo cena sa pohybuje cca 185 €. Robia ich len odborny lekari: pneumolog  so specializaciu na imunologiu na imunitu, bakteriolog a pod. Inemu to tusim ani poistovna nepreplatí.  Treba zistit u lekara.

Naposledy upravil: IvanBA-Sk (2014-06-08 14:47:18)



252

Re: Candida

No, veď presne preto, že určenie mám/nemám Candidu je veľmi problematické a nejasné, tak preto sa mne osobne pozdáva tá forma "testu", kedy za predpokladu, že ju máš premnoženú, tak by mala reagovať najskôr na postupné vyhladovanie (7-10 dní silná diéta), a potom na náhly prísun tých "zakázaných" potravín, kedy ju zas nakŕmiš...a teda, ak to bude mať nejaké symptómy, tak vieš s dosť vysokou pravdepodobnosť, že je to tento problém, a až potom začneš s cielenou dlhodobou diétou na jej oslabenie/vyhladovanie + k tomu aj doplnky a všetko okolo toho.



253

Re: Candida

Kvasiniek rozneho typu je hromada, pobacsine neskodne.
O ktorych u hovorime je candida albicans, tj kvasinka, co produkuje skodlive toxicke a neurotoxicke a karcinogenne vylucky.Plesne su zase druha katregoria, tak isto ako ich vacsie drhu, huby, niektore su neskodne a niektroe jedovate karcinogeny.
Vseobecne proti nim pracuju probiotika, ktore nam nielenze tieto skodlive druhy potlacaju, ale vyrabaju rozne ziviny a obranne latky pre telo. Kedze dnes ich uz nedostavame kvoli hygiene a sterilizacii z podoy dost, treba si ich doplnat z laboratorne pestovanych druhov, ktore treba cely zivot podporovat/zivit rioznymi mikrovlakninami.
CV nasej potrave je hromada cukrov a skrobov, co zivia kvasne kultury ale nedostatok mikrovlaknin, ktore takto zanedbavame na ukor inych mikrobov
j plesne a candidy si sami vypestujeme svojim vyberom stravy. A samozrejme bomba na probiotika  su rozne lieky, najma atb, ktore ich znicia a ked si ich okamzite neobnovime, tak sa rozmnozia na ich ukor tie, co krmime cukrami a skrobami.

Najleposia obrana tela JE  sustavne podporovat probiotika nasadzanim roznycyh a branim mikrovlaknin, cely zivot. A obmedzenim cukrov a vysokoglycemickych sacharidov celkove, lebo to je pre telo aj tak skodlive a vedie az k cukrovkam.



254

Re: Candida

Mal by som dotaz ohladom skladovania probiotik, je leto  a su horucavy aj v bytoch do 28 st.C.-nemam klimatizaciu. Mam kupene probiotika:  http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518    . V texte týchto probiotik je tato veta:   Probiotic 30 Billion CFU's is stable while refrigerated or stored at room temperature (~70°). V akých je to jednotkach ? Ak je to 70 st.Fahrenheita. tak by to bolo do 21 st. C ?  Je lepsie ich mat potom v chladnicke ?



255

Re: Candida

Aj ked mnohe doplnky vydrzia v izbovej teplote, tj zhruba 20 stupnov celzia az 25 stupnov celzia. najma probiotikam robi dobre byt chladene co najviac. Odporucam flasku rozdelit na plastikove vrecka po 10 kusoch, vlozit tieto do vacsieho vrecka v ladnicke, niekde vzadu, kde je teplota co najstabilnejsia. A vzdy vyberies len jedno vrecko von a nechas ho ohriat sa a vypouzivas.
V USA sa pouzivaju povodne nemetricke jednotky, tj unce, libry,galony, palce,  stopy ,mile a teplota je v stupnoch Fahrenheit. Tlak na ludi zo strany vlady na premenu na metricky system uz trva vyse 45 rokov a ludia to odmietaju.



256

Re: Candida

Chcel by som sa spytat, ci je tento doplnok vhodny ako prevencia proti Candide po prelieceni.   
  http://eu.iherb.com/Ortho-Molecular-Pro … 3&ic=2

Pri liecbe uzivam rozne, necbudem to rozpisova,  ale zaujimalo by ma to ako prevencia+ nejake probiotika + Psylium.
Alebo viete poradit nieco lepsie na prevenciu ? Financne nenarocne. 
Ano toto stoji  cca 46.-€, ale je tam 180 kapsuli 1x denne t.j. na pol roka a myslim,ze to nie je moc na taku dobu.
Dakujem.



257

Re: Candida

Undecylenic acid je sice pouzivana na plesne na kozi, ale neviem, nakolko taka malicka davka moze pomoct na plesne a kvasne infekcie vnutri. A ci je to vobec efektivne.
Prevencioa voci candide je vyhybat sa volnym cukrom, a bielym mukam, brat kazdodenne mikrovlakniny(zmes) na podporu probiotik a nasadzovat si kvalitne probiotika.
Premnozenu candidu si sami vypestujeme nespravnym zlozenim stravy alebo branim atb a nenapravenim si po tom okamzite crevnu floru.
Pod zmesou mikrovlaknin myslim najma psylium, inulin, pektiny, arabinogalactany, glucomannan a pripadne ine, oznacovane "gums" a morske alginaty.
Kvalitne probiotikla, aby sa zive dostali vo velkom mnozstve do criev musia byt kyselinovzdorne a teploodolne.
Pozri napr na
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … l&ic=2
Este aj tie by som rozdelil do dober uzavretych plastickych vreciek a drzal v chladnicke, a vyberal povedzme jedno vrecko kazde 2 tyzdne s 10 probiotikami, nechal rozohriat hodinu dve a az potom otvoril, aby nenavlhli. Tak sa ti zachova z nich maximum zivych, lebo aj ked su oznacene teploodolne teplota nad 20 stupnov celzia ich po case znici. Tak isto vlhkost, Preto nikdy neotvaraj flasky doplnkov, co boli chladene a nemali sa cas este zavrete ohriat.

Naposledy upravil: RNG (2014-08-15 17:11:27)



258

Re: Candida

Ahoj RNG,
nedokázal som sa vyhnúť bratiu antibiotík, ale po 8 dňoch som sa na to s prepáčením vysral...samozrejme ani nezabrali a k tomu sa mi na chrbte, hornom čele a celé spánkové oblasti osýpali bielymi vyrážkami, dosť na husto, taká krupička...keď som to uvidel, hneď som vysadil antibiotíka, nasadil nizkosacharidovú dietu a začal aj s MMS...probiotiká atď...
už to dosť ustúpilo, neviem, možno to bol len vedľajsí efekt antibotík alebo naozaj candida...
je možné mať v "dobrom mnžostve" candidu v črevách, keďže dysbakteriózy som sa úplne zbavil a s trávením nemám problém, ale naopak môže byť candida rozmožená v prieduškách nose atď? keďže hlieny sú moji najväčší "kamaráti" už veľmi dlho...tu mi asi diéta nepomôže?

Ďakujem

Naposledy upravil: stendas (2014-08-16 16:01:07)



259

Re: Candida

Candida sa neda atb vynicit, prave naopak ju nimi podporis. Preto ja sa osobne atb vyhybam a radsej beriem ine antimikrobialne latky, ktore mi nezniocia probioticku  crevnu floru a potlacia aj rozne infekcie, co atb nedokazu.
Candidu v malych mnozstvach ma v crevach kazdy a stale, lebo sa nachadza na potravinach, surovycyh a celkove v prirode, takze sa nemozeme vyhnut  jej nakaze. Ale ked ju nepodporujes vela cukrami, alebo atb neznicis jej protivnika, nase probiotika, tak sa nemoze premnozit a skodit.
Posledne som cital, ze dosial napocitali v crevnej flore vyse 33 000 roznych druhov mikrobov a dolezite je nasadit a podporovat tie, co nam robia dobre, tj probiotika.
Ciel je mat vyse 90% osadenia criev probiotikami , ostatok , pokial  sa nejedna o velmi nebezpecne mikroby je OK. A probiotika, pokilal ich nasadzas a hlavne podporujes branim mikrovlaknin to zatlacia ine mikroby v crevach, a naviac vyrobia az 70% vsetkych obrannych latok pre telo,co telo pouzije nielen v crevach ale aj vsade inde.
Candida nie je typicky mikrob zijuci z hlienov.
V hlienoch a z nich ziju rozne ine rozkadne mikroby, napr aspergillus pneumoniae.
Hlieny sa daju odstranit napr NAC, serrapaptazou a oreganovym olejom Carvacrol v oreganovom oleji je silne proticandidovy, ale aj proti roznym plesniam, mykozam a rozkladnym mikrobom.
Hliweny moze telo vylucovat na to aby odtlavilo rozne neziaduce latky od sliznic(pasivna obrana)
Mozu to byt rozne alergeny, ale aj rozne vzdusne infekcie(kvapockove).
Sekundarne/druhotne sa mozu do hlienov nastahovat rozne infekcie, co vedia z hlienov zit a tak donekonecna provokovat vytvaranie dalsich hlienov.



260

Re: Candida

Chcem sa opytat RNG co mi poradi Mam rozsiahly papilom-verukozna hyperplazia v dutine ustnej horne prave podnebie ktory je napadnuty candidou albicans- uz 8 mesiac uzivam Flector rapid od hlavy bolenia hlavne to zacne o ˇ00.30 hod.riadne boliet bol som na operacii 30.10.2013 vypalili mi to po 3mesiacoch to znova narastlo.neviem sa toho zbavit.Som po transplantacii kostnej drene v. r. 1995 pre CML- uzivam Chlorela-forte japan 3x3denne Probiofix 2x2denne Prewenzym 3x3denne oreganovy olej 2x3kvapky,cesnak od justu 2x2tbl.Vopred dakujem

Naposledy upravil: Jan55 (2014-08-18 10:37:54)



261

Re: Candida

Prevenzym je velmi slaby, obsahuje na 3 tablety len 600 mg pancreatinu. Na cistenie tela odporucam najma entericky pokryte enzymy, aby sa neznicili v zaludku kyselinami a to v davkach az 2 x 6000 mg pancreatinu, pozri na
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=1
davka 2 x 2 tablety.
Samozrejme odporucam aj bezne doplnky  tj selen jod, zinok, vitaminy C E D-3, K-2 mikrovlakniny a probiotika.
Viac ako sa zbavit candidy rychlo najdes na
http://rng.nazory.eu/rubriky/c/candida

Naposledy upravil: RNG (2014-08-18 14:28:48)



262

Re: Candida

Mam problemi s klbami a tiez som jedno obdobie aktivne uzival na bolesti klbov Flector R. a aj ine lieky s Diclof. a stav Candidozy sa mi zhorsil- bol som na krv, tam sa to ukazalo-zhorsenie. Neviem co mi ju tak dobre prikrmilo, ci Didclofenac,alebo sladidla  sorbitol a aspartam. Cital som, ze Can.Al. to ma rada. Mala by si si najst na isty cas nieco ine.



263

Re: Candida

S kandidou sa clovek nesmie hrat, treba ju radikalne potlacit, tj vyhladovat bezsacharidovou dietou a potlacit roznymi proticandidovymi a nahradit probiotikami, co treba intenzivne tlacit silnymi probiotikami a neustalym branim zmesi mikrovlaknin, cely zivot, nie len kratkodobo.
Diclofenac je protizapalovu NSAID, v konecnom dosledku ta moze skor poskodit tym, ze utoci na mukosacharidove vaziva.
Sorbitol a najma aspartame su pre nas znacne skodlive, lebo ked sa napr aspartame alebo sladidlo E-500 rozlozi , tak sa uvolnia zlozky, co su rakovinotvorne a nervove jedy.



264

Re: Candida

RNG napísal(a):

Prevenzym je velmi slaby, obsahuje na 3 tablety len 600 mg pancreatinu. Na cistenie tela odporucam najma entericky pokryte enzymy, aby sa neznicili v zaludku kyselinami a to v davkach az 2 x 6000 mg pancreatinu, pozri na
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=1
davka 2 x 2 tablety.
Samozrejme odporucam aj bezne doplnky  tj selen jod, zinok, vitaminy C E D-3, K-2 mikrovlakniny a probiotika.
Viac ako sa zbavit candidy rychlo najdes na
http://rng.nazory.eu/rubriky/c/candida

Dakujem za odpoved- len chcem vediet ze ci by nebolo mozne skor liecit ten papilom -verukozna hyperplasia je to nezhubny nador podla lekarov lebo ta candida je len ako druhotna pricina ktora zmizne ked tam ten papilom nebude. co by na to zabralo.A co by som mohol uzivat od bolenia hlavy miesto Flectoru rapid s mensimi vedlajsimi ucinkami, lebo bezne novalgin,algifen,brufen su slabe.



265

Re: Candida

A RNG, dokážem potlačiť candidu aj v prípade ak si sem tam dám zemiaky a nejaké to ovocie? asi všetkých sacharidov sa mi podarilo zbaviť pečivo, ryža a sladkosti už dlhodobo nejem žiadne...ale týchto veci sa neviem zbaviť hlavne zemiakov, bohužiaľ som dosť zemiakový typ a jedol by som ich aj každý deň...preto teda neviem, či vlastne nestojím aj tak len na mŕtvom bode a živím ju aj tak....?
Ešte sa chcem spýtať, dnes mi prišli výsledky a 4 roky mám dlhodobo zvýšené eozonofily, ige....ale 4 roky mi vychádzajú akékoľvek testy negatívne, dokonca sa ani neosypujem...antiparazitné kury mám takisto už niekoľko za sebou....nevieš mi k tomu niečo povedať, čo by to mohlo spôsobovať....či kombinácia candidy a chronických baktérii (žlté hlieny pravidelne) ktorých sa snažím pomaly ale isto zbavovať antibakteriálnymi doplnkami...

Ďakujem Ti



266

Re: Candida

Jan, candida je pritomna vzdy vsade, ale je premnozena, len ked ju podporujes cukrami a sacharidmi a nie potlacas dodavanim probiotik a mikropvlaknin.
To samozrejme nema so ziadnymi utvarmi v tele nic spolocne.
Papiloma, tj bradavica, je vysledok cinnosti niektoreho z HPV virusov, co sa da poltacit zvysenim virwanej imunity, pozri na temu
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
Inac ta hyperplazia nemusi mat nic s menovanym spolocne.
A odbudovanie akehokolvek utvaru z nefunkcnych buniek vyzaduje extra silne enzymy.

Viac z lekarskeho hladiska beznej mediciny pozri na
http://www.hindawi.com/journals/ijd/2013/298249/
Tam tiez spominaju, ze to ma asi korene vo virusoch.



267

Re: Candida

Stendas, zemiaky su silny zdroj skorobov, ktory sa v zaludku za par minut zmeni na cukry.
Ja ta chapem, ze sa nevies zemiakov zbavit, ale na cas, pokial aktivne nepotlacis candidu sa ich musis stranit.
Preto som navrhol proticandidovu, kratku a velmi intenzivnu kuru na 2-3 tyzdne
http://rng.nazory.eu/rubriky/c/candida
Ked candidu  takto potlacis a budes brat do konca zivota extra mikrovlakniny a obcas si nasadzat probiotika, tak mozes  S MIEROU jest aj rozne sacharidy
Problem je, ze my sami si candidu v tele vyslachtime stravou bohatou na cukry a sacharidy, a chudobnou na mikrovlakniny a probiotika.



268

Re: Candida

RNG napísal(a):

Jan, candida je pritomna vzdy vsade, ale je premnozena, len ked ju podporujes cukrami a sacharidmi a nie potlacas dodavanim probiotik a mikropvlaknin.
To samozrejme nema so ziadnymi utvarmi v tele nic spolocne.
Papiloma, tj bradavica, je vysledok cinnosti niektoreho z HPV virusov, co sa da poltacit zvysenim virwanej imunity, pozri na temu
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
Inac ta hyperplazia nemusi mat nic s menovanym spolocne.
A odbudovanie akehokolvek utvaru z nefunkcnych buniek vyzaduje extra silne enzymy.

Viac z lekarskeho hladiska beznej mediciny pozri na
http://www.hindawi.com/journals/ijd/2013/298249/
Tam tiez spominaju, ze to ma asi korene vo virusoch.

Dakujem za odpoved -ten druhy link sa mi neda prelozit cez google.este sa chcem opytat na wobenzym ten som uzival od 25.6 2014-25.7.2014 a stav sa mi pohorsil a strasne som sa zahlienoval velmi to pachlo , tak som ho odstavil a zacal som brat ten prewenzym ktory teda douzijem vo vaqcsich davkach a ostalo mi asi 400tbl. wobenzymu ci ho mam douzit a v akych davkach kym si objednam ten Solgar- len ked je ta candida strasne ma boli hlava musim si dat ten Flector za 10min je o.k. ale chcel by som nieco? co mi tak neskodi na pecen.Vopred dakujem.



269

Re: Candida

Wobenzyme sa pouziva v davkach 2 x 15 kapsul minimalne, na prazdny zaludok. Tak dostanes asi 2 x 3000 mg pancreatinu.
Enzymy cistia telo, tj nemozu zahlienovat.
Bolesti hlavy su od toxinov candidy, tato totiz vyraba latky, co su neurotoxicke a karcinogenne.
Odstranovanie hlienov je enzymom serrapeptazou(3 x 120 000 IU) alebo NAC(2 x 600 az 1200 mg) pachnuce hlieny znamenaju nejaku nakazu zijuci z hlienov,hnilobnu,  na co odporucam najma oreganovy olej, entericke kapsule, co je vlastne aj sucast proticandidovej  a protiplesnovej diety.



270

Re: Candida

Stretol som sa uz s podobnymi problémami.A nakoniec to bol Zl.Stafylokok a Yersenie.  Podla toho co tu citam, tak niekedy je samodiagnostika nespravna. Vychadza Ti  to na Ca. A. ale taketo symptomy moze byt aj ine bakterialne, ako popisuje RNG. Can.A. Ti zietili v  krvi, alebo niekde v traviacom trakte ?  Alebo v hlienoch ?  Daj si urobit vytery a potom podla vysledkov namiesto ATB si nechaj poradit. Ako naznacil RNG, moze to byt aj ine, co Ti sposobuje take mnozstvo hlienov a bolesti hlavy, cez mozne opakujuce sa zainfikovane zapali nosnych dutin. Stafylokoky, Streptokoky a pod. ine svinstvo.

Naposledy upravil: IvanBA-Sk (2014-08-21 08:35:08)



271

Re: Candida

Zialbohu aj lekarske diagnozy a nalezy su casto nespravne a na vselico moze byt naraz spojenych viacero pricin a lekari hladaju len jednu jedinu.
Na stastie mozno brat naraz viacero doplnkov, takze mozes ako sa hovori bojovat na viacerych frontoch odrazu a "strielat aj do tmy, ako to robia casto vojaci bez toho, aby vedeli kde je presne nepriatel a obcas maju uspech. S doplnkami sa to da, lebo su bezpecne a ked zvolis nespravny, stratis akurat peniaze, ale nie zdravie, ako s chemickymi patentovanymi liekmi.
Su infekcie, ktore vedia v hlienoch a z hlienov zit a tak sposobuju dalsie zahlienenie a teda je to uzavrety bludny kruh.
Na stastie serrapeptaza, NAC  a oreganovy olej a kvapkanie roztoku citricidalu do nosa to obvykle za kratko potlacia. Aj ked to je kombinacia kvasnych , plesnovych a bakterialnych infekcii, co to obvykle vzdy je, aj ked lekari kultivuju len niektore vyslovene zname patogenne  bakterie a ostatne si nevsimaju.
V nose dodnes napocitali vyse 8000 roznych mikrobov a stavim sa, ze to je este len zlomok toho, co tam moze byt, lebo zijeme v prostredi, kde su statisice mikrobov okolo nas neustale.

Naposledy upravil: RNG (2014-08-21 17:19:58)



272

Re: Candida

Plne s Vami suhlasim,ze pri neistote sa treba zamerat na viacero doplnkov na infekcie,len sa mi zda, ze Jan55, sa zameral na Can.Al. ktora to nemusi byt pri ňom opisanych problemoch a preto som to komentoval

Naposledy upravil: IvanBA-Sk (2014-08-22 09:58:03)



273

Re: Candida

OK



274

Re: Candida

Ahoj Rng.. chcela by som sa opýtať.. nedávno som zistila, že mám candidu a následne aj nedostatok kyseliny hcl.. príznaky mám všetky asi a najviac ma trápi, že som vždy vyhádzaná na tvári a dosť mi vypadávajú vlasy... začala som brať kyselinu hcl troška s ami tvár upravila, ale stále cítim, že vôbec nie som vporiadku. Bude to tým, že mám candidu v tele?  A a na candidu som si dala doniesť z ameriky toto: candex 120 tabliet, Now Foods Candida Support Formula, Veg-capsules, 180-Count, CandidaPro - Candida Cleanse - Natural Candida Treatment Formulated with Black Walnut, Wormwood, Protease, Cellulase, Caprylic Acid, Aloe Vera, Anise Seed, Reishi Mushroom, Oregano Extract, Arabinogalactan, and L Acidophilus to Naturally Combat Candida Growth - Yeast Infection Treatment, ... a ešte k tomu som si doniesla z ukrajiny antimykotika flucobazole 150 mg na tri dni... kedze tieto doplnky obsahuju aj oreganovy aj cesnakovy extrakt a vela inych tak by ma zaujimalo co k tomu este potrebujem, aby som sa z toho dostala... Dakujem velmi pekne za odpoved smile



275

Re: Candida

Travenie je vec dostatku kyselin enzymov mikrovlaknin a probiotik/
Candidu si sami vypestujeme tym, ze jeme privela cukrov a vyrobkov z bielych muk a nepodporujeme si nase probiotika zmesou mikrovlaknin, a tak ist ich nenasadzame, ked je to treba.
Je sice pravda, ze plno z menovanych doplnkov ti pomoze candidu rychle znicit, ale ked nebudes brat kvalitne probiptika, hodne mikrovlaknin, tak ti vyrastie znova. Najma ked nezmeniz stravu z prebytku cukrov a jemnych bielych muk.
Kto ma nedostatok kyselin a enzymov, nemoze mat poriadne travenie a absprbciu zivin, tj je podvyziveny aj napriek spravnej potrave.
A pri nedostatku kyselin sa naviac cez zaludok stale prebojovavaju mikroby zo surovych jediel a tak po case znicia probioticku crevnu floru.



276

Re: Candida

RNG napísal(a):

Wobenzyme sa pouziva v davkach 2 x 15 kapsul minimalne, na prazdny zaludok. Tak dostanes asi 2 x 3000 mg pancreatinu.
Enzymy cistia telo, tj nemozu zahlienovat.
Bolesti hlavy su od toxinov candidy, tato totiz vyraba latky, co su neurotoxicke a karcinogenne.
Odstranovanie hlienov je enzymom serrapeptazou(3 x 120 000 IU) alebo NAC(2 x 600 az 1200 mg) pachnuce hlieny znamenaju nejaku nakazu zijuci z hlienov,hnilobnu,  na co odporucam najma oreganovy olej, entericke kapsule, co je vlastne aj sucast proticandidovej  a protiplesnovej diety.

Dakujem za odpoved uživam oreganovy olej v kapsuliach od Swansonu a doberam ten wobenzym. Bol som si na klinike chronickej bolesti pytať nejaky liek iný ako Flector,predpisal mi Paleziu mal by to byt silnejši ale je slabsi ako Flector a odporucil mi vnútrozilove podanie vitaminu C a NaCl s ozonom 30percentným tak som to vyskusal .Bol som 3x ale candidu mam stale- vytieram ju Boraxom tekutina. Pijem aj aloevera a brusnicovu stavu na rano. V piatok som bol na Hematologii v Blave kde mi zobrali krv aj stery tak uvidim co mi najdu.



277

Re: Candida

Mikrovlakniny, kvalitne probiotika, kokosovy olej, kvapky roztoku citricidalu, profesional do nosa, ked mas iste nejaku nakazu, serrapeptaza a NAC na odhlienenie  kapsue oreganoveho oleja, pripadne par dni aj masove davky colostra(2 x polievkova lyzica kopcom), tiez berberine, aloe vera, to ti skor alebo neskor musi potlacit nakazy a obnovit prirodzenu crevnu floru
Na aspon na cas velmi nizkosacharidova dieta, tj ziadny cukor a vyrobky z bielych muk.



278

Re: Candida

RNG napísal(a):

Mikrovlakniny, kvalitne probiotika, kokosovy olej, kvapky roztoku citricidalu, profesional do nosa, ked mas iste nejaku nakazu, serrapeptaza a NAC na odhlienenie  kapsue oreganoveho oleja, pripadne par dni aj masove davky colostra(2 x polievkova lyzica kopcom), tiez berberine, aloe vera, to ti skor alebo neskor musi potlacit nakazy a obnovit prirodzenu crevnu floru
Na aspon na cas velmi nizkosacharidova dieta, tj ziadny cukor a vyrobky z bielych muk.

Dakujem za reakciu teraz som si musel dat Flector co mi ta bolest ide od horneho podnebia az picha v dolnej sanke zistili mi Papilomavirus -papilom horneho podnebia.Na ORL klinike  chcu spravit elektrokoagulaciu papilomatoznych zmien na sliznici  Mam si to dat urobit ? V akych intervaloch mam uzivat ,probiotika enzymy,kokosovy-oreganovy olej GSE,cesnak ?



279

Re: Candida

HPV virusov je vyse 200 druhov, ale vsetky sa daju potlacit tym, ze si zvysis viralnu imunitu.
Pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
ako na to roznymi potrasvinovymi doplnkami, vlastnre ich kombinaciou, lebo jeden nestaci.
Probiotika staci nasadzat niekolko dni po sebe, napr na noc s jablkom alebo nesladenym jablkovym  pretlakom.
Co ale odporuvcam brat kazdodenne a cely zivot je zmes roznych mikrovlaknin, ja si ich pridavam do vody na pitie, co nosim cely cas so sebou.
Kokosoveho oleja odporucam 3 lyzice(polievkove) denne, to nahradi cukry, co nesmies  pri proticandidovej diete jest, tj ani vyrobky z jemnych muk,
Citricidal profesional(tj nie GSE, ten je dnes uz velmi slaby) beries 35 kvapiek do litra vody, pijesd po malickych glgoch, kazdu chvilu, nie naraz!!!, pocas celeho dna. Najdes ho napr v Hoogle
Oreganovy olej odporucam najma vyrobok firmy NOW, kapsule, entericky pokryte, aby nedrazdili zaludok, a davka je 3 x 2  s jedlom.
Najdes ich napr na iherb.com
Mikrovlakniny ma najlepsie swansonvitamins.com, kde najdes aj arabinogalactans, aj miodified citrus pectines aj glucomannan. Inulin dostanes aj na Slovensku, tiez psylium, napr od firmy Vemica.



280

Re: Candida

mozem jest ovsene vlocky pri candide?



281

Re: Candida

Nie pri prisnej protikanddovej diete.
Ale inac co sa toho tyka, ked potlacis candidu, tak je to ovela lepsie jest, ako chleboviny vyrobene z psenicnej muky, a samozrejme zakusky a podobne vyrobky z bielej muky.



282

Re: Candida

Dobry den mal by som dotaz, je vhodna tato mast na osetrenie  pokozky okolo nechtov a praskliny medzi prstami pravdepodobne vzniklími candidou  pocas liecby candidy?    http://www.iherb.com/NutriBiotic-Skin-O … 15-ml/4727.   

A este by som sa chcel spytat co by ste doporucoval pre dievca na potieranie uhrovitej pokozky asi zacinajuca puberta- ma 9 r.
Moze sa to tou mastickoou s Nutribiotic natierat ? http://www.iherb.com/NutriBiotic-Skin-O … 15-ml/4727
Pripadne nieco na konzumaciu,ake doplnky z iHerbu ?
Ďakujem.



283

Re: Candida

Vyzera to dobre, hoci osobne si myslim, ze oreganovy olej je na plesne lepsi.



284

Re: Candida

Ta Vasa odpoved plati aj pre tuto cast otazky? Ten oreganovy olej by mohol stacit ?
A este by som sa chcel spytat co by ste doporucoval pre dievca na potieranie uhrovitej pokozky asi zacinajuca puberta- ma 9 r.
Moze sa to tou mastickoou s Nutribiotic natierat ? http://www.iherb.com/NutriBiotic-Skin-O … 15-ml/4727
Pripadne nieco na konzumaciu,ake doplnky z iHerbu ?
Ďakujem.



285

Re: Candida

Uhry su stvrdnute znicene rastlinne oleje. Tym sa musis vyhybat zasadne. Roky jedenia tychto znicenych tvrdnucich olejov su zodpovedne nie len za uhry, acne ale celkove za rozne pochody v tele, kde nahradie prirodne oleje a tuky a zmenia cele funkcie a latkovu vymenu v tele.
Takze uhry su len jeden zpo skodlivych prejavov jedenia znicenych olejov.
Adresovanie zvonka mastickovanim to moze nanajvys trochu zmierit, ale povod je vnutorne zamorenie tela tymi znicenymi olejami, ktore sa telo snazi aj takto vylucit, hoci s malym uspechom, lebo stvrdnu a zapchaju mazove kanaliky.



286

Re: Candida

A co by ste odporucal  dorastu na precistenie organizmu z doplnkov ? Z iHerbu , poslal by ste mi nejake internetove linky ?

Naposledy upravil: IvanBA-Sk (2014-09-25 16:12:56)



287

Re: Candida

Nuz v prvom rade obmedzenie priemyselnych vyrobkov a znicenych olejov, co to cele sposobuju. Na precistenie co je dlhodoba zalezitost po dlhych rokoch zamorovania najma lecitin a lipazu, co odbudovava tie rozne znicene tuky. Pripadne aj CLA(conjugated linoleic acid), 1-2 gramy denne, co podporuje spalovanie tukov na ukor budovania svalov. co sa zide kazdemu, najma mne, co patrim medzi nadcentov, kedze som si jedenim a stresom vybudoval za dlhe roky poriadnu nadvahu.
Zialbohu taketo rady mladez, co chce okamzite vysledky zasadne nekupi....Na nestastie ani dermatologovia, lebo nepoznaju dovod na acne ako vnutorne zamorenie a vykolajenu hladinu hormonu DHT, ktory zvysuje vylucovanie tukov, tj aj acne a comedomy/uhry.



288

Re: Candida

Mozu mi ovplyvnit vysledky Candidy z krvi aj tieto doplnky ? Lekar sa ma pytal co som zmenil,ked sa nezlepsuju a ja som si zacal davat aj tieto doplnky :
Problemi s okom:  http://eu.iherb.com/Jarrow-Formulas-Lut … gels/40607 - mimo ine obsahuje sóju;
http://eu.iherb.com/21st-Century-Health … lets/43848 - mimo iné obsahuje škrob;
http://eu.iherb.com/Madre-Labs-Omega-3- … l&ic=4  mimo ine  obsahuje sójové deriváty;
http://eu.iherb.com/Nature-s-Plus-Lecit … tgels/7614    sojovy olej

Davky neprekracujem, je to 1 x  1 denne a OMEDA 3 1x2 denne.

Ďakujem.



289

Re: Candida

Pokilal nemas velmi silne alergie, tie malicke mnozstva soje ti nemozu uskodit.os krmenim candidy myslim povedzme 200 gramov cukrov a sacharidov denne.
Ale osobne na lecitin by som pouzival cisty prasok a nie sojovy, ale slnecnicovy, lebo toho treba dost, ja odporucam na cistenie ciev  polievkovu lyzicu kopcom cisteho praskoveho alebo granulatu raz az 2 x tyzdenne. Pozri na
http://www.vemica.eu/eshop/lecitiny



290

Re: Candida

RNG, prosim vas o radu
k mojeje proti Candidovej  diete si chcem doplnit Aloe Vera, ale v kapsuliach len z iHerbu. Mne-moje hodnotenie- najlepsie vychadzaju tieto  http://eu.iherb.com/Solgar-Aloe-Vera-10 … &ic=18   Alebo mi poradite nejake iné. Momentalne nie su na sklade ale pisu ze za 24-48 hod by mohli byt.
Alebo toto, keby dlhsie to prve nebolo  http://eu.iherb.com/Now-Foods-Aloe-Vera … l&ic=1
Ďakujem.

Naposledy upravil: IvanBA-Sk (2014-10-27 13:58:18)



291

Re: Candida

Pozri na obsah na kapsulu, je tam 1.2 mg koncentratu 200:1, tj skoro nic. Ani v druhom toho nie je vela, na 3 kapsule je to 75 mg, tj v celej flasi je len 2.5 g toho koncentratu.

Pozri na swansonvitamins, kde je v tej krabicke 50 gramov toho 200:1 koncentratu a to zarucene plnohodnotneho, lebo jasne pisu Freeze dried
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … 76-oz-pwdr
! gram z toho 200: 1 sa rovna 200 ml aloe vera gelu, cerstvo vytlaceneho.  To je davka, co pouzivali na liecenie.
Gel tekuty vo flaskach je konzervovany a casto aj pasterizovany, cim sa znicia mnohe sacharidy a samozrejme vsetky enzymy. Takze len freeze dried je velmi blizko cerstvo vytlacenemu gelu, s ktorymi mali tolko uspechov pri roznych chorobach v Mexiku. Samozrejme to podavali dlhodobo , dlhe mesiace. Vysledky su kumulativne, tj casom sa to postupne zlepsuje, ako sa tie rozne vzacne sacharidy zabuduju do bunecnych stien a tym sa podstatne zvysi imunita na bunecnej urovni, lebo mnohe skodlive mikroby sa cez tu posilnenu bunecnu "blanu" nevedia prebojovat.



292

Re: Candida

RNG napísal(a):

HPV virusov je vyse 200 druhov, ale vsetky sa daju potlacit tym, ze si zvysis viralnu imunitu.
Pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
ako na to roznymi potrasvinovymi doplnkami, vlastnre ich kombinaciou, lebo jeden nestaci.
Probiotika staci nasadzat niekolko dni po sebe, napr na noc s jablkom alebo nesladenym jablkovym  pretlakom.
Co ale odporuvcam brat kazdodenne a cely zivot je zmes roznych mikrovlaknin, ja si ich pridavam do vody na pitie, co nosim cely cas so sebou.
Kokosoveho oleja odporucam 3 lyzice(polievkove) denne, to nahradi cukry, co nesmies  pri proticandidovej diete jest, tj ani vyrobky z jemnych muk,
Citricidal profesional(tj nie GSE, ten je dnes uz velmi slaby) beries 35 kvapiek do litra vody, pijesd po malickych glgoch, kazdu chvilu, nie naraz!!!, pocas celeho dna. Najdes ho napr v Hoogle
Oreganovy olej odporucam najma vyrobok firmy NOW, kapsule, entericky pokryte, aby nedrazdili zaludok, a davka je 3 x 2  s jedlom.
Najdes ich napr na iherb.com
Mikrovlakniny ma najlepsie swansonvitamins.com, kde najdes aj arabinogalactans, aj miodified citrus pectines aj glucomannan. Inulin dostanes aj na Slovensku, tiez psylium, napr od firmy Vemica.

Kvasinky uz mam aj v krvi-pozitivne anti-aspergilove protilatky v sere-5p15/5q31pozit. a ph mam 5 z moca zistili Chcem sa opytat na moju candidu -mozem uzivat aj tibetsku hubu -kefir robeny z domaceho mlieka. Teraz od tej bolesti mi staci mlst hrebicky a bolest ustupi-kazde 2hodiny si davam cerstve.



293

Re: Candida

Citricidal oreganovy olej a enzym Candex, tiez ciastocne kokosovy olej su ucinne na rozne aspergily.
Kvasene mliecne produkty , pokial nemas presne znamu mliecnu kulturu/statrer, by som nepouzival Mozes ju mat zamorenu a teda zdroj roznych skodlivych kvasnych a plesnovych kultur.
Ja som napr zakazdym mal hnacku z kapustnej vody, z doma kvasenej kapusty alebo burcaku, a zincice.  Tj boli tam aj mikroby, co produkovali latky pre telo nevyhovujuce=skodlive.

Naposledy upravil: RNG (2014-11-03 18:22:12)



294

Re: Candida

Dobry den. 
Cital som ze  pri proti Candidovej diete je mozne jest aj -s mierou- tvrde nezrejuce syry.

Moja otazka znie patria medzi taketo syry aj rozne parenice-NEUDENE-prevazne vo vakuovom baleni ?
A pokal sa jedna o tvrde  syry tak s co najmensim mnozstvom tukov ?

Naposledy upravil: IvanBA-Sk (2015-03-06 08:05:40)



295

Re: Candida

Tuky neskodia pri proticandidivej diete, ani maso, ani udene, ani ryby. Co skodi su vyrobky z jemnych muk, zemiaky ryza, kukurica a ine zdroje skrobovin.



296

Re: Candida

Chcel by som sa spytat nieco ohladom probiotik.
Zvysi sa ucinok davky napr. 1 kapsuly probiotik, ked ju vsypem rano do kelimku s jogurtom, alebo do 2 dcl. kefiru , necham mimo chladničky odstáť a  asi tak po 8-12 hodinach vypijem ?
Ropmnoži sa takto probioticka kultura,alebo moze dojst k niecomu cim si mozem narobit len zle ?
Trebárs tieto probiotika Candistop ? 
http://www.mojalekaren.sk/candistop-topnatur-60cps/

Naposledy upravil: IvanBA-Sk (2015-03-08 21:30:55)



297

Re: Candida

Samozrejme mozes probiotika ozmnozovat  Ja si bezne vyrabam domaci jogurt, kde pouzivam, jogurt starter nasadu a tuto rozmnozim v mlieku.
Ten candistop je zle zostaveny, lebo obsahuje probiotika a zaroven antimikrobialne latky



298

Re: Candida

Text z jedneho clanku.
Pre húževnaté mycéliové vlákno kandidy nie je žiadny problém prenikať cez črevnú stenu. Takto vzniknutými mikrotrhlinami sa potom do krvného obehu dostávajú nedostatočne natrávené bielkoviny a iné zložky, ktoré vyvolávajú nežiadúce imunitné reakcie a množenie kandidy v krvi a ďalej v organizme.
Vedel by ste poradit doplnok, pripadne preferovat nieco,co by pomahalo chranitt črevnu stenu, aby sa zamedzilo mikro trhlinam črevnej steny ?



299

Re: Candida

Nuz ked nepodporujes candidu cukrami a nasadzas si probiotika a zamerne ich podporujes mikrovlakninami tak tieto sa ti postaraju po case o vytlacenie candidy.
Ina na potlacenie candidy su oreganovy olej, monolaurin, Berberine a enzym, co rozklada/napada bunkove steny candid a plesni=Candex.



300

Re: Candida

Mal by spm na Vas dotaz ci sa  viete vyjadrit ohladom zuvania Pestreca marianskeho. V boji s C.Al. je vybornym pomocníkom. Vsade doporucuju jeho zuvanie. Je najucinnejsi. Pri dennom uzivani, mam problemi z ďasnami. Je vhodne ho pomlety aj hned prehltnut ?  Pripadne nechat namoceny aby supiny zmakly ? Alebo viete nejaky lepsi sposob ?
Teplotou na  40 st.C. straca jeho uzivanie vyznam, caje nie su doporucovane. Takisto vraj aj olej nie je cisty a musi byt raj s niecim miesany.
Vopred ďakujem za vyjadrenie..