51

Re: Detoxikacia

Ja mam odstavovac Hurom slow juicer uz rok. Odstavila som na nom naozaj velke mnozstvo zeleniny a ovocia. Tiez som pokukovala po teorii dr. Walkera. Hlavne ide o to, ze niektore druhy zeleniny by sme v surovom stave nejedli, ale odstavene sa da vypit skoro vsetko. Robim rozny mix stiav, hlavne zeleninovych. Nezabudam ani na zazvor, ktory doda "smrnc" hlavne jablkovo mrkvovej stave. Pokial ide o tento odstavovac, je to o niecom inom ako klasicke odstredivky. Je tichy, silny a lahko sa umyva a sklada. Ale nic nie je dokonale. Stava byva s velkym mnozstvom vlakniny, ktoru sitkujem cez riedke sitko. Velmi zalezi, aby neboli suroviny prezrete, vtedy tecie "kasa". Ked sa zanesie odpadovy otvor vlaknami napr. z listov alebo ananasu, stava tecie aj po odstavovaci.
Krasne sa da na nom odstavit rajcinova stava, zavarenu pouzivame celorocne do roznych jedal. Chystam sa odstavit aj cesnak medvedi a ulozit do chladnicky, kde vydrzi az do dalsieho roka. Dokonca ja na nom pripravujem aj zmes pre zemiakove placky.



52

Re: Detoxikacia

Nuz definitivne je vyhoda, ked clovek pije zeleninove stavy take, ktore by v surovom stave nekonzumoval. A daju sa urobit aj z nechutnych rozne mixy, ktore sa daju vypit(vid kapustoviny, cvikla redkovky ...) co sa da prichutit jablkami, hroznom,ananasom, bananom a podobne,  takze je to pitne.
Ale to brojenie proti vlakninam je presny opak toho, co dnes v civilizovanej potrave s nizkym prijmom vlaknin potrebujeme.
Preto som ja presiel radsej na mixer, silny, ktory roztlcie vsetko na padrt, takze to telo vie lahko stravit, ale zjeme aj plno vlaknin a inych latok, co by sa inac vyhodili ako odpad a v nom  su este stale cenne latky.
Inac ked sme odstavovali zeleniny, tak zena ten odpad davala do rychlych polievok,co dala dokopy za 15 minut z vyvarov a takejto odstavenej zeleniny. Tj v stave sme dostali vacsinu enzymov a "zivych" zivin a ostatok po kratkom povareni tiez.

Napr ked ostavis pomaranc, skoro polovicu zivin vyhodis, lebo su to vlakniny ako pektiny, biolavonidy a oleje supke a antioxidanty v semienkach.
Samozrejme vacsinu toho stratis aj ked pomaranc osupes a zrnka vyhodis.
Zase v bobulovinach ako maliny cernice, brusnice cucoriedky a tiez ovocie kiwi,ich semienka nestravis a tak tie vzacne antioxidanty, anto a proantokyanidy a polyfenoly  odidu do zachodu., Ale ked ich rozmlatis na padrt, dostanes z tych bobul uplne vsetko. Aj napr protirakovinnu elagicku kyselinu, ktoru inac ked nerozmlatis zrnka a nenechas to luhovat vo vlastnej stave aspon 10 minut ,nedostanes

Preto som skor za profesionaly silny mixer, kde dam spolu s ovocim a zeleninou aj trochu ladu, aby sa mi zmes pri drteni neprehriala prilis.

Inac to je mixer, ktory sa da pouzit aj na mletie obilia na celozrnne muky aj mletie strukovin na strukovinove muky

Naposledy upravil: RNG (2011-04-15 01:49:25)



53

Re: Detoxikacia

Inac tema je detoxifikacia a teda
enzymaticke odmorovanie, co stava urobi,
chelacia, co tiez stava urobi  a
absorbcia, na vo potrebujes najma vlakniny a cim jemnejsie, tym lepsie.
Takze zbavit sa vlaknin nie je dobra rada, aj napriek tomu, ze si dr Walkera velmi vazim.
A prirychla absorbcia tiez neni pre telo dobra, lepsia je postupna=postupne uvolnovanie, bez narazov a prudkeho kolisania zivin v krvi.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-15 01:55:21)



54

Re: Detoxikacia

Ja mám odšťavovač Hurom slow juicer, predtým som mala 20 rokov Champion, ten Hurom nie je zlý, ale neviem, či by som ho ešte raz kupovala - je to taký kompromis medzi pohodlnosťou a výťažnosťou, ale dnes asi to najprijateľnejšie v kategórii nízkootáčkových šnekových odšťavovačov.
Ja si robím ale aj mixy, aj celé zmixované ovocie a zelenina je fajn - len tu treba veľmi výkonný mixér, ktorý je ale dosť drahý, aby to rozdrtil naozaj dôkladne, aj tie jemné kôstky v bobulovitom ovocí,  je drahší ako tie najdrahšie odšťavovače, ja som našla jeden celkom prijateľný aj keď nie tak výkonný ako napr. Vita-mix, ale stačí. Viktoria Boutenko napísala o tom pár kníh "green smoothies" http://www.greenforlife.com/, v Amerike veľmi populárne, je to  zaujímavé, zmixujete chutné ovocie s "nechutnou zeleninou" ako napr. špenát, rukola, listový šalát, čakanka a dostanete chutný mix, ideálne pre deti, ktoré nechcú jesť zeleninu, napr. ja si často robievam mix rukoly, pomarančov, jabĺk, banánov, ochutím to škoricou, príp. zázvorom, ak mám lístkami mäty, medovky. Tie mixy sú lepšie kvôli tej vláknine a hlavne odšťavovať špenát a menej vláknitú listovú zeleninu je dosť neekonomické, tieto je naozaj lepšie rozmixovať s ovocím a tak vypiť, aj na to bobulovité ovocie je lepší mixér.

Ja si z odpadu z odšťavovača z huromu (nie je tak zoxidovaný ako u odstredivky) suším potom rôzne zeleninové a ovocné placky, pridávam do toho rôzne semiačka, ľanové a pod., ochutím nasladko medom, škoricou alebo naslano talianskymi bylinkami.

Na mletie obilia, ľanu, sezamu stačí inak aj obyčajný lacný trieštivý kávový mlynček, na mletie orechov, maku, semien  ten mixér nie je až také dobré riešenie, pomletý prášok nie je taký chutný - tu sú lepšie mlecie kamene, strúhanie alebo princíp šneku, ale na výrobu orechových masiel zase ten mixér - dokáže to zmixovať tak najemno, že semená a orechy začnú vylučovať olej, ale to dokáže aj kvalitný šnek a nízkymi otáčkami, aj na hurome vyrábajú orechové maslá - aj keď samozrejme nie je na to primárne určený a môže sa tým poškodiť.

Walker preferoval šťavy bez vláknin hlavne aj preto, že tvrdil, že vo vláknine sa usadzujú práve chemikálie a škodlivé látky, ktoré zelenina obsahuje - toto tvrdia aj iní prívrženci štiav, ja preferujem šťavu aj s menším obsahom vlákniny - takže ten hurom, aj mixy mi vyhovujú, nikdy šťavu z huromu ani necedím.

Ak je človek chorý a potrebuje do seba dostať kvantum enzýmov a ľahkovstrebateľných živín - na to sú šťavy ideálne, viď Gersonova terapia rakoviny.
http://www.gerson.org/

Surové šťavy sú fajn - ja som ich popila hektolitre, odšťavovala som si aj rôzne klíčky vo veľkom - prosové, z brokolice, slnečnicové, amarantové, z quinoi, aj mladé obilné trávy... tie človek naozaj nedokáže zjesť moc v surovom stave a tu je odšťavovač ideálny, ale samotné ani zďaleka nestačili na odmorenie kovov, bez doplnkov to nešlo a ani bez chémie DMPS, DMPSA a výborne mi zaberala aj chlorela a kelp. Tí, čo majú civilizačné choroby z prejedenia, z nesprávnej skladby stravy, trpia cievnymi chorobami, poruchami trávenia, zanesenými črevami, rakovinou - tam ten prístup vo výžive a očista čriev je fajn, ale sú choroby, kde to nestačí - rôzne infekčné chronické, borelióza, otrava kovmi a pod., to len na margo rôznych tvrdení typu - očistíš si črevo, budeš jesť prevažne surovú stravu a šťavy a uzdravíš sa.

Naposledy upravil: bludicka (2011-04-15 07:28:26)



55

Re: Detoxikacia

ked sme u tych vlakninach tk ma napadlo nemas niake info pri akej teplote sa nicia? v tej suvislosti ma to napadlo ci vobec v celozrnom pecivu  ta vlaknina vobec prezije teplotu pecenia. asi vysoku nie?kedze su to cukry

Naposledy upravil: 5qo (2011-04-15 13:20:49)



56

Re: Detoxikacia

Celozrnná vláknina v pečive má rozhodne význam a pečením sa až tak neničí, ale sú rôzne typy vláknin napr. rozpustné typu psyllium, potom vlákniny v zelenine, v otruboch, ktoré fungujú ako "metly čreva", u celozrnnej múky ide hlavne aj o výživnú hodnotu, je veľký rozdiel, keď sa použije na múku celé zrno aj s obalom a keď len vnútro - škrob - to sú tie vymleté biele múky s vysokým obsahom lepku ochudobnené o živiny. Problém je ale v tom celozrnnom pečive, ktoré sa síce predáva ako celozrnné, ale má dosť málo spoločného s celým zrnom, pridajú tam napr. 20% gramovej múky, zafarbia to karamelom, spálenými otrubami a dajú tomu názov "celozrnný produkt", ak si niekto doma aspoň raz vyskúšal upiecť chlieb zo 100% celozrnnej múky, tak pochopí, čo za podvod to v obchodoch predávajú. 100% celozrnný chlieb je veľmi ťažký, vláknitý, nikdy sa nedajú z takéhoto cesta vyrobiť tie nafúkané viaczrnné žemličky, čo predávajú napr. v Bille. Ja osobne používam už väčšinou len špaldovú a pohánkovú múku, alebo zmes pohánkovej, prosovej, celozrnnej ryžovej, amarantovej.., tieto múky majú málo lepku a sú veľmi výživné, meliem si ich sama čerstvé, aby nezoxidovali. S pohánkovou múkou sa dobre pracuje, pohánka vylučuje taký sliz, ktorý má dobré spájavé vlastnosti a nahradí tak trochu chýbajúci lepok, na toto je ale vhodná len mechanicky lúpaná pohánka, nie hnedá - termicky lúpaná, tá tieto vlastnosti stráca, má výraznú arómu, ktorá veľa ľuďom vadí, kdežto tá mechanicky lúpaná je prakticky bez arómy. Problém väčšiny chlebov a pečív je aj vysoký obsah lepku z prešľachtených druhov pšeníc, na ktorý je veľa ľudí alergických, sa odhaduje, že možno až 20% ľudí trpí neznášanlivosťou lepku, veľa ľudí o tom ani nemusí vedieť, zrejme to súvisí s tým, že človek ako taký moc nie je uspôsobený na konzum obilia v suchom pomletom stave, aj fytáty môžu vo väčšej miere robiť problém - dajú sa odbúrať čiastočne naklíčením, alebo pečením chleba z kvásku, kedy dlhdobou fermentáciou sa tam fytáty odbúrajú.

Naposledy upravil: bludicka (2011-04-15 14:02:52)



57

Re: Detoxikacia

grahamova muka je vlastna zla nie? tam sa pomlete otruby vracaju nie? clovek vlastne nevie co kupuje lebo tam je napisane ceozrne a aj graham je celozrny



58

Re: Detoxikacia

Grahamová múka je zo pšenice, u tohoto typu múky uvádzajú, že ide o endosperm - vnútorná časť zrna, čiže ten škrob, to z čoho sú biele múky a pridávajú do toho otruby a klíčky, ale keďže klíčky zvyknú dosť zoxidovať, tak som sa dočítala, že niektoré mlyny, práve túto hodnotnú zložku redukujú, aby sa múka tak rýchlo neskazila, takáto múka totiž horkne, pre potravinársky priemysel sú výhodné biele múky - nekazia sa a môžu byť dlho skladované.

Ešte jedna z bežne dostupných najkvalitnejších múk, čo mávajú napr. v Kauflande, býva špaldová celozrnná - jemne alebo nahrubo zomletá.

Problém celozrnných múk je, že čím viac sú bohaté na tuky a klíčkovú časť, dosť rýchlo oxidujú (ešte sú aj balené v papierovom sáčku, ktorý to urýchľuje), u takej prosovej múky je to priam zákonitosť, mne sa ešte nepodarilo kúpiť kvalitnú nezhorknutú prosovú múku a vločky, vždy boli už zatuchnuté alebo zhorknuté, preto si už múky meliem sama.



59

Re: Detoxikacia

Najzdravší chlieb je asi esénsky - z naklíčených obilnín a sušený, ja som si taký kedysi robievala - ale to nie je chlieb ako si ho ľudia predstavujú. Z tých klasických chlebov je to kváskový chlieb bez kvasníc z čerstvo pomletých celozrnných múk - u nás taký nedostať, ale v Rakúsku taký mávajú a je teda poriadne drahý, tam pečú chleba aj z kamutu, špaldy - menej prešľachtené obilniny. V Rakúsku je dlhodobá tradícia pečenia takýchto kvalitných chlebov, oni na to používajú aj rôzne kultúry, ja som skúšala aj "vykysnúť" chlieb jogurtovými štartérmi (dala som chlebové cesto na noc do jogurtovača), fungovalo to, ale ten chlieb má takú typickú chuť po tých kultúrach. Teraz som si zohnala z Rakúska jednu kultúru, čo používajú na chlieb, podobné kvásku, ale je to jednoduchšie na používanie, tak idem tú vyskúšať.



60

Re: Detoxikacia

Nuz podobne pokusy robila aj moja zena, chlieb bol nakyslasty a tazky ako tehla. Ale podla mna vynikajuci. Skoda, ze si nenajde teraz na to cas, kupil som jej aj velmi silny mixer na cesto, ale pekne sedi v skrini....
Vlakniny sa pecenim nenicia, je to vlastne celuloza a ta sa da rozbit len enzymaticky alebo varom s kyselinou za vysokeho tlaku= hydrolyza na cukry, z ktorych bola poskladana.
My sami ich ne vieme rozlozit, ale niektore z probiotik vyrabaju enzymi, co ich vedia "postrihat" na jemnejsie, tj kratsie retazce.
Jedina absorbovatelna vlaknina je enzymaticky postrihana na kratsie, modifikovany citrusovy pektin .
Tiez stavy z niektorych stromov, najdes ich pod nazvom arabinogalaktany.



61

Re: Detoxikacia

dakujem všetkým zúčastnením za hodnotné podnety a názory..veľmi si to cením..nepredpokladala som,že sa tak rozprúdi debata okolo huromu..inak by som založila novú tému..ospravedlňujem sa
bludička...už som si našla aj ten mixér vitamix a vážne je výhodnejším riešením ako hurom..ja som odšťavovač chcela kvôli tomu,že samotné ovocie nejedávam, mám po ňom ťažký žalúdok.. ale tie šťavy ma lákajú..
dakujem za váš čas

RNG v jednej téme o destilačke spomínate rozdielne el. napätie u nás a u vás..zrejme by som s tým mala problém, ak by som si kúpila mixér z usa ..
prajem všetkým nádherný, slnečný víkend

Naposledy upravil: asima (2011-04-15 20:02:42)



62

Re: Detoxikacia

Aj mixér a aj odšťavovač je fajn, nedá sa preferovať len jedno, ja používam odšťavovač primárne na mrkvu, cviklu, jablká, zeler, obilné trávy, zemiaky, klíčky, byliny, vláknitú zelenolistú zeleninu,  ten "odpad" z huromu je výborne použiteľný na rôzne placky - dá sa v podstate použiť aj na mletie zeleniny. Mixér používam na rôzne mixy - orechové mlieka a mlieka zo semien, zelenolisté zeleniny + ovocie, výborný je na výrobu ovocného pyré a rôznych tekutých superfoodov - zmes ovocia, nejakého kvalitného proteínu napr. ryžového, maca, pridať do toho pár zelených listov, máčané orechy semienka, konopný proteín - tých kombinácií je veľa a je to hlavne rýchle, človek to šupne do seba ako tekutú výživu.

Kupovať drahý Vitamix podľa môjho názoru nemá význam, je to naozaj predražené, v našich podmienkach to vychádza na 650 Eur, s dopravou z Nemecka aj na 700 Eur, jedine odtiaľ sa dá kúpiť, z Ameriky to myslím nepošlú. Úplne v pohode ho nahradí mixér Gastroback - je to v podstate profesionálny mixér s výkonom 1200 W, stojí 300 Eur, dá sa kúpiť u nás lacnejšia menej výkonná verzia - ale ešte stále super mixér s výkonom 1100 W Catler 8010 za 250 Eur - na tie zelené mixy, aj náročné to v pohode utiahne. Násada na mletie obilia u Vitamixu je nezmysel - to sa dá riešiť inak a podstatne lacnejšie a robiť nejaké orechové maslá asi málokto bude, ja si robím občas orechové maslo na starom odšťavovači Champion. Možno ešte by malo zmysel kúpiť food procesor, ktorý seká zeleninu a ovocie na malé kúsky - ja to používam veľmi často, keď je výkonný, urobí aj orechové maslo. Vitamix je tak výkonný, že ho niektorí používajú aj ako odšťavovač - pomelú tam zeleninu a precedia cez sáčok na orechové mlieko alebo sitko - s týmto nemám skúsenosť, ale robiť niečo na 2 fázy by ma asi otravovalo.

Ja som už kupovala kvalitný mixér, potom, čo som zničila tri bežné.

Ešte predtým, než sa niekto rozhodne vraziť také peniaze do prístrojov, je fajn si doma odskúšať napr. tie zeleninovo-ovocné mixy, či ten mixér naozaj bude používať, niekto preferuje mixy, niekto šťavy, ja viac šťavy, hlavne v zime, pretože na Slovensku nie je moc dostupné kvalitné ovocie a listová zelenina a väčšinou tu človek je odkázaný na cviklu, mrkvu a kapustu, v krajinách, kde je po celý rok výber kvalitnej listovej zeleniny, rôzneho ovocia - tam sa potom aj tie mixy inak robia.

Vždy sa treba spýtať, čo budem spracovávať primárne a aké suroviny mám k dispozícii tam, kde žijem... aj kvalitné odstredivky sú fajn, ak človek napr. chce  odšťavovať hlavne ovocie, napr. jablká alebo mrkvu a nechcú mať v šťave žiadnu vlákninu, tí, ktorí už chcú odšťavovať aj zelenolistú zeleninu, klíčky, rôzne listy a byliny - musia ísť do šnekových, s tým si ostredivka moc neporadí a tí, ktorí chcú robiť aj rôzne orechové maslá a iné veci na odšťavovači, tak potom omega alebo green star, univerzálnu mašinu ešte nevymysleli, vždy je to v niečom kompromis. Potom je ešte otázka výťažnosti a komfortnosti, odstredivka je rýchla, nahádžem to tam celé kusy ovocia, zeleniny a rýchlo to spracováva, šnekové odšťavovače sú pomalé, do horizontálnych šnekových odšťavovačov typu green star a angel juicer treba tú zeleninu prácne silou tlačiť a nakrájať na malé kúsky - výhoda väčšia výťažnosť, komu sa s tým chce babrať a potrpí si na vysokú výťažnosť a kvalitnú šťavu, je to pre neho voľba, to už sú tí rôzni vitariáni a podobní zanietenci, čo žijú len na tom. Ale väčšina ľudí preferuje komfort, hurom má výhodu v tom, že si zeleninu sám berie, netreba nič pracne tlačiť a je pomerne rýchly, je to ale trochu na úkor tej výťažnosti, ktorá je ešte ale stále výborná v porovnaní s akýmkoľvek bežným odšťavovačom.

Napísala som to sem, lebo ja som si tiež dlho lámala hlavu, čo a akú mašinu kúpiť, je v tom problém sa zorientovať a možno to niekomu pomôže.

Naposledy upravil: bludicka (2011-04-15 18:56:50)



63

Re: Detoxikacia

no ja mam mixer tento, 1000 W a je to tiez delo :
http://mixery.heureka.sk/solac-bv-5721/
Odstavujem tiez na rychlootackovom 1000 W stroji, zatial nezhorel smile)



64

Re: Detoxikacia

Výkon motora nie je všetko, záleží aj akou technikou a nožmi to mixér poseká, akú má reguláciu otáčok. Keď si pozriete youtube videá na vitamix a čo tam strkajú - pomelie to sezam behom pár sekund na maslo, tak na to sa bežné mixéry nechytajú.



65

Re: Detoxikacia

Niektore veci nestaci sekat, treba ich doslova rozdrtit  a na to su ploche, nie ostre noze(predstav si, ako by si sekal opacnou stranou noza. A prave na to treba tie vykony a vysoke rychlosti, ako ma seria Vitamix-ov, Inc sezam ,orechy, mak a lanove semeno pomelu aj tie 180 W kavomlynky, ale na fazuli a obili vykapu velmi rychlo. A neda sa v nich nic mokre mliet.
Aj do lanoveho semena musim pridat arabinogalaktan, inac mi olej zlepi vsetko do hrubeho nanosu.



66

Re: Detoxikacia

Lenže mak a sezam rozdrvený na prach nechutí - ak sa použijú na bežný konzum, tu je obyčajný mlynček na mak so šnekom, ktorý mak pučí oveľa lepší a na to obilie to tiež nie je moc výhra ten vitamix, mlecie kamene s reguláciou hrúbky mletia sú lepšie, ale inak samozrejme je to super mixér, škoda, že nie je u nás lacnejší.

Predtým, než sezam, mak, ľan sa dá napr. do toho kávového mlynčeka pomlieť, je dobré ho zamraziť - potom sa to nelepí dokopy, dosiahne sa jemnejšie zomletie a neprehrieva sa to.



67

Re: Detoxikacia

no ten ktory som sem nakopiroval tiez zvladne za par sekund vsetko.... je to delo a za zlomok ceny vitamixu.
Vykon je gro pristroja, potom zlozenie nozov (tupe, ostre, dlhe, kratke) a moznost nizsich otacok...
Iny parameter tam nieje.... potom uz len kvalita znacky, co povie ake diely boli pouzite a kolko stroj vydrzi...



68

Re: Detoxikacia

Porovnávať Vitamix a Solac za 60 Eur je nezmysel, ja som mala tiež "delo" Phillips, ale keď tam človek strčí napr. uvarený cícer a robí humus, tak sa ten mixér riadne zapotí, podobne keď robí rôzne ťažko mixovateľné zmesy s orechami, s vláknitými zeleninami - bežný mixér vytvorí vzduchovú bublinu, alebo mixuje len časť obsahu a zvyšok zostáva nezmixovaný, alebo to síce mixuje, ale nikdy sa nedosiahne potrebná jemnosť. Vitamix dosahuje 35000 otáčok za minútu, bežné mixéry okolo 5000. A Vitamix elegantne rieši aj problém premiešavania hutnej mixovanej suroviny tou miešačkou, čo sa používa počas mixovania.



69

Re: Detoxikacia

Nuz ten uvedeny Solax nevyzera zly za tu cenu.Ja mam jeden 750m watovy uz dlhe roky,  na bezne pouzitie, zena ho puziva ked chce vyrobit kremove zeleninove polievky alebo palacinkove cesto. Ja na moje mixy z mrazeneho a cerstveho ovocia, do ktorych "zasvindlujem" aj nejake potravinove doplnky.
Pouzivam ho aj na vyrobu kremov/kozmetiky, mam na neho aj 1 L nadobu z nehrdzavejucej ocele.
Samozrejme ako suchy mlyn je nanic, lebo ma len ostre a nie tupe drtiace noze.
Zivotnost takych beznych elektrospotrebicov je v stovkach az do tisica hodin.

Samozrejme porovnavat ho s Vitamixom nie je fer, lebo Vitamix ma ovela silnejsi motor, ovela vacsie  otacky, pulzne reverzibilne,  a vacsi moment aj ked je v malych rychlostiach.
Ovela vacsie loziska a lepsie tesnenie zarucuju aj ovela dlhsiu zivotnost, preto ho pouzivaju aj profesionalne , tj zivotnost ma iste aspon 10 000 hodin.



70

Re: Detoxikacia

no ale taktiez nie je porovnatelna cena ...
Ja zacinam vodou alebo nejakou riedkou stavou, kde nasypem sezam a napriklad klinceky, pripadne celu skoricovu koru a semienka koriandra. To je za par sekund hladke mlieko a potom pridavam poriadny kus zazvoru, ktory je tiez ochvilku ako blato a nazaver pridam bezproblemovu zeleninu - mrkvu,... a potom ovocie, najma ananas, pomarance, grepy, ktore svojou kyslotou daju tomu prijemnu chut, ktora prekrici aj tazku chut odstavenej cervenej kapusty s cviklou, ktoru niekedy davam na uvod namiesto tej vody.
Klinceky vedu v ORAC zozname antioxidacnej kapacity, taktiez skorica je na tom fajn, co mi zaruci, ze koktail hned nezoxiduje.
Tento lacny SOLAC ma dlhe noze az na spodok, kde sa nemoze stat, ze nieco sa dole kruti nepomixovane a dalsie noze ma tupe zubkovane, ktore si samozrejme poradia aj s ladom a cely tvar je skonstruovany tak, ze sa pekne vytvori vir, ktory zrovna vsetko pekne premiesa a nie je ani prilis rychly a ani pomaly, aby sa nieco dokazalo vyhnut styrom nozom. Az som bol prvy krat prekvapeny, ako je mozne, ze vytvoril hladku jemnu kasu, ktora bola totalne husta...
Pisu na nom, ze je Profesional, ale zrejme len na trosku nadstandardne pouzitie doma, z casu nacas. Pouzivam ho raz za 2-3 dni.
Predtym som mal doma nejaky 600 W, ale ten nedokazal ani vsetko premiesat a uz vobec nie vytvorit hladky a zaroven poriadne husty krem zo zazvoru, mrkvy a uz vobec nie susenych korenin... skoncim v komore v suterene smile



71

Re: Detoxikacia

Nuz jam budem pouzivat coraz viac procesory a mixery, ako mi ubuda zubov a coraz viac sa sustredim na surove zeleniny, orechy a podobne.



72

Re: Detoxikacia

a toto nas potom caka smile
http://www.aktuality.sk/clanok/185527/b … -ani-dazd/



73

Re: Detoxikacia

Velmi dufam , ze nie. Akurat dost zme zmenili prirodu a biologicke obsahy rastlin slachtenim a nerozumnym vyberom, dnes do toho prispievaju aj velmi nebezpecne geneticke modifikacie a teraz TOTO???
Som zvedavy na obsahy zivin takto pestovanych rastlin vo svetle iba niekolkych vlnovych dlzok.
A som zvedavy, kto zaplati a vyrobi na to energiu bez znicenia prostredia. Zatial slnko mame zadarmo a v dostatocnych mnozstvach.
Inac co sa tyka regulacie narastu obyvatelstva, ten je v Europe celkom nepotrebny, v USA je narast hlavne z emigracie, v Cine ho jednoducho obmedzili zakonami a nevidim ziadny dovod, aby sa to nedalo zariadit aj inde a tak k ziadnej krize ani katastrofe z preludnenia nemusi dojst.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-16 17:28:20)



74

Re: Detoxikacia

a na toto aky mas nazor ? narazil som na to nahodou....

http://www.youtube.com/watch?v=07eFrHz1 … re=related



75

Re: Detoxikacia

Nuz ja na to uvediem priklad ostrovov v tichomori, odlahlych, kde lode nepristavali viac nez raz do roka a domorodci jedli hlavne zeleninu, ovocie ryby kokosovy olej a bravcove maso. Samozrejme ziadne priemyselne pripravovanie, vsetko cerstve. A pokial nepresli na "civilizovane" jedla, nepoznali prakticky vobec choroby srdca a pre rakovinu nemali ani slovo. Pritom boli znacne "telnati, lebo ich kaloricky prijem bol vysoky.
Ked pozeras z tohoto hladiska na ten klip, tak tam je zopar tvrdeni mimo a hlavny dovod na rakoviny je priemyselny proces aplikovany na potraviny a priemyselne zamorenie, kam patria napr aj chemicke lieky, nielen rozne ecka, udenie, mikrovlnky, vyprazanie, znicene rastlinne oleje , privela rafinovaneho cukru a podobne.
Este aj ovocie a zelenina z obchodov je chemicky striekana, chemicky hnojena a daleko od cerstvej.



76

Re: Detoxikacia

Podľa môjho názoru najviac zla urobia hlavne rôzne spracované mäsové výrobky, údeniny, salámy, je v tom kopec éčiek, dusitanov. Ale sú ľudia, ktorí jednoducho nedokážu vydržať na bezmäsitej strave, mne taká strava nerobí problém, ale priateľ chce mäso, tak mu hovorím, radšej nech si kúpi bio mäso, tri kúsky stoja síce 6 Eur, ale pokiaľ to človek neje štýlom ako bol zvyknutý "tri šnicle za nedelu" a to mäso sa šetrne upraví, nie dlhodobým pečením, ale len krátko opiecť na panvici, tak si myslím, že je to určite lepšie riešenie, ako niekoho presviedčať na bezmäsitú stravu, ktorú väčšina ľudí aj tak nahrádza len prebytkom chlebovín, rafinovaných sacharidov, cestovinami. U mäsa je problém aj jeho spracovanie - čím vyššia teplota a čím dlhší čas úpravy, tým viac dochádza k denaturácii bielkovín a vzniku karcinogénnych látok. Problém dnešnej stravy je hlavne vysoké spracovanie, rafinované produkty a chémia. Dnes si človek môže nakúpiť lacné hotové produkty, polotovary, rôzne zmrazené pizze, jedlá, ktoré sú pomaly lacnejšie ako základné suroviny, pretože tam používajú rôzne "odpady" potravinárskeho priemyslu, srvátky, kdejaké sójové bielkoviny a pod. Ja keď si chcem upiecť napr. bezlepkový chlieb, tak 1 kg kvalitnej pohánky stojí 4 eurá, tú pohánku si ešte musím zomlieť na múku, hotová múka, ktorú predávajú je z termicky lúpanej pohánky a tá mi nechutí a ešte z toho upiecť chlieb, ktorý nakoniec vyjde 2-3x drahšie ako chlieb z obchodu, aj chlieb zo špaldovej múky vychádza dosť draho, kto bude toto robiť? Väčšinou len ľudia, ktorí zdravotne nie sú na tom moc dobre a motivuje ich to k takýmto zmenám.



77

Re: Detoxikacia

no ja ako clovek po zapale myokardu jedavam hovadzie -na cervene krvinky selen a koenzim q10 aminokyseliny-jednoducho je pre mna po rybach najvhodnejsie. najviac cholesterolu je inac vo vnutornostiach . a tvrdia ze toto sposobuje rakovinu alebo toto predchadza rakovine su len podla mna len  ucelove tvrdia pretoze rakovina je je velmi zlozita choroba respt urcite vznika zlyhanim viacerych mechanizmov v tele a aj si myslim ze je ovela horsie jest zle formy cukrov bielkovyn a tukov jedenim malo ovocia ktore visti telo a malo zeleniny ktore dodava vitaminy.,zlym pomerom omega 3 a 6 vysokou hladinou choleserolu malo antioxidantov vela varenej stravy a podobne.
ale co som zistil ked som skumal nutricne hodnoty ze z mas dostupnych v nasich koncinach su najvyzivnejsim masom pravdepodobne sardinky

Naposledy upravil: 5qo (2011-04-17 11:03:39)



78

Re: Detoxikacia

Keby sa dalo nejak zariadit, aby clovek dostaval v potravinach vsetkom potrebne, rozhodne by som nesiahal na potravinove doplnky. Ale aj ked je clovek najlepsie ziveny, predsa je len z casu na cas chory a ked sa to da vyriesit pouzitim potravinovych doplmnkov, tak uz len pre to maju vyznam.
Ale rozni lekari zistili, ze pri niektorych doslova megadavkach, tj davkach nijak nedosiahnutelnych z normalnych jediel telo funguje lepsie
Rakovinne bunky, tj zle vyvinute a rychlo rastuce , nefunkcne, sa vytvaraju v kazdom tele a stale. Normalna obrana ich staci likvidovat. Ked je akle telo rozne zamorene, tvori sa ich podstatne viac. A ked je telo zamorene, nevie ich likvidovat natolko dobre. Nuz a to je dovod na prepuknutie rakoviny, tj vytvorenie utvarov zlozenych z tychto nefunkcnych bujnejucich buniek

Tj boj proti rakovinam je najma cistenie tela od zamoreni. A snazit sa telo si nezamorit.



79

Re: Detoxikacia

čítam tu,že miešate ovocie so zeleninou v mixoch, videla som to aj vo videách...a čo delená strava,ktorá toto zakazuje?
inak môžem vám povedať, že teraz ako užívam enzým bromelain na lačno, lososovy olej, dong guai a dobrala som aj pupalku olej sa cítim omnoho lepšie v súvislosti s únavou,ktorú som spomínala v skoršom príspevku..
čítala som,že amazon má prísť na slovensko, tak hádam bude dostupný gastroback 41000 mixér..má dobré recenzie



80

Re: Detoxikacia

Gastroback sa dá objednať už aj teraz z Nemecka, poskytujú aj záruku - len potom to treba posielať do Nemecka, čo sa predražuje na doprave.
Dnes som napísala do spoločnosti Vitamix v USA, prečo ich produkt na Slovensku predávajú za 1250 Eur bez DPH (v tejto spoločnosti http://www.alfatech-slovakia.sk/) a v USA stojí ten istý výrobok 500 dolárov, nech majú prehľad, Slovensko fakt trhá terno v niektorých predražených produktoch, ani Nemci sa na to nechytajú, tam stojí Vitamix 600 Eur.

Ja som nikdy nepociťovala problémy pri mixoch zeleniny a ovocia, delená strava je hlavne pre ľudí na klasickej varenej strave, aby obmedzovali  kombinácie typu sacharidy a bielkoviny (šnicla + ryža, zemiaky, chlieb), bielkoviny a bielkoviny (vajco, syr a mäso) a hlavne kombinácie typu predjedlo, hlavné jedlo a na to dezert, ale keď sa človek stravuje jednoducho, tak nie je ani moc čo deliť, ja jedávam napr. zeleninové rizoto, polievky samotné, škroboviny so zeleninou, jednoduché jedlá človek ľahko strávi a tie surové obsahujú enzýmy a trávia sa takisto ľahko, takisto nie je moc vhodné dať si klasický obed, čo sa dlho trávi napr. mäso s prílohou a na to si ako dezert dať vodný melón, alebo ovocie, ktoré sa trávia krátko.

Naposledy upravil: bludicka (2011-04-18 20:23:06)



81

Re: Detoxikacia

Delena strava je dobra myslienka ale prilis delena znamena , ze telo sa musi pouzivat ako skladiste zivin, ktore su casto potrebne odrazu, nie per partes/tj po kuskoch.
Tiez nevidim ziadny dovod proti traveniu zeleninovoovocnych stiav, aj ked sa samotna zelenina a ovocie dokopy tazsie travia.
Ocelove"zuby " odstavovacov alebo mixerov sa ale postaraju o to, aby bolo potrebne menej enzymov na rozbitie celulozovych/vlakninovych struktur a rychlejsiu absorbciu tj kratsi cas na pripadne kvasenie a hnitie.



82

Re: Detoxikacia

Mozem mat zo sody bikarbony pitej nalacno hnacku?



83

Re: Detoxikacia

Ano. Hlavne ked nevypijes s nou dost vody. Creva sa snazia vyhodit vsetko, co je prilis kysle alebo prilis alkalicke. Takze dostatocne rozriedenie je kluc k tomu, aby to creva nepodrazdilo.



84

Re: Detoxikacia

Vzdy si dam zalezat aby to bolo najviac pol kav.lyzicky do pol litra vody a aj napriek tomu mam neuveritelnu hnacku v posledenj dobe...cim to moze byt..nerada by som to prestala pit,lebo mi to
pomohlo na iny problem..



85

Re: Detoxikacia

Tak si daj stvrt kavovej lyzicky.Alebo to vynechaj na par dni a uvidis, ci mas este stale hnacku, vtedy by to bolo z inych dovodov.



86

Re: Detoxikacia

By ma zaujímalo nakoľko je bezpečné používanie rôznych práškov - zeolity, bentonity, keďže obsahujú aj dosť vysoké percento hliníkových solí. Dosť to doporučujú ako črevný absorbent pri chelácii, ale neviem, keď beriem zároveň chelátory, či nejak nevytrhnú ten hliník a iné kovy z väzby, sa mi zdá asi bezpečnejšia chlorela.

Napr. teraz bol dosť poplach v Amerike okolo doplnku Adya clarity - niečo podobné tekutým zeolitom, najskôr ho všade vychvaľovali aký je super na detox a odrazu prišli poplašné správy okolo obsahu hliníkových solí a možnej otrave a raw food nadšenci, ktorí tento produkt predtým do neba vychvaľovali, som si ho vtedy chcela kúpiť na cheláciu kovov,  ho sťahujú z obehu a vracajú ľuďom peniaze:

http://www.naturalnews.com/034037_Adya_ … minum.html
http://www.naturalnews.com/034014_Adya_ … osure.html
http://www.naturalnews.com/034051_Adya_ … foods.html
http://www.naturalnews.com/034023_Adya_ … narch.html



87

Re: Detoxikacia

Adia nie je podobna tekutym zeolitom, klinolipptilitom, ktore viazu hlinnik pevne, ze sa v tele nemoze uvolnit ani hromadit.
http://en.wikipedia.org/wiki/Zeolite.
Zeolity boli pouzivane ako prisadfa do krmiv dobytka hodne dlho skor ako sa zacali pouzivat pre ludi.
Vo vodnych filtroch, kde sa tieto nachadzaju vo velkych mnozstvach neboli namerane zvysene hladiny hlinnika, ale  naopak.



88

Re: Detoxikacia

Tu píšu napr. a to som aj ja čítala kedysi v článkoch o adya clarity:

http://curezone.com/forums/am.asp?i=1744289

""Adya Clarity is ‘Black Mica’. Zeolite AND Fulvic Acid are both derived from Black Mica. "

To mi príde teda pekne zarážajúce, že najlepší odborníci na výživu - David Wolfe, Mike Adams a iní najskôr produkt predávajú dlho vo svojich obchodoch a potom ho sťahujú, lebo je toxický a odrazu sa prišlo na to, že obsahuje hliníkové soli, čo sa vie o týchto produktoch - bentonity, zeolity už dávno. Väčšinu tých superlatívnych článkov a videí už posťahovali z internetu.

A niekde som čítala, že ak sa so zeolitmi berie niečo kyslé, napr. vitamín C, ovocná šťava, hliníkové soli sa môžu uvoľniť. Napr. ak sa aj používa alobal pri varení s niečím kyslým - rajčiny, uvolní to z neho hliník. By ma zaujímalo, či chelačné látky ako DMSA, DMPS môžu zo zeolitov tiež uvolniť hliník a iné kovy. A možno je aj rozdiel, či niečo používam vo vodnom filtri, kde prichádzajú zeolity do kontaktu len s vodou a keď sa to používa ako doplnok výživy a môže s hocičím v tele zreagovať.



89

Re: Detoxikacia

Co si o tomto myslite? Asi blbost co?

http://www.detoxipan.sk/vsetko-o-detoxipan/



90

Re: Detoxikacia

Bludicka, na to odpovedat moze len expriment, zmiesat zeolity s kyselinou solnou a odmerat, kolko chloridu hliniteho  alebo ci sa vobec uvolni.
Uvedom si, aj najvacsi vedci su vlastne len obycajni ludia a tiez sa mozu mylit, a niekedy aj kapitalne.
Ja som napr pouzival dlhe roky na predpis lekarov "proti kyselinam" na palu Maalox. Nuz a ten obsahoval vyse 400 mg hydroxidu hliniteho v kazdej kapsuli a zjedol som ho za roky doslova kopy.. A nielen ja, ale desiatky milionov ludi, co ho pravidelne pouzivali.



91

Re: Detoxikacia

Nuz Japonci na to tradicne veria, ale rozbory tych "zaspinenych" vankusikov nepotvrdili extra vela toxinov v sebe.
. Myslim si, ze obycajny teply kupel vyberie cez kozu z tela viac, nez taky pad. Nehovoriac o extra pohari vody, ci chelujucej ovocnej a zeleninovej stavy.



92

Re: Detoxikacia

Pan RNG, prosim vas, co poviete na toto http://www.saltworks.us/salt_info/epsom … nefits.asp ? Tato sol je v kazdej drogerii, a ak je len cast pravdiva, hadam sa v nej zacnem kupat. Myslite, ze to ma vyznam? Dakujem



93

Re: Detoxikacia

Nuz koza je polopriepustna, takze mala cast mineralov prechadza z mineralnych kupelov do tela. To je zaklad vsetkych kupelov a morskych pobytov.
Epsom salt=horka sol= siran horecnaty je stara znama medicina, pouzivana napr na dezinfekciu parazitov na ovciach(sheep dip) a macanie noh, malicko horcika sa takto dostane pod kozu a sluzi tam ako relaxant.
To mnozstvo tvrdeni je samozrejme velmio prehnane, lebo cez kozu prechadza toho dost malo a co sa tyka hporcika, toho potrebujeme v tele denne 600 az 800 mg, a cez kozu prejde len malicko.
Ale ja mam tiez sudok horkej soli v kupelni a obcas si hodim do kupela za sialku, snad to trosku relaxuje svalstvo.
Ale velka vacsina horcika dochadza do tela ustne, ci uz z potravin, alebo doplnkov v pripade potreby.
Jedine znacne mnozstvo mineralu cez kozu je jod, lebo toho staci par miligramov a okrem toho je to malicka molekula a verlmi reaktivna, takze sa dostava cez kozu o to lepsie ako horka sol



94

Re: Detoxikacia

Hehe, ste lepsi, ja som kupila len 4 kg. Kde ste zohnal sudok?  Horcik berieme aj ustne, a odteraz sa budem aj kupat. A tato Epson je vlastne po slovensky glauberova horka sol? Kedysi davno mi ju predala lekarnicka na detoxikaciu, musela som vypit 1 liter vody s asi 50g glaub. horkou, bol to cisty hnus, 1/2 dna na wc, 5 dni za sebou, ale poviem vam, citila som sa potom fantasticky, plet krasna, ale na tu chut nikdy nezabudnem! GSE je ako ceresnicka na torte.

Naposledy upravil: Analyn (2012-02-04 07:00:00)



95

Re: Detoxikacia

tak som to nasla. Je to ono.



96

Re: Detoxikacia

Glauberova sol je siran sodny(Na2 SO4)
Epsom salt=horka sol je siran horecnaty,( MgSO4)
Sirany nie su velmi vhodne pre telo, ale nie su priam skodlive.
Oboje brane ustne su prehanadla, lebo drazdia creva.
To nie je zivina ani dobra forma horcika(magnezia) na zabudovanie v tele.



97

Re: Detoxikacia

RNG napísal(a):

Bludicka, na to odpovedat moze len expriment, zmiesat zeolity s kyselinou solnou a odmerat, kolko chloridu hliniteho  alebo ci sa vobec uvolni.
Uvedom si, aj najvacsi vedci su vlastne len obycajni ludia a tiez sa mozu mylit, a niekedy aj kapitalne.
Ja som napr pouzival dlhe roky na predpis lekarov "proti kyselinam" na palu Maalox. Nuz a ten obsahoval vyse 400 mg hydroxidu hliniteho v kazdej kapsuli a zjedol som ho za roky doslova kopy.. A nielen ja, ale desiatky milionov ludi, co ho pravidelne pouzivali.

Robím tretí rok cheláciu, beriem veľa a dlhodobo DMSA a až teraz som začala mať  silné problémy s  plesňami, kandidou, ľudia to mávajú často pri DMSA, ani diéta mi moc nezaberá, GSE, oregáno atď. Keď neberiem DMSA, sa mi to rýchlo znormalizuje, akonáhle zoberiem DMSA, hneď cítim zhoršenie symptómov, potrebujem efektívny črevný absorbent, ktorý mi uvoľnenú ortuť v čreve naviaže, takže nejaké psyllium a mikrovlákniny moc nestačia - tie len na rýchlejšie vyprázdnenie črevného obsahu, ma napadlo brať každých 6 hodín (dmsa beriem každé tri hodiny) chlorelu, aby sa v pravidelných intervaloch dostávala do čreva a odstraňovala prípadnú ortuť. Tvrdí sa, že orálne podané DMSA má využiteľnosť len nejakých 20%, zvyšok zostáva v čreve, kde sa potom kumuluje prípadná ortuť, ktorú DMSA mobilizuje, ale nie na 100% naviaže a tá je magnetom pre kandidu a plesne, organizmus sa tak vraj vlastne chráni. Uvažovala som aj nad tými bentonitmi - ale tam mám naozaj obavy, aby chelátory nejak neuvoľnili tie hliníkové väzby, keby som to brala tak často a v tých kvantách, čo plánujem. Čierne uhlie sa mi zdá zase nevhodné, lebo by mohlo absorbovať aj chelátory príp. vitamíny a minerály, ktoré beriem denne dosť často - je nemožné to nejak časovo zorganizovať, aby som brala uhlie aspoň s hodinovými pauzami medzi dávkami chelátorov a vitamínov, jedine zobrať čierne uhlie vždy po každej cutlerovej runde, teda tých štyroch dňoch, aby dôkladne vyčistilo ešte črevá. Takže jediná mi zostala chlorela. Ako často by som ju mala podľa Teba brať počas chelácie tak, aby sa  vždy včas prerušil pečeňovo-črevný obeh.

Je nejaký podstatný rodiel, keď si urobím kúpeľ s chloridom horečnatým a nie síranom horečnatým? U nás nie je moc dostať bežne horkú soľ - nie v množstvách na kúpeľ, ale je dostať napr. živú magnésiovú soľ a tam píšu, že je to chlorid horečnatý.

Naposledy upravil: bludicka (2012-02-06 17:51:20)



98

Re: Detoxikacia

Nuz to su velmi komplikovane uvahy. V jednom mas pravdu, absorbenty absorbuju vselico, nielen to, co si prajes. Ale nemyslim si, ze zoberu z toho , co beries podstatne vela.
Ale pri detoxifikacii su nevyhnutne, inac mas do tela reabsorbciu a virenie.  Takze nemozes sa vyhnut tomu, ze prides o cast doplnkov, najma tych co maju malicku molekulu a znacne sa absorbuju. Vysokomolekularne sa absorbuju zanedbatelne malo.Siran horecnaty ci chlorid horecnaty su zhruba roznake co sa tyka prechodu kozou, dokonca si myslim osobne, ze chlorid sa prepasiruje cez kozu lahsie.
Skus pouzivat arabinogalactany a modifikovany citrusovy pektin, tie maju supoer male ciastocky, tj velky absorbcny povrch a viazu lepsie, ako psylium alebo makromolekularne pektiny.
Este ma tak napadlo, nespominas jod a ten je tiez chelator ortute . Dufam, ze ho beries. A tak isto ALA, mam ten dojem, ze zamorenie ortutou je najma pri nedostatocnej vyrobe ALA telom u niektorych jednotlivcov a to je dovod nahromadenia. Ja napr som mal plno amalgamovych plomb a ziadna akumulacia ortuti u mna nenastala v zivote. Nemam priznaky virenia ani pri 3 gramoch MSM, ani pri 1200 mg ALA.
Polcas zivota ALA v tele je menej, nez hodinu, preto by som odporucil ho brat ako male glgy s flasky s rozpustenym ALA viackrat za hodinu cely den.

Nikoho som nepocul pouzivat napr roztok MSM na hlavu, transdermalne, MSM je dost  silny chelator ortuti, ale ked si clovek odmoruje telo ustne, zviri ortut vsade v tele, ked ju ale odmoruje v prvom rade v hlave a posle do celeho tela, mozno nebudu tak zle priznaky virenia.



99

Re: Detoxikacia

Mne sa zdá tá chlorela naj - lebo zo všetkých vláknin preukázateľne najlepšie viaže ortuť v čreve a pritom neberie dôležité minerály, môžem zvýšiť jej stráviteľnosť candexom - enzýmom celuláza. Včera som si napr. dala asi 50 gramov modifikovaných pektínov - čo je  megadávka, lebo som cítila po dokončenej Cutlerovej runde stále silné vírenie, efekt bol z toho minimálny, takže ja už moc na tieto pektíny neverím, predtým som ich brala asi pol roka, možno skôr tie algináty, ale určite najviac chlorela, chlorela pri dávke 50 gramov - zreteľne cítim za chvíľu úľavu, len teraz som ju nemala doma. Vyskúšam ešte hnedé uhlie. To psylium je skôr taká vláknina na pohyb čriev, arabinogalactany v dávkach, ktoré potrebujem, sú nehorázne drahé. ALA beriem každé tri hodiny s DMSA, jód sa snažím aspoň 2-3x do týždňa, dávam aj na kožu a aj beriem orálne.

Na niektorých fórach som čítala často, že kombinujú DMSA s chlorelou práve preto, aby chlorela stiahla uvoľnenú ortuť z čreva a že treba to brať minimálne každých 6 hodín, teda 4x denne, že sa cítia oveľa lepšie počas chelácie, žiadny chelátor nie je dokonalý, vždy dačo mobilizuje, ale len časť naviaže, zvyšok rozvírenej ortuti robí problémy a najviac práve v čreve, DMPS viaže vraj dokonalejšie ako DMSA, ale ja som na DMPS silne alergická.
Niektorí ešte doporučujú pri chelácii tzv. ricínovú očistu, ricínový olej sa zamieša napr. s mrkvovou, pomarančovou šťavou, poriadne pretrepe, aby sa emulgoval a vypije nalačno - efekt z toho je taký, že okrem toho, že človek strávi pol dňa na záchode, má to stimulovať žlčník k zvýšenej tvorbe žlče a tým vyplaviť ortuť zo žlčových a pečeňových ciest a zároveň aj z čreva. Ja používam magnesium oxide počas chelačných dní, lebo je to komfortnejšie. Aj určité byliny, ktoré sa doporučujú brať počas chelácie ako sylimarin vlastne stimulujú k zvýšenej produkcii žlče.

No ja som skúšala raz zmiešať MSM s DMSO a dávať na pulzné body, kde je vidieť žily - zápästie, krčné žily, pod kolená... moc som z toho necítila.

Ale jedna zaujímavá vec sa mi stala a to opakovane - mám doma ozónový olivový olej, občas si ním nagebrím celú tvár a krk kvôli akné a mám pocity ťahačiek, niečo to robí, ako keby som sa začala prečisťovať, lepšie sa mi dýchalo. Tu som o tom našla jednu zmienku a je to presne tak ako to píšu, celá tvár mi zčervenie, prekrví sa, ako keby sa koža začala detoxikovať, neuveriteľne vyzerá potom mlado a hladko, to neurobí žiadny krém, aj o tej teplote, čo tam píšu, je pravda, že zvýšením teploty sa telo lepšie zbavuje toxínov, keď som mala silnú hypothyreózu, zdalo sa mi, že vôbec nevylučujem ťažké kovy, ako keby telo šetrilo energiu len na prežitie a už mu nezvyšovala na iné činnosti:

"Ozone combines extremely well with intravenous chelation therapy which is used to treat arterial disease and heavy metal toxicity.
Almost all forms of nervous, functional, respiratory and blood disorders can be successfully corrected by oxidation restoration. The effects are perfectly natural, the nerves being left calm and toned with a feeling of buoyancy and exhilaration. It stimulates the vasomotor system through the nerve centers, which fact is clearly shown in the increased redness of the skin, a feeling of warmth in the whole body, and waste products being more freely eliminated. The ozone treatment show that poor oxidation is the cause of many disorders, by reason of the fact that when the temperature is brought up to normal, the problems disappear."

Naposledy upravil: bludicka (2012-02-06 21:10:02)



100

Re: Detoxikacia

Ked ti oxidacia pomaha, mozno by si mala skusit brat peroxid vodika obcas ustne. Ten totiz v tele uvolnuje atomarny kyslik(O), co je este ucinnejsie, nez ozon(O3)
Tu v USA pouzivaju na mnohe problemy hyperbaricke kyslikove komory(tlak 1.3 atmosfery, tj len trochu vyssi, nez normalny atmosfericky tlak ale 100% kyslik robia casto divy v tele. Na detox  od tazkych kovov som to sice este nepocul pouzivat,
Ale na odmorenie vseobecne sa zrejme pouziva, pozri napr na tento clanok pri otrave krvi(sepsis) spominaju aj HBO(hyperbaric oxygen)
http://www.anaesthetist.com/icu/infect/ … epsis1.htm

Aj tu je trochu informacii
http://www.hyperbaric-oxygen-info.com/h … erapy.html

Naposledy upravil: RNG (2012-02-07 00:26:34)