1

Téma: Detoxikacia

este raz dobry vecer. mam podozrenie na zamorenie ortutou a chcela by som zacat s nejakou efektivnou detoxikaciou. 1, je uzitocne urobit si ten test s ALA (100 mg a 3 hod), aby som si to potvrdila? je to spolahlive? 2, bude mi stacit kupit si dake zeolity (ak ano prosim o radu, ktore odporucas) a cim to treba podporit? aby to malo zmysel. 3, je taky detox univerzalny, t.j. pomoze odmorit aj od viacerych tazkych kovov a inych skaredych veci sucasne?

a este by ma zaujimalo, na co sa ma clovek pripravit pri tej detoxikacii - myslim, neprijemne stavy, ako dlho detox potrva a pod. budem rAda, ked napisu skusenosti aj ludkovia, co to uz vyskusali... este taka poznamocka, asi nema zmysel zacat s detoxom, kym nie su vymenene vsetky amalgamove plomby za biele, vsak?

dakujem. potesim sa aj ak mate dake uzitocne linky k teme.



2

Re: Detoxikacia

Ak ti davka 100 mg ALA vyvola mozgove problemy(virenie ortute, mozgova hmla ) tak je dobre sa zacat intenzivne odmorovat.
Na zaciatok odporucam najma vnat koriandra=cilantro jest kazdodenne. Da sa doma pestovat v kvetinacoch cely rok, tj je to najlacnejsia alternativa.
Ine su drahsie(DMSA, DMPS, MSM, ALA,...)
Chelacia samozrejme berie aj ine kovy, nie len ortut, preto si treba ine mineraly na kosti extra doplnit. Napr rano chelacia, vecer doplnenie mineralov.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-26 19:24:34)



3

Re: Detoxikacia

Linky o detoxe ťažkých kovov a chelácii:

http://derealizacia.wgz.cz/informacie-o-derealizacii
http://detox.forum-zdarma.sk/
http://vip.ne-e.net/book/4671?f=0

Ja keď som si dávala na začiatku vyššie dávky ALA na testovanie zamorenia, nemala som z toho nejaké stavy "zahmlenia", až pri užívaní DMSA, DMPS.

Naposledy upravil: bludicka (2011-01-26 20:59:30)



4

Re: Detoxikacia

vdaka!, pozrem ked bude klud. aj tak ma caka este vymena 2 zubnych vyplni, dovtedy sa na to snad pripravim. ja by som sa rada vyhla tym chemikaliam so sirou. mam astmu a obavam sa, ze by mi sira mohla pohorsit. nemozem pit dokonca ani male mnozstvo vina, kvoli tomu.



5

Re: Detoxikacia

Bludicka, ked ti 600 mg ALA neda mozgovu hmlu aspon na den, tak tvoje zamorenie ortutou nie je prilis velke. Ale moze byt na ine tazke kovy(olovo kadmium...) co sa moze prejavit s inymi chelatormi.
Zuzinka, ALA nie je chemikalia ale latka, ktoru samo telo vyraba u vacsiny ludi v dost velkych mnozstvach. Je to silny antioxidant-regenerator, univerzalny(tj vodo aj tukorozpustny) a vyborne detoxifikuje telo . Su ludia, ale u ktorych sa nevytvara tato latka v dostatrocnych mnozstvach, a pre to maju slabu chelaciu a tazke kovy sa v nich hromadia, najma ortut.
Tam ma velky zmysel doplnit ALA.
Ale aj inym l;udom robi dobre doplnok ALA, tak isto aj ako roznych inych antioxidantov.Prispieva k udrzbe a regeneracii tela.
Vino obsahuje histaminy(z kvasenia) a plno ludi ma nan histaminovu reakciu.



6

Re: Detoxikacia

Ten test s ALA si robili na začiatku viacerí z fóra, niektorým to vyvolalo zahmlenie, niektorým nie. Ono veľmi záleží, či ide o akútnejšiu otravu, napr. z vyvŕtaných amalgámov, kedy tá ortuť "cirkuluje" v tele alebo skôr chronickú, kedy ťažké kovy sú už zažraté v tele. U niektorých ľudí to trvá nejakú dobu, kým sa ten chelačný proces naštartuje a telo začne masívnejšie vylučovať ťažké kovy, ja keď som začala s cheláciou, až po nejakej dobe som mala veľmi silné chelačné príznaky a aj po ALA už potom, vtedy som už reagovala silne na čokoľvek, aj vitamín C, dokonca to nemuseli byť ani priamo chelačné látky, stačili aj adaptogény, čokoľvek, čo podporovalo nadobličky, štítnu žľazu. U ľudí, ktorí majú chronické dlhodobé otravy, majú väčšinou problémy s obličkami, vylučovacími orgánmi, adrenálnu únavu, trpia hypotyreózou, ortuť sa ukladá v týchto orgánoch,  najskôr treba podporiť tieto orgány, aby telo začalo vôbec tú ortuť vylučovať. Niekomu stačia len chelačné látky a nepotrebujú ani zvláštnu podporu. U mňa až po roku a pol intenzívneho brania chelačných látok, brala som všetky dostupné - DMSA, DMPS - tabletky, injekcie, chlorelu, nano chlorelu, cilantro, modifikované pektíny, výťažky z kelpu, zeolity - tekuté, práškové, obrovské dávky vitamínu C, ALA, NAC, MSM, na črevá hnedé uhlie, psyllium, plus kopec ďalších podporných látok, až teraz mi konečne prestali tie detox príznaky, ale zostala mi silná adrenálna únava, mierna hypotyreóza.

Naposledy upravil: bludicka (2011-01-27 09:02:43)



7

Re: Detoxikacia

Nuz poskodene adrenalne zlazy potrebuju zrejme mnoho rokov na regeneraciu, ale dufam, ze sa ti to podari
Hypothyreoza sa da riesit jodom, to tiez nastartuje ciastocne adrenalne zlazy
Kedze mame jodu malo v potrave a zamorenie velke(chlor, brom fluor-tieto vsetky nas intenzivne oberaju o jod) poterebujeme toho jodu podstatne viac, radove , nez uvadzaju stare tabulky, ktorych sa lekari tak krcovite drzia.



8

Re: Detoxikacia

neobavam sa ALA, to je ok. skor DMSA a podobne pripravky.

bludicka, podla toho co pises, by bolo teda mozno uzitocne zacat s detox skor, nez mi zubar vyvrta amalgamy? tym vyvrtanim by sa to mohlo dostat do tela a lahsie sa to vyluci, ked je detox. uz trochu nastartovana? alebo sa mylim?

na tie chelacne pripravky si mala daku schemu, alebo si ich striedala, az ked sa ti zdalo, ze nezaberaju? inak, drzim palce s tou regeneraciou. teraz mas uz pocit, ze bola detoxikacia uspesna (neviem, ake si mala tazkosti pred tym, ale verim, ze nejaku ulavu to prinieslo)?.



9

Re: Detoxikacia

inak, s tym histaminom vo vine mi to ani nenapadlo. skor som to dala do suvisu s tymi stopovymi mnozstvami siry. hm, takze asi bude lepsie drzat aj histaminovu dietu, resp. sledovat to. ale to by mi potom malo vadit aj pivo (ktore skoro vobec nepijem), plesnive siry a pod. nie?



10

Re: Detoxikacia

zuzinka napísal(a):

na tie chelacne pripravky si mala daku schemu, alebo si ich striedala, az ked sa ti zdalo, ze nezaberaju? inak, drzim palce s tou regeneraciou. teraz mas uz pocit, ze bola detoxikacia uspesna (neviem, ake si mala tazkosti pred tym, ale verim, ze nejaku ulavu to prinieslo)?.

všetko je popísané na fórach, žiaľ v dnešnej dobe nie je chelácia na takej úrovni, aby to prebiehalo bezbolestne, neexistuje dokonalý chelačný prostriedok, ktorý by dokonale naviazal toxické kovy a vylúčil ich z tela von a vždy dochádza k premiestňovaniu uvoľnenej ortuti v tele a následnej jej reabsorbcii na nových miestach a z toho tie nepríjemné detox príznaky, chelácia nie je lineárny proces - prichádzajú stavy zlepšenia a potom je to ešte horšie, takže je veľmi ťažké hodnotiť aj efekt nejakých chelačných prostriedkov, všeobecne sa dá ale povedať, že každý chelátor má tak trochu iný záber, preto je vhodné ich kombinovať

najskôr som sa snažila držať nejakých "schém", potom som sa už na to vykašľala a používala som vlastný rozum na základe toho, čo som o chelácii prečítala a rôznych chelačných protokoloch, neviem, či som to robila dobre, to je ťažko povedať

Keď máš ešte amalgámy v ústach, tak neber DMSA, DMPS, len také mierne chelátory ako chlorela, pektíny hnedé uhlie a hlavne v deň keď ideš k zubárovi + ochranné opatrenia pri odvŕtavaní - všetko je na fóre

Tá detoxikácia bola určite úspešná, veď ja som trpela takou elektrosenzitivitou, že som nemohla ani volať mobilom, teraz už môžem sedieť za notebookom, koľko chcem, katastrofálna chronická únava, poruchy pamäte. Zlepšila sa aj únava, myslenie, len teraz zase mám problémy s tými nadobličkami a infekciami ucha.



11

Re: Detoxikacia

Pridavam lacne a doma pestovatelne cilantro v kvetinacoch, vnat koriandra. Je to jeden z najlepsich chelatorov, da sa pouzit do roznych jediel, najma pesto(natierka) z neho je napriek inac nezvykle silnej(a pre mna neprijemnej )chuti je celkom chutna.
Zena pouziva zmes kokosoveho a olivoveho oleja, cesnak, hromadu cilantra, trochu olupanych tekvicovych semien, alebo piniovych jadierok alebo hocijakych orechov, dobre to poseka v procesore a uskladnuje v ladnicke.



12

Re: Detoxikacia

Poslali mi z iherbu vzorky tohto :

http://www.iherb.com/Earth-s-Bounty-Oxy … /6999?at=0

Je to dobra zalezitost ? Ako pozeram na zlozenie, ide o oxidant, takze zrejme ho zoberiem s niekolkohodinovymi
odstupmi od antioxidantov, ale nie je mi jasne, ci to mam vobec konzumovat a ci mi to neznici moje prospesne bakterie do velkej miery.



13

Re: Detoxikacia

To je celkom novy vyrobok, nemam o nom ani sajnu. Definitivne je to zdroj peroxidu vodika v dost malej davke.



14

Re: Detoxikacia

Neviem, či sa jedná o totožný výrobok, ale keďže o tom oxy cleanse píšu toto, tak asi hej:

http://www.earthsbounty.com/oxy_cleanse.htm

"Is OXY-CLEANSE just another magnesium product like in drug stores?
No.  Its original, unique formula is over 70 years old that has been updated. We infuse a magnesium oxide compound with oxygen/ozone under specific pressure.  Its special crystal matrix lattice technology represents a breakthrough in bio-nutrition." Potom nechápem prečo tam píšu v zložení výrobku "magnesium peroxide".

Takže ide o ozonated magnesium, to je podobné ako som si ja kupovala tento výrobok:
http://www.iherb.com/Aerobic-Life-Mag-O … 17762?at=0

Je to výborné na čistenie čriev, ja som si to dávala vždy na noc:. Nejaké info o tom:
http://www.oasisadvancedwellness.com/pr … mag07.html
http://www.naturalnews.com/029888_Oxy-P … atrex.html
http://store.naturalnews.com/index.php? … id=1003676

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-04 10:39:34)



15

Re: Detoxikacia

Nuz tie bludy o ozonovani kyslicnika horecnateho neber celkom vazne. Ozon (O3) je velmi nestabilna molekula a v styku s inymi latkami sa rozpada.
Takze vysledok su len peroxidy a kyslik, nic viac. A to je stabilne, tj ziadny vyrobok nema "zabudovany stabilny ozon"
Nenalet na rozne "popisy" vyrobcov.
Peroxidy uvolnuju rozpadom pri dotyku s inymi latkami najma atomarny kyslik(O, nazyvany na zaokrytie faktu  "nascent oxygen"), ktory je este silonejsie antimikrobialny, ako ozon.
Ale" medicky" ozon uz pripustaju, peroxidy potlacaju, tak sa vyrobci vhodne prisposobia v svojich "popisoch" produktov.



16

Re: Detoxikacia

Ale ako čistič čreva to funguje dobre, možno by tak fungoval aj obyčajný magnesium oxide, ktorý sa používa ako preháňadlo. Ale jedna vec sa mi stáva pri užití toho "ozonated magnesium oxide", vždy cítim výrazný nárast energie (dávam si ale až 6 tabliet), neviem s čím to súvisí, či so samotným horčíkom, alebo inou substanciou v tom doplnku.



17

Re: Detoxikacia

Peroxid magnezia uvolnuje kyslik, dokonca atomarny kyslik, co  mnohe anaerobne bakterie a plesne vyrazne potlaci.
Naviac to stimuluje telesnu obranu, podobne ako pitie ozonizovanej vody(tj cerstvo nasytenej ozonom) alebo dokonca ozonove injekcie, ktore sa zacali dnes aj medicky davat.
Aj horcik samotny moze davat pocit extra energie.
Opatrne s tymi 6 tabletami, privela horciku moze prispiet k ladvinovym kamenom.



18

Re: Detoxikacia

Priateľovi stačili 2 tabletky, aby ho riadne prehnalo, ja som si dala 6 a výsledok bolo len také soft vyčistenie, čiže ráno som sa normálne vyprázdnila, môže to svedčiť o nedostatku horčíka? Ja mám miernu hypotyreózu a tu sa píše v symtómoch o hypotyreóze:

" Constipation that is resistant to magnesium supplementation."

http://www.drlam.com/physician_support/ … oidism.asp

Inak zápchou netrpím, lebo jedávam veľa vláknin, ale keby som nejedla takú stravu, tak mám k tomu sklony.

Aj pri adrenálnej únave je vyššia strata horčíka.

Inak ma tiež napadlo, že ak to obsahuje naozaj ozón a likviduje rôzne plesne, candidu, či nebol aj z toho ten nárast energie alebo všeobecne z prísunu ozónu, ono sa to dostavilo len po tých prvých dávkach, potom ten efekt už poľavil.

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-04 11:41:39)



19

Re: Detoxikacia

Kyslicnik horecnaty je velmi slabo absorbovatelny(4%? a ak menej pri nizkych zaludocnych kyselinach),
ak potrebujes viac horcika,vhodne  formy su laktat, maleat, citrat, glycinat, glukona,t aspartat, askorbat atd.
V tych formach sa nielen absorbuje az vyse 40 %,,ale zostava v tele ako vacsia molekula podstatne dlhsie.



20

Re: Detoxikacia

Viem, že to nie je dobrý zdroj horčíka, mňa len zaujali tie dve odlišné reakcie na jeden doplnok, vyskúšala som to viac krát a vždy to tak dopadlo, keď si nedám aj 6 tabliet, tak to nemá na mňa moc preháňavý efekt ako u druhých, neviem, či to je deficitom horčíka, to ma len tak napadlo. Inak som nikdy žiadne preháňadlá neužívala - žeby som mala nejak oslabenú peristaltiku čreva. Ale keď som si dala jednorazovo "epsom soľ" sulfát magnézia pri výplachu pečene, tak to ma riadne prehnalo, ale to je asi na princípe osmózy a horčíkových solí, ktoré sa nevstrebávajú a spôsobia prestup tekutín z krvného obehu do čreva.



21

Re: Detoxikacia

Silne a nedostatocne rozriedene koncentraty potravinovych doplnkov mozu sposobit reakciu criev.Nakoniec je to sliznica a je ovplyvnena privelmym ozmotickym rozdielom. Podobne to mas napr v nose, ked si don das cistu vodu(60 az 150 ppm soli) a telo ma okolo 9000 ppm.



22

Re: Detoxikacia

Dobry den, moze sa ALA kombinovat s hocijakymi inymi doplnkami alebo stravou, ak ma zostat ucinna? d.



23

Re: Detoxikacia

moze napr byt tento pripravok ucinny voci candide rng?

http://www.iherb.com/Aerobic-Life-Mag-O … 17762?at=0



24

Re: Detoxikacia

ALA sa vytvara aj v tele cely cas, da sa kombinovat z kazdum inym doplnkom, Je to univerzalny antioxidant.
Neviem, kolko ozonu je v tom kyslicniku horecnatom, ale asi nie privela, ozon je nestabilny a rychlo sa rekombinuje,takze je to viacmenej len reklama.



25

Re: Detoxikacia

Manzelka sa chysta zacat Berksonov protokol na regeneraciu pecene (ma cely zivot chronicku hepatitidu B). Ma cca 50kg, v ustach 7 velkych amalgamov a po skusobnom zobrati 250mg ALA sa jej "tocila hlava akoby sa zrazu opila". Ked zacne ten protokol na povedzme 1 mesiac, tak sa uvolni zrejme vela ortute - co teraz? Ma zmysel takato regeneracia, ktora vlastne na jednej strane uzdravuje pecen a na druhej roznasa ortut vsade a aj do pecene? Treba najprv odstranit vsetky plomby a tak zacat Berksonov protokol? Mozno povazovat aj ten protokol za formu chelacie a k tomu pridat spravnu stravu/doplnky na vyvezenie ortute a toxinov z tela?



26

Re: Detoxikacia

Ak mala takú reakciu na ALA, tak má s veľkou pravdepodobnosťou problémy s ťažkými kovmi, presne tie stavy opitosti tomu zodpovedajú - väčšina z nás to takto pociťovala na fóre,  najskôr chelátovať a popri tom môže robiť aj berksonov protokol, veď ono sa to aj vlastne doporučuje s cheláciou treba podporiť pečeň a vylučovacie orgány, ja som to tak robila. Ak bude naďalej brať veľké množstvá ALA bez účinnejších chelátorov, môže sa stať, že sa rozvíri príliš veľa ortuti a jej stav sa zhorší, niektorým ľuďom sa to stalo aj po MSM a zostať v takomto "rozvírenom" stave nie je nič príjemné, treba potom naozaj dôsledne robiť tú cheláciu až do konca - teda keď už človek nemá žiadne symptómy po zobratí chelátora, mne to takto trvalo rok a pol, ale u každého je to veľmi individuálne, niekomu stačí aj len dať si amalgámy von, prvý krok je odstránenie amalgámov, všetko je na fórach, ktoré tu boli spomenuté.



27

Re: Detoxikacia

Linky o detoxe ťažkých kovov a chelácii:

http://derealizacia.wgz.cz/informacie-o-derealizacii
http://detox.forum-zdarma.sk/
http://vip.ne-e.net/book/4671?f=0



28

Re: Detoxikacia

Viaceri uz spomenuli proti vireniu jod, Mozno mensie davky ALA a castejsie plus jod mozu odmorit rychlejsie.
Tak sa to nakoniec prirodzene deje v tele pri takych ludoch co sa im v tele nehromadi ortut. Telo totiz u vacsiny neprestajne vyraba male davky ALA a pravdepodobne zamorenie ortutou u niektorych  je sposobene primalymi davkami ALA vytvorenymi v tele
Polcas zivotnosti ALA v tele je 1/2 hodiny, tj clovek by si mal vyrobit z 200 mg  povedzme a litra vody roztok a popijat ho v malych glgoch po cely den a ked je prilisne "zvireny" zobrat par kvapiek jodu.



29

Re: Detoxikacia

rng ja ked beriem berksov protokol, tak mi byva zle  v takych 3-4 dnovych intervaloch, davam si ho kazde rano 300mg ALA + 200mg selen + sylimarin naraz vsetko ranona lacno...mavam take stavy nesustredenosti, nervozity, otupenia, neviem rozmyslat...a samozrejme pracovat...a aj ma prehana...
myslis, zeby som mohla mat pecen zamorenu ortutou?
ako mam postupovat? mam si tu ALA radsej vysypat do pohara a pit pomaly? a tensylimarin potom mam pit a selen?
a kolko kvapiek jodu a ako ich mam pit? alebo este nieco treba pit?
vdaka



30

Re: Detoxikacia

Pecen skladuje plno tukov a viazana ortut je v tukoch, inac by cirkulovala v krvi a vyvolavala otravu v mozgu. Akonahke sa ale tie zamorene tuky uvedu do cirkulacie, zvysenim napr zlcotoku a chelaciou ALA, zacne virenie ortuti.
Preto odporucam mensie davky ALA a castejsie a tiez absorbenty a ine chelatory, aby uvolnenu ortut odchytili a vyniesli von co najskor.
Totiz zamorena zlc sa v creve reabsorbuje, cim sa ta ortut dostane do cirkulacie krvi a tak do mozgu. Ak clovej zje dost absorbentov(psylium, pektiny, arabinogalaktany, aktivne uhlie , bentonity, zeolity, znacnu cast tej zlci zamorenej ortutou sa nasiakne a vynesie von z tela.



31

Re: Detoxikacia

maminka - ja co som cital clanky od Berksona, tak on predpisuje ALA (injekcne ci ustne) vzdy po / s jedlom, nie na lacno, a navyse upozornuje, ze je nutne kvoli bunkovemu energetickemu metabolizmu brat zakazdym s ALA silny B-komplex, aspon 50mg (alebo aj 100). Aj sa daju kupit B25, B50, kde je z kazdeho B-cka po 25 / 50mg v kapsule. napr:
http://www.iherb.com/Now-Foods-B-50-250 … s/410?at=0
alebo
http://www.iherb.com/Country-Life-Coenz … /1760?at=0

Selen, ALA a silymarin je zaklad protokolu. K tomu odporuca denne aj dalsie dolezite ako multimineral, vitamin C min 1,5g, E 400IU, betakaroteny, koenQ10 300mg, omega 3 kyseliny, vela cistej vody min 1,5l, stravu s minimom mäsa, bohatu na obilniny, vela zeleniny a ovocia - aspon 6 porcii, kvoli enzymom a vlaknine.

RNG - ty si napisal, ze pred odvrtanim amalgamu staci vziat selen. Este by si k tomu nieco doplnil? - konkretne k odstraneniu plomby, nie vseobecne k dlhodobej chelacii a vyvazaniu kovov...



32

Re: Detoxikacia

V prvom rade si treba najst zubara, co vie ako vrtat amalgamy bez toho, aby ti z nich cast nevosla do pluc ako vypary ortuti. Nieco z toho je nizkotepelne vrtanie=velmi ostre a pomale vrtaky a hodne chladiacej vody, pripadne aj specialna vlozka-membrana, ktora zabranuje aby sa ciastocky a vypary dostali do hrdla.
Lebo potom si nemusis nic odmorovat, ked sa do teba nic nedostane.
Ale akekolvek odstranenie amalgam je lepsie, ako nic.

Pomaha aj jod, lebo je tiez chelator ortuti v tele.



33

Re: Detoxikacia

tak ja s tym musim zacat neskor, lebo teraz nemozem vela obilnin jest, lebo som na proticandidovej diete...a vit B tiez nemozem vela jest lebo a hned me nafukuje...

ale dakujem za rady

Naposledy upravil: maminka (2011-03-11 10:27:51)



34

Re: Detoxikacia

teda ten B50 bol stanoveny pre ten znamy protokol cize 1 x B50 ku 300mg ALA. Ak je ALA v malych viacerych davkach na den tak potom musi poradit niekto...

RNG aku ma v tele zivotnost vit B a A? C ma kratku (do hodiny), D a E maju dlhu (niekolko dni?)... 
Kolko toho jodu ku odstreneniu amalgamu asi na den? ..ked nebral clovek nikdy ziaden doplnkovy, iba obycajna slovenska strava.



35

Re: Detoxikacia

B vitaminov je hromada, kazdy ma iny polcas zivota v tele. To iste plati na rozne formy vitaminov a provitaminov A
Obycajma slovenska strava ti neda dost jodu ani podla archaickych tabuliek z roku 1948(odporucene denne davky) kde mnohe boli urcene prinizko, najma co sa tyka jodu. Preto zacali jodidovat sol, aby sa aspon vyhli najhorsim prejavom nedostatku jodu ako je kretenizmus a hrvol.
Bezne lekari, co sa zaoberaju jodom uz destrocia odporucaju od 2 do 6 mg denne na normalnu spotrebu.
Na chelaciu ortuti su samozrejme potrebne aj vacsie davky, podla zamorenia, co je velmi individualne, lebo telo ma system odmorovania sa, ale ten funguje velmi rozne od cloveka k cloveku. U niektorych sa ta ortut hromadi roky zo vsetkych moznych zdrojov, lebo im odmorovanie poriadne nepracuje



36

Re: Detoxikacia

Pred vyvŕtaním amalgámu u zubára a aj po výkone zobrať väčšie množtvo chlorely, hnedého uhlia, môže byť aj vitamín C, selén, kto má, výborne rozpustiť DMSA alebo DMPS zorex vo vode a vyplachovať poriadne ústnu dutinu, DMSA zobrať aj vnútorne. Aby sa čo najviac toho, čo sa dostane do tela hneď vylúčilo von.

Spomína sa tu často jód ako chelátor - ale ja osobne ho vnímam len ako doplnok, nie ako priamy chelátor typu DMSA, DMPS, chlorela, modifikované pektíny... zatiaľ som nikde okrem jedného článku nečítala, že by s tým priamo robili aj cheláciu, podobne ako selén, tiež to vnímam len ako užitočný doplnok. Ono už len tým, že jód podporí funkciu štítnej žľazy a naštartuje metabolizmus, podporí detox - toto u mňa fungovalo, ale brala som aj výťažky štítnej žľazy. Aby som sa ja zbavila ťažkých kovov, tak som musela toho brať veľmi veľa a skúšať rôzne kombinácie, treba aj kombinovať rôzne typy chelátorov, každý ma tak trochu iný záber.

Naposledy upravil: bludicka (2011-03-11 20:44:41)



37

Re: Detoxikacia

Mozem mat zamorene telo z jednej plomby?



38

Re: Detoxikacia

Bezne ludom funguje odmorovanie dobre, len malo vynimiek ma prislabe odnorovanie od ortuti a veru u tych sa moze hroamdit ortut aj z obycajnych stepeni a jednej plomby. Jednoduchy test na zamorenie je zobrat 100 miligramov ALA a ked dostanes "virenie ortute" =mozgovu unavu, nesustredenost, neschopnost a depresiu/depersonalizaciu, tak mas jasne zamorenie, ak nie ani pri 600 mg ALA, tak nemas zamorenie ortutou vysoke.



39

Re: Detoxikacia

Nemam ani sajnu, co robi presne jod v tele pri odmorovani, ale viaceri povedali, ze pri vireni v mozgu im jod pomohol a nemam ine vysvetlenie, ako ze nejakym sposobom jod stiahol ortut z obehu alebo ju aspon urobil na nieco viazanu, aby sa nemohla dostat spat do mozgu a tam "virit"
Co sa naozaj v tele deje, je velmi tazko povedat, aj ked okolo toho obieha hromada "presnych"vedeckych teorii, ktore sa ale pravidelne a casto menia.

Osobne sa sustredim hlavne na vysledok,
ak je pozitivny, treba to robit,
ak je zly, treba sa tomu vyhnut.
A mam rad, ked to niekto iny na sebe skusa, lebo ja uz ako stary opatrnik nechcem nasilu zo seba robit pokusneho kralika.
Ja som sa uz za zivota popalil dost, teraz je rada na inych, hehehe.



40

Re: Detoxikacia

zdravím vás RNG..
je reálna možnosť,že by sa amalgám neodstránil a robila by sa len detoxikácia?...alebo je to neefektívne?...mám únavový syndrom ( niektorí lekári si myslia,že som hypochonder a nemajú šajnu o tom čo je únavový syndrom ) boli aj subfebrílie, ale po odstránení stomat. fokusu extrakcia zubu subfebrílie ustúpili..ak by som začala výmenou amalgámu pravdepodobne by som skončila pri náhrade umelým chrupom..tak neviem ako dalej..
dakujem

mám možnosť zakupiť si v aukcii Chelorex firmy Science formulas 540 caps...záruka končí 06/11..je nebezpečné užívať potrav. doplnok po záruke?

http://translate.google.sk/translate?hl … las.com%2F

Naposledy upravil: asima (2011-04-02 14:34:42)



41

Re: Detoxikacia

no ked ma unavovy syndrom treby vylucit aj ine moznosti. rozsiene virusy v tele,zla funkcia stitnej zlazy ,nizky tlak,  alebo aj to ze mas poskodene nadoblicky. mimo ineho tazke kovy mozes mat aj z ockovania co sa ti nemuselo prejavit aj desatrocia nei len o zubov co bol aj moj pripad po asi 10rokoch.a je mi jasne ze odinakadial to nemozem mat lebo som vtedy nemal ani jednu plombu. vacsinu ludom sa kazia klby hlavne kolena ak maju dlho tazke kovy v sebe lebo to je po mozgu druhe miesto kam sa ulozia a kdo nema problemy s klbami tak casom by urcite mali. takze ak mas depky a problemy s klbami su tie kovy pravdepodobne. ak nie treba zvazovat aj ine moznosti. inac ja mam v ustach len jeden amalgan ale dlhsie sa odhodlavam si ho dat vybrat lebo viem ze to nevedia robit tak aby to neslo do tela a raz som mal poriadne stavy 5rokov z toho a zdravotne problemy do dnes.
inak zaujimave ako to pichau do malych deti vo vakcinach tu ortut a ked sa rozbije teplomer v nemocnici ako sa tej ortute na zemi bojia doktori a aky si davaju pozor aby to neslo do nich

este ma napadlo teraz ze mozgova hmla je aj u niektorych potravinovych alergii soja mlieko....

Naposledy upravil: 5qo (2011-04-02 17:03:33)



42

Re: Detoxikacia

Ten chelorex vyzera dobre a nevidim, ze by sa po zarucnej lehote odrazu stal skodlivy, degradacia je velmi postupny proces a casto su tzv zarucne lehoty len umelo nahodene, vobec sa nestotoznuju so skutocnym znehodnocovzanim. ked drzis doplnky v such a v povodnych uzacretych flaskach, maju ucinnost velmi malicko znizenu aj po zarucnej lehote, az na male vynimky(hlavne probiotika, ktore mozu byt znicene aj -par mesiacov po vyrobe, nieto na konci zarucnej lehoty. Samozrejme tu vobec nehovorime a skodlivosti, len o znizenej ucinnosti.
http://translate.google.sk/translate?hl … las.com%2F

Naposledy upravil: RNG (2011-04-02 21:53:47)



43

Re: Detoxikacia

ja mám za sebou už všetky možné vyšetrenia a všetko je ok až mi je trápne chodiť po lekároch lebo pozerajú na mňa ako na parazita tejto spoločnosti..problém je ale v tom, že nie som v stave nastúpiť do pracovného pomeru nakolko by som nebola plne schopná zastávať prac. pozíciu v dôsledku chús.  a ako toto vysvetliť ošetr. lekárovi, ked mám výsledky v poriadku?...mňa klby zatial nebolia a nemám ani depku..mne neposlúchajú svaly, rozbúcha sa mi srdce a nevládzem s dychom, jednoducho v mojom tele nie je žiadna energia a telo mi to dáva aj patrične najavo..nie je to lenivosť ani bežná únava ako si niektorý myslia..boli časy ked som sa behom 3 týždňov cvičením dostala do skvelej kondičky..no dnes to nie je možné..telo proste začne štrajkovať, nespolupracuje..

Naposledy upravil: asima (2011-04-04 13:31:53)



44

Re: Detoxikacia

Asima, musis si telo odmorit, lebo inac mas zablokovane rozne procesy, tiez hormony a ine, co ovplyvnuje vyrobu energie.Najcastejsie sa jedna o stitnu zlazu(doplnky jodu) a nadoblickove zlazy(doplnky suirovych vytazkov zo zliaz/glandular extracts.
Niekomu pomoze aj NADH a doplnok ATP. Rozne stimulanty (coffein, tein, zensen/ginseng...) sice  na chvilu pomozu, ale potom je telo o to viac vycerpane.

Nechaj si zmerat sytenie krvi kyslikom, ci nemas nahodou pulmonarnu obstrukciu=nedostatocna cinnost pluc. Tam radim quercitin, vitamin C a cordyceps.
Mozno mas aj slaby priestup kyslika kvoli fibrinom, ktore sa ti ukladaju na steny ciev a znemoznuju priestup kyslika
Kazdemu radim lecitin na cistenie ciev, a mnohym fibrinolyticke enzymi, co rozpustaju fibriny a spravia platnicky menej lepkave, tj zlepsia rychlost cirkulacie krvi. Hlavne Stredoeuropania trpia na "hustu krv"tj vytvaranie fibrinovych vlakien a zivotunebezpecnych trombusov=krvnych zrazenin. Fibrinolyticke enzymi  vo forme potravinovych doplnkov to velmi jednoducho a bezpecne vyriesia.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-04 19:35:49)



45

Re: Detoxikacia

Dobry vecer, ako si mam urobit odmorenie, ked po zacati brania doplnkov na regeneraciu pecene (protokol dr. Berksona) som mala stavy uplne malatnosti, opitosti, dokonca som aj vecer odpadla ak sa mi tocila hlava. ALA som brala v malych davkach viac krat za den. Vsade citam, ze treba chelovat, ale nikde nevidim kolko akych doplnkov na to treba. Je tu niekde popisany protokol k tomu ? dakujem



46

Re: Detoxikacia

Odmorovanie je vec velmi individualna, ked mas reakciu na ALA, tak mas telo skoro iste  zamorene ortutou.ALA je totiz chelator na ortut a kedze vazba nie je 100% vyvolava virenie ortuti=virenie neurotoxinu.
To sa moze stat len vtedy, ked samotne telo pre nejaku pricinu neprodukuje ALA a cela ortut sa hromadi dlhe roky v tele.
Takze opatrne stou ALA, najlepsie je si vyrobit roztok tak aby si kazdu hodinu dostala do tela len 20-mg a vtedy aj virenie je mensie.
A brat zaroven aj mensie davky selenu, a sylimarinu, pripadne aj jodu(transdermalne) lebo ten tiez detoxifikuje telo od ortuti.
Zialbohu na to zatial ziadny protokol neexistuje a jednotlivci so si,lnym zamorenim tela experimentuju na seba s DMPS, DMSA,ALA, MSM  cilantrom a inymi chelatormi a tekutymi zeolitmi ako absorbentmi, tiez beznymi absorbentmi, lebo co sa vyluci vo forme zlce z pecene sa v crevach do znacnej miery reabsorbuje, tj treba nieco, do coho sa ta zlc nasiakne a vynesie spolu so zamorenim von z tela()bentonity, zeolity aktivne uhlie a najma mikrovlakniny ako psylium, citrusove a ine pektiny , arabinogalaktany atd.
A samozrejme rozne ine zelene.



47

Re: Detoxikacia

pekný pohodový deň vám prajem RNG..
quercetin bromelain môže sa užiť tak, že sa vysype z kapsuly?..moje dieťa nedokáže prehltnúť ani tabletku Bkomplexu bez toho,že by ju nerozkuslo..rada by som aby užívala potrav. doplnky lenže na základe tejto prekážky mi ich odmieta...poprosím vás ak mi napíšete čo sa bezpodmienečne musí užiť v celej kapsule, aby sa začal uvolňovací proces až v žalúdku..teraz užíva atb, môže užívať aj ten bromelain?

chcem si kúpiť tento odšťavovač  http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=7293   ....čo naň hovoríte?
dakujem smile

Naposledy upravil: asima (2011-04-14 13:01:53)



48

Re: Detoxikacia

Ja som osobne za cele ovocie a zeleninu, nielen stavy a to mozes dostat aj v dobrych mixeroch. Nevidim ziadny dovod na to, aby sa do tych mixov nedal dat prasok z kapsule bromelain/quercitin. nakoniec ovocie ako ananas a papaja obsahuju enzymi pokial su surove v dost velkych mnozstvach, dokonca aj kiwi. Vela obsahuje aj surova cvikla, ale ta ma dost , aspon pre mna, neprijemnu chut a zavarana neobsahuje ziadne enzymi.
Este aj mixy znacne pokazi, nuz ale to je na tvojej vynachadzavosti a na stupni odporu dietata, co sa ti takto don podari dostat.



49

Re: Detoxikacia

o tom ze nie odstaovavac ako odstavovac a ze mixer je zly pisal uz walker davno mysli ako prvy
http://vitarian.cz/ebooks/walker-omladnete.pdf                   
na  str 51
rozhoduje viacero veci napriklad otacky pristroja. lacny odstavovac sa neoplati kupovat lebo znici vela uzitocnych veci v ovoci. treba ratat na kvalitny aspon 300eur ja to uz dlhsie zvazujem .snad casom kupim niaky

Naposledy upravil: 5qo (2011-04-14 19:25:36)



50

Re: Detoxikacia

Dr Walkera si velmi vazim, ale to jeho "bezcenna anorganicka voda" a ze vlakniny nepridavaju ziadnu hodmotu do jedla jednoducho nemozem prijat. Je sice pravda ze sa stavy bez vlaknin ovela rychlejsie vstrebavaju, ale je to potrebne?
Ja si myslim tak ako mnohi lekari, ze postupne dodavane ziviny do tela su lepsie, lebo telo ich nepotrebuje v narazoch ale postupne a cely cas. A vlakniny nielen cistia creva, absorbuju toxiny ale aj zivia nase velmi uzitocne probiotika, ktore nam pomahaju travit, vyrabaju vitaminy a hlavne az 79% obrannych latok, s ktorymi telo disponuje.
Teoria, ktora podporovala lahkostravitelnost doviedla k cukrom, jemnej muke a z toho k srdcovym ochoreniam , propblemom s crevami a cukrovkam.
Telo nepotrebuje lahkostravitelne jedla, ale sustavny priliv zivin dlhe hodiny z jedla.
Ja sice mam odstavovac, ale pouzivam ho len zriedka a jeden cas som ho pouzival na enzymaticku zmes cviklovej stavy, stavy zo stonkoveho celeru a mrkvy, ktoru som pouzival na cistenie.
Dnes idem skor na silne enzymi v kapsuliach, tolko v stavach nemozno dostat v ziadnom pripade. z jedla. A niekedy sme natolko zamoreni "civilizacnymi "potravinami a inym zamorenim, ze urychlene enzymaticke cistenie ma svoj zmysel